1. Company
  2. Venecija pozdravlja globalne inovatore za unaprjeđenje transporta
Odaberite

Venecija pozdravlja globalne inovatore za unaprjeđenje transporta s niskom razinom ugljika kao dio izazova održivih gradova od 9 milijuna dolara

  • Grad Venecija ugostit će pionire inovatore iz cijelog svijeta koji će razviti rješenja koja povećavaju korištenje prijevoza s niskim i nultim udjelom ugljika unutar grada.
  • Venecija je jedan od tri grada domaćina izabrana u sklopu Sustainable Cities Challenge, a odabrani inovatori imat će pristup udjelu od 3 milijuna dolara (2,78 milijuna eura) financiranja po gradu.
  • Venice’s Embracing Sustainable Mobility Challenge zajednički je osmislio Grad Venecija zajedno s Toyotinom zakladom za mobilnost, Challenge Works i Institutom za svjetske resurse.

Venecija je sada započela svoj globalni poziv inovatorima da iznesu rješenja koja motiviraju ljude da povećaju korištenje prijevoza s niskom i nultom emisijom ugljika unutar grada kao dio izazova održivih gradova Toyotine zaklade za mobilnost vrijednog 9 milijuna dolara (8,35 milijuna eura). Venecijanska inicijativa traži inovacije koje će nadahnuti ljude da razmotre održivije načine putovanja.

Sastavljen od povijesnog grada Venecije, kao i otoka u laguni i kopnenih urbanih područja kao što su Mestre i Marghera, grad Venecija je glavni grad regije Veneto. 

Većina gradskog stanovništva živi i radi u predgrađima na kopnu, a Mestre je ključno prometno čvorište zahvaljujući svojim cestama, željezničkim vezama i zračnoj luci.

Venecija je uložila sredstva u infrastrukturu koja podržava rast održive mobilnosti u gradu, uključujući više od 180 km biciklističkih staza, usluge dijeljenja bicikala, skutera i hibridnih automobila, što je bilo prvo takve vrste u Italiji. Posljednjih godina grad je uložio u održiviji sustav javnog prijevoza s 30 novih električnih autobusa i planira još 44.

Grad također planira pokrenuti 90 autobusa na gorive ćelije do 2026., a do 2029. očekuje više od 32 hibridna autobusa za svoju poznatu mrežu kanala.

Međutim, prema izvješću Audimoba iz 2023., mnogi ljudi često koriste poznate metode prijevoza i rute, što znači da su ti načini prijevoza s niskom i nultom emisijom ugljika trenutno nedovoljno iskorišteni. 

Kao dio Sustainable Cities Challenge, Venecija pozdravlja međunarodne inovatore da razviju kreativne načine za motiviranje pojedinaca da preispitaju način na koji putuju gradom i da potaknu veću upotrebu ovih opcija s niskom i nultom emisijom ugljika. 

Grad traži načine da bolje razumije potrebe putnika i lokalnih zajednica kako bi stvorio prometni sustav koji ne samo da radi za Veneciju, već i pomaže gradu da postane održiviji.

Osim udjela od 3 milijuna dolara (2,78 milijuna eura) bespovratnih sredstava za provedbu, sudionici u Izazovu dobit će ekskluzivan uvid u složen prometni sustav koji uključuje i kopnenu i vodenu mrežu, kao i stvarno iskustvo projektiranja i isporuke učinkovitu i utjecajnu kampanju za promjenu ponašanja.

Sudionici će također imati priliku izravno surađivati ​​s gradskim službenicima i drugim ključnim dionicima, uključujući pružatelje usluga mobilnosti, što im daje pristup potencijalnim budućim partnerima i utjecajnim donositeljima odluka.