1. Discover Toyota
  2. About us
Odaberite

O nama

Od 1937
Toyota smatra da mobilnost nije ograničena na automobile. Mobilnost znači „biti na usluzi“. Radi se o pružanju univerzalnih, uključivih i pristupačnih rješenja za mobilnost koja nude najveći broj opcija najvećem broju ljudi. Izazovi se prevladavaju i ostvaruju se snovi.  

Toyota u Europi

Kompanija Toyota Motor Europe NV/SA (TME) nagleda cjelokupnu prodaju i marketing Toyota, GR (GAZOO Racing) i Lexus vozila i dodatne opreme, kao i Toyotine proizvodne i tehničke aktivnosti u Europi. Toyota izravno zapošljava preko 27.000 ljudi te je od 1990. godine u Europi uložila preko 10 milijardi eura. Toyota u Europi ima devet proizvodnih postrojenja koja se nalaze u Portugalu, UK-u, Francuskoj, Poljskoj, Češkoj, Turskoj i Rusiji. 

Danas europskim cestama vozi oko 16,5 milijuna Toyota, GR i Lexus vozila, a njihovi vozači primaju podršku putem 28 nacionalnih tvrtki za marketing i prodaju te oko 2.800 prodajno-servisnih centara u 53 zemlje.

TME je u Europi lansirao brend mobilnosti KINTO, koji nudi čitav niz usluga mobilnosti u 14 europskih zemalja. Osim toga, povećavamo obujam prodaje vozila na gorive ćelije s nultom razinom emisija poslovnim subjektima, zajedno s tehničkom podrškom.

Toyota svojim doprinosom UN-ovim ciljevima održivog razvoja nastoji ostvariti ugljičnu neutralnost u čitavom poslovanju u cijeloj Europi. TME kao tradicionalni predvodnik smanjenja CO2 u Europi želi do 2035. godine ostvariti stopostotno smanjenje CO2 za sva vozila u zapadnoj Europi te će nastaviti nuditi cjelovitu lepezu elektrificiranih pogonskih sustava kupcima u cijeloj regiji putem hibridnih, priključnih hibridnih i baterijskih električnih vozila, kao i električnih vozila na gorive ćelije. Kad je u pitanju održivost, Toyota želi otići dalje od nule.