1. Discover Toyota
  2. Beyond Zero

Beyond Zero

Ništa nas ne može zaustaviti.

Nula nije naše odredište. Ona je još jedan korak na našem putu elektrifikacije koji je započeo 1997. hibridima, a nastavlja se plug-in hibridima i električnim vozilima s baterijom. Napravili smo automobile pogonjene vodikom. Uveli smo snagu vodika u autobuse, kamione, pa čak i brodove, koji za sobom ne ostavljaju ništa osim vode. Od smanjenja emisije, do nultog ograničenja, od veće mobilnosti do boljeg društva za sve. Zašto se zaustavljati na nuli, kada možemo ići i dalje od toga?

 
 

DALJE OD NULTE EMISIJE

Prije više od 20 godina, cilj nulte emisije nas je nadahnuo da predstavimo prvi serijski hibridni automobil. To nas i dalje tjera naprijed, s plug-in hibridima, električnim vozilima na bateriju s nultom emisijom i automobilima pogonjenima vodikom. Kao predvodnici u elektrifikaciji, nećemo se na tome zaustaviti. S planovima za predstavljanje 40 novih ili osvježenih električnih vozila do 2025., nudit ćemo najširu paletu elektrificiranih pogonskih sklopova. Na taj način svatko može uživati u najprikladnijoj tehnologiji, u pravo vrijeme, za svoje potrebe.

DALJE OD OGRANIČENJA

Kako se pretvaramo iz proizvođača automobila u kompaniju za mobilnost, ne samo da odgovaramo na potrebe društva za mobilnošću koje se neprestano mijenjaju, nego idemo i dalje. Odlučni smo brinuti o kretanju svakog pojedinca, od starijih osoba do paraolimpijaca, bez obzira na njihove tjelesne sposobnosti. Zato što ne napuštamo nikoga, svi idemo dalje.

Sloboda uživanja u vožnji

Concept-i RIDE električni automobil u koji se mogu smjestiti invalidska kolica, a kojim se upravlja joystickom. Njegov jedinstveni raspored sjedala i funkcije automatizirane vožnje nude slobodu i bezbrižnost svakome.

Sloboda do zadnjeg metra

Bez obzira stojimo li, sjedimo ili smo u invalidskim kolicima, naše zabavno i ekološki povoljno vozilo Walking Area BEV (baterijsko električno vozilo za pješačku zonu) pomaže svima da se brže kreću po gradu do samog odredišta u svakodnevnom kretanju.

Sloboda kako bi se svi mogli natjecati

Vjerujemo da je sve moguće kada imate slobodu kretanja. Kao Globalni partner za mobilnost Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, konačno ostvarujemo našu viziju mobilnosti za sve.

Sloboda svima

APM (Accessible People Mover - pristupačno prijevozno sredstvo) je razvijeno posebno kao pomoć u kretanju posjetiteljima s posebnim potrebama pri kretanju unutar borilišta Olimpijskih igara Tokio 2021., kao što je primjerice Olimpijski stadion.

DALJE OD OČEKIVANJA

Što je dalje od nule? Možda istinski nezaboravno iskustvo za sve, bilo to u automobilu, osobno ili online? Ili napredna sigurnosna tehnologija koja nas vodi korak bliže našem cilju smanjivanja broja prometnih nesreća na nulu. Kombinirajući reputaciju naših vozila kvalitete i pouzdanosti s uslugama koje su bolje prilagođene vašim potrebama, kada krenemo dalje od nule, svako iskustvo postaje sigurnije i zabavnije.

Putovanja na kojima se osjećate shvaćenima

Potpuno automatizirani koncept LQ odlikuje se moćnim posrednikom pogonjenim umjetnom inteligencijom (AI), pod imenom „Yui“. Učeći od vas, on vam može pružiti osobnije iskustvo, pa tako gradite snažniju vezu sa svojim automobilom.

Putovanja na kojima se osjećate sigurnije

Toyota Safety Sense je paket tehnologija aktivne sigurnosti osmišljenih radi sprečavanja ili ublažavanja nesreća naših automobila, zahvaljujući čemu smo još korak bliže našem cilju izbjegavanja nesreća na cesti.

Putovanja na kojima se osjećate povezano

Od Poduke o hibridu do Pronađi moj automobil, aplikacija za pametni telefon MyT usluge povezanosti pružaju potpuni nadzor nad vašom Toyotom, iznutra i izvana, kako bi vaša vožnja bila sigurnija i zabavnija.

Putovanja na kojima se osjećate nezaustavljivo

Uz tehnologiju Active Lean i upravljanje stražnjim kotačima, potpuno električni i-ROAD pruža okretnost motocikla uz udobnost i sigurnost automobila. Savršen je za prve ili posljednje kilometre gradske vožnje.

DALJE OD PREPREKA

Kao dio našeg Ekološkog izazova 2050., želimo da naše putovanje svođenja emisije na nulu ide još i dalje. Dalje od ograničenja do društva s nultom emisijom. Vodik je čista, održiva energija koja će nam pomoći u smanjivanju utjecaja naših proizvoda i poslovanja na okoliš i pridonijeti boljem društvu. Bilo to kretanje od A do B, grijanje domova ili napajanje strujom cijelih gradova, želimo da naše inovacije sve nas pomiču prema boljem svijetu. Svijetu u kojem ništa ne ostavljamo za sobom.

Više od javnog prijevoza

Caetanobus: Pogoneći prvu flotu autobusa s gorivnim člancima u Europi, naša tehnologija vodika s nultom emisijom nudi beskompromisni javni prijevoz s vodenom parom kao jedinom emisijom.

Dalje od samo gradova

Prototip grada izgrađen na 0,7 četvornih kilometara u podnožju planine Fuji u Japanu, Woven City će biti potpuno povezani ekosustav u kojem ljudi žive, rade i igraju se, s energijom dobivenom u cijelosti iz Toyotinih vodikovih gorivnih članaka.

Dalje od poslovanja

Hotelska soba, iskustvo maloprodaje, zajedničko korištenje vozila, e-Palette je naša vizija mobilnog poslovanja. Nulta emisija, prilagodljivost koja nudi usluge u skladu s potrebama svake strane, ravno do vrata.

Dalje od običnog društva

Energija vodika je održiva zamjena za fosilna goriva. Od pogona kamiona i brodova, do grijanja domova, spremni smo igrati ključnu ulogu u kretanju prema društvu vodika. Društva u kojem je voda jedini nusproizvod.

Saznajte više o elektrificiranim vozilima

Otkrijte