1. Discover Toyota
  2. Electrified
  3. Fuel Cell Electric
  4. Hydrogen Society
  5. Why use Hydrogen
Odaberite

Zašto koristiti vodik?

 

Vodik proizveden uz obnovljivu energiju ne sadrži nimalo ugljika. Kada ga pretvorite u električnu energiju, jedini ispust je voda. Lako se, osim toga, skladišti i prijevozi, zahvaljujući čemu možemo iskoristiti puni potencijal obnovljivih izvora energije. Povrh toga, vodik je doslovce posvuda, što da čini dodatno uzbudljivim izvorom energije.

Bez emisije CO2

Proizvodnjom električne energije iz vodika uopće se ne stvara ugljikov dioksid. Korištenjem obnovljive energije za odvajanje vodika, cijeli postupak je potpuno bez emisije. Zato je on idealan oblik zelene energije - kako bismo svi malo lakše disali.

Neograničene zalihe

Vodik se može izvlačiti iz čitavog niza tvari, uključujući naftu, plin, biogorivo, kanalizacijski talog i vodu - a naš planet ima puno vode. Zato nikada nećemo ostati bez vodika, čime dobivamo energetsku sigurnost za svakoga i spokoj za naše unuke.

 

Jednostavno skladištenje i prijevoz

Električnu energiju može biti teško skladištiti i prenositi na velike udaljenosti, ali njezinim korištenjem za izvlačenje vodika, skladištenje i prijevoz postaju jednostavni. Time korištenje izvora obnovljive energije, kao što su vjetar i sunčeva energija - koji često ovise o dobu godine i položaju - postaje značajno učinkovitije.

Lokalna proizvodnja - pogodnosti za sljedeće naraštaje

Glavna prednost vodika je da osigurava energetsku infrastrukturu koju je moguće lokalno proizvesti, što znači da pojedina zemlja može sama, neovisno proizvoditi svoju energiju i ne ovisi o vanjskim dobavljačima energije. To znači da će naša djeca moći uživati u energetskoj sigurnosti - kroz mnoga pokoljenja.