1. Company
  2. Toyota Vijesti I Događanja
  3. Toyota Corolla Cross predstavljena Hrvatskim novinarima
Odaberite

Toyota Corolla Cross predstavljena Hrvatskim novinarima

  • Postoji Corolla za svakoga – na tržište je stigla SUV verzija najprodavanijeg modela na svijetu
  • Corolla Cross pridružuje se Toyotinoj SUV obitelji - najvećem asortimanu SUV modela u Europi
  • Prvi model koji ima petu generaciju Toyotinog hibridnog električnog sustava sa samostalnim punjenjem, koji pruža više snage i veće uživanje u 
  • Nova elektronička platforma podržava potpuno novi digitalni kombinirani zaslon od 12,3 inča na ploči s instrumentima i Toyota Smart Connect paket opreme za multimedijalne i zabavne sadržaje s dodirnim zaslonom visoke rezolucije od 10,5 inča
  • Visoka razina sigurnosti zajamčena je uz T-Mate: radi se o kombinaciji najnovije generacije sustava Toyota Safety Sense s nadograđenim funkcijama te dodatnih, naprednih sustava za pomoć pri vožnji, parkiranje i naprednu sigurnost
  • Povodom predstavljanja Corolle Cross u Hrvatskoj pripremljena je posebna ponuda za mjesečnu ratu od 1.883,63 kn / 250,00 € uz Toyota Easy financiranje

Hrvatskim novinarima na prezentaciji u Zagrebu predstavljena je Toyota Corolla Cross – najprodavaniji model na svijetu u SUV izdanju.

Potpuno nova Corolla Cross obiteljski je i praktični SUV model koji će Toyoti omogućiti još snažniju prisutnost u C segmentu vozila na europskom tržištu. Corolla Cross upotpunjuje Toyota SUV obitelj – najveći asortiman SUV modela u Europi. Corolla Cross novi je član obitelji Corolla – najprodavanijeg modela automobila na svijetu, a zajedno s već dobro poznatim hatchback modelom, limuzinom i modelom Touring Sports pokazuje da doista postoji „Corolla za svakoga”.

Model je razvijen primjenom Toyotine filozofije TNGA, izgrađen na već dokazanoj platformi GA-C i pruža sve osnovne kvalitete zbog kojih je Corolla već dugo uspješna na tržištu. Corolla je i dalje najprodavaniji model automobila na svijetu, s više od 50 milijuna prodanih primjeraka na tržištima širom svijeta u razdoblju od 55 godina i s 12 generacija modela.

Dodavanjem modela Corolla Cross Toyota jasno pokazuje svoje ambicije probijanja na iznimno konkurentnom tržištu vozila C segmenta u Europi. Tvrtka ima cilj godišnje prodati 400.000 primjeraka modela i ostvariti tržišni udio od 9% do 2025. godine.

Novi model temelji se na najnovijim saznanjima i razvojnim rješenjima koje je tvrtka Toyota ostvarila u pogledu hibridnih performansi, primjeni digitalnih tehnologija i općenito u pogledu sigurnosnih sustava.

T-Mate za model Corolla Cross kombinacija je najnovije generacije sustava Toyota Safety Sense i drugih sustava za pomoć pri vožnji i parkiranju te aktivnu sigurnost koji, osim što vožnju čine jednostavnijom i sigurnijom, štite sve putnike u vozilu, ali i ostale sudionike u prometu u različitim situacijama.

Ovo je prvi model opremljen petom generacijom Toyotine hibridne električne tehnologije, koja jamči više snage i manju potrošnju goriva.

Pogonski sklop: u ponudi su 1,8 i 2,0-litreni hibridni benzinski motori koji su posebno baždareni za bolju upravljivost europskim uvjetima vožnje, s bliskijom i prirodnijom vezom između načina na koji vozač upotrebljava gas i ubrzanja automobila.

Dokazana dinamička kvaliteta platforme GA-C dodatno doprinosi većem uživanju u vožnji.

Verzija s 1,8-litrenim motorom* isporučuje se isključivo s pogonom na prednje kotače; verzija s 2,0-litrenim motorom može se naručiti s

Toyotinim inteligentnim pogonom na sva četiri kotača (AWD-i), koji je dodatno unaprijeđen i ima snažniji (40 DIN ks i 84 Nm) stražnji elektromotor koji se još bolje ponaša u zavojima i prilikom vučenja u stranu na podlogama s niskom razinom prianjanja.

Corolla Cross svidjet će se mladim i rastućim obiteljima koje traže praktično i svestrano vozilo s kojim će se jednostavno moći svakodnevno služiti. Vanjština pršti robusnim Toyota SUV izgledom, dok je unutrašnjost nešto laganija i vrlo prostrana. Zapremnina prtljažnika je velika i pristup prtljažniku je jednostavan. 

Na modelu se po prvi put pojavljuje Toyotin novi, potpuno digitalni zaslon od 12,3 inča na ploči s instrumentima s mjeračima (u osnovnoj je opremi za sve verzije), a na kojem vozači mogu personalizirati sadržaj i izgled. Slično vrijedi i za novi Toyota Smart Connect sustav za multimedijalne i zabavne sadržaje s 12,3-inčnim dodirnim zaslonom bržeg odaziva putem kojeg se pristupa povezanim uslugama i koji omogućuje jednostavnu integraciju pametnog telefona, a također je u osnovnoj opremi modela.

* verzija s 1,8-litrenim motorom na početku će biti dostupna samo u Izraelu i Turskoj

Cijene i posebna ponuda

Početna cijena modela Corolla Cross je 267.700 kn (35.529,90 EUR) uz LUNA paket opreme koji također sadrži napredni paket aktivne sigurnosti Toyota Safety Sense.

Detaljan cjenik nalazi se na https://www.toyotaadria.com/hr/pdf/cjenici_vozila/2022/cjenik_corolla_cross_hibrid_1810.pdf

Povodom predstavljanja Corolle Cross u Hrvatskoj pripremljena je posebna ponuda za mjesečnu ratu od 1.883,63 kn / 250,00 € uz Toyota Easy financiranje. Detalji posebne ponude su na https://www.toyota.hr/buy-and-offers/offers/corolla-cross

Više informacija o modelu Corolla Cross saznajte na https://www.toyota.hr/new-cars/corolla-cross#Build