1. Company
  2. Toyota Hrvatska podržala aktivnosti udruge „Nismo same“
Odaberite

Toyota Hrvatska podržala aktivnosti udruge „Nismo same“

Globalna Toyotina inicijativa „Beyond Zero – Zamislite bolji svijet“ predstavlja Toyotinu odluku da doprinese stvaranju održivog svijeta. Iako doslovni prijevod „Beyond Zero“ glasi „Dalje od nule“ i prvo na što se pomisli jest „Dalje od nulte emisije“, cilj ove Toyotine strategije je sveobuhvatan: graditi svijet u kojem nema ograničenja u slobodi kretanja, nema prepreka i nitko nije isključen.

Toyota Hrvatska kontinuirano provodi globalnu inicijativu „Beyond Zero“, što uključuje suradnju sa zajednicom u kojoj djeluje te ulaganje u društveno odgovorne projekte na području zaštite okoliša, sigurnosti i mobilnosti. Zbog toga je Toyota Hrvatska odlučila podržati udrugu „Nismo same“, čiji je cilj pružanje edukacije i podrške oboljelima od raka (posebno kod žena) i njihovim obiteljima, podizanje svijesti o važnosti prevencije te poboljšanje kvalitete i dostupnosti liječenja, bez obzira na socijalni status oboljelih.

Udruga je osnovana 2017. godine, a u javnosti je najpoznatija po projektu prijevoza žena na kemoterapiju pod nazivom „Nisi sama – ideš s nama“. Projekt je nastao na osnovi istraživanja koje je pokazalo da svaka četvrta žena koja se liječi od raka nema riješeno pitanje prijevoza na kemoterapiju. Od 2018. do danas udruga je bila potpora za 650 žena te im je osigurala više od 19000 vožnji.

Toyota Hrvatska podršku udruzi dala je u realizaciji novog projekta „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“. Projekt se temelji na organizaciji „zdravih kava“ u 15 gradova diljem Hrvatske i devet radionica u prostoru Udruge. Kroz različite aktivnosti cilj je pružiti podršku prvenstveno novooboljelim ženama iz manjih sredina koje nemaju lagan pristup zdravstvenim i drugim ustanovama. Njima će udruga „Nismo same“ omogućiti da u opuštenoj atmosferi liječnicima, psiholozima, socijalnim radnicima, i drugim stručnjacima, bez srama postave sva ona pitanja koja ih muče vezano uz dijagnozu i suživot s rakom.

Do sad su realizirane tri radionice (u Karlovcu, Sisku i Vukovaru), za koje je Toyota Hrvatska osigurala prijevoz članica udruge i liječnika te drugih stručnjaka, osiguravajući tako mobilnost i dostupnost, bez obzira na ograničenja. Nastavak realizacije projekta slijedi od rujna, a raspored radionica bit će objavljen na https://zdravakava.nismosame.com/

Osim ovog projekta udruga „Nismo same“ osmišljava i provodi niz drugih aktivnosti, a u tijeku je i humanitarna akcija kojom se prikupljaju sredstva za realizaciju projekata. Podršku udruzi moguće je dati kupnjom proizvoda ili uplatom donacije, a više detalja nalazi se na https://nismosame.com/nasi-proizvodi/