1. Company
  2. Toyota Vijesti I Događanja
  3. 25 godina Toyota hibrida obilježio novi Prius Plug-In
Odaberite

25 godina Toyota hibrida obilježio novi Prius Plug-In Hybrid Electric

  • U Toyota Centru Zagreb održano predstavljanje novog Prius Plug-In Hybrid modela
  • Događaj je ujedno bio i obilježavanje 25 godina Prius modela i hibridne tehnologije brenda Toyota.
  • Veliki zaljubljenik u Toyota automobile, Zoltan Čeke, izložio je dvije generacije Priusa koje ima u svom vlasništvu.

 

Prije 25 godina, Toyota je na tržištu predstavila model koji će u mnogočemu biti poseban. Osim što je prva generacija ovog automobila postala prvi serijski hibridni automobil koji se masovno proizvodio, čvrsto je pripremila put svim budućim hibridnim Toyotama ali i brojnim hibridnim modelima drugih proizvođača. Naravno, radi se o modelu ikoni, Toyota Priusu.

Prius je plasiran na tržište pod sloganom „Upravo na vrijeme za 21. stoljeće”, a kupcima je vrlo brzo zapeo za oko zahvaljujući posebno izgledu za jednu limuzinu. Svojim izlaskom osvaja titulu Japanskog automobila godine, a već 2000. godine kreće i na svjetsku scenu, nakon čega su ga brzo prepoznali i zavoljeli ekološki osviješteni kupci u Europi i SAD-u.

Kako bi obilježili sve što Prius predstavlja za brend Toyota, održana je prezentacija novog modela Priusa u Toyota Centru Zagreb.

Detalje i promjene na novom Prius Plug-In Hybrid Electric predstavio je trener prodaje Toyota Adrie, Primož Anžlin.

Novi Prius svojim novim, atraktivnim izgledom, ostavlja posebni dojam. Poznati ikonski klinasti oblik promijenjen je i sada su njegove linije elegantne i moderne.

Osim što pruža iznimno visoke performanse, iznimno je učinkovit i estetski privlačan, novi Prius je pionir i u pogledu inovativnih tehnologija. U Europi je dostupan samo u plug-in hibridnoj električnoj verziji.

Novi Prius donosi najbolje iz oba svijeta. Odabirom načina rada EV vozi se bez problema samo na struju uz izvrsni odaziv. A kada se baterija isprazni, samo se prebaci na učinkovito hibridno napajanje. Savršena kombinacija besprijekornih performansi, s niskom potrošnjom goriva i malenim emisijama CO2.

Toyota Prius za svoje vlasnike predstavlja pouzdanost i kvalitetu. Zato ne čudi što se vlasnici Priusa teško odvajaju od ovog modela. Jedan od njih je i gospodin Zoltan Čeke iz Đakova, vlasnik čak četiri Priusa različitih generacija.

Gospodin Čeke je za potrebe predstavljanja novog Prius Plug-In Hybrid Electric automobila ispred salona Toyota centra izložio svoja dva Priusa, prethodnih generacija.

„Svoj prvi Prius sam kupio jer sam smatrao da je struja budućnost, još onda, i da je to ekonomika. Imali smo na probi Priusa kojeg smo vozili dva, tri dana, doduše bio je onaj slabiji motor 1.5 pa smo čekali da izađe jači. Tu je potrošnja u gradu u ono vrijeme bila 4 litre, gdje se sa drugim autima ne može postići takva gradska potrošnja.

Najdraži mi je prvi jer sam najviše vremena proveo u njemu i stvarno je auto koji je u odnosu na sve ostale aute i po komforu i veličini iznenađujuć.“ kaže gospodin Čeke.

Kao veliki ljubitelj Toyote posjeduje i druge Toyota i Lexus modele koje koristi poslovno i privatno.

„Kada netko kaže Toyota za mene to znači da ne poželim drugi auto, nemam potrebe za drugim autom i jednostavno mislim da dok sam ja živ, voziti ću Toyotu.“

Predstavljanje je završio direktor Toyota Croatie, Gregor Mauko koji je istaknuo visoku poziciju i buduće planove Toyote po pitanju elektrifikacije i nastojanja da Toyota u skorijoj budućnosti zauzme mjesto u prvih 5 automobilskih brendova na hrvatskom tržištu.