1. Discover Toyota
 2. About us
 3. Različitost, ravnopravnost i uključenost
Odaberite

Različitost, ravnopravnost i uključenost

Posvećeni smo stvaranju maksimalno raznolike, ravnopravne i uključive organizacije
Težimo biti radna sredina koja je maksimalno uključiva i raznolika, gdje se članovi osjećaju sigurno, poštovano, angažirano i cijenjeno i gdje mogu ostvariti puni potencijal. Njegujemo, prihvaćamo i koristimo različitosti kako bismo kupcima i društvu pružali usluge najvišeg standarda te kako bismo se na održiv način natjecali na tržištu.

U Toyoti su svi važni

Različitost, ravnopravnost i uključenost spadaju u naše najvažnije strateške prioritete. Kolektivnim i iskrenim naporima nastojimo graditi bogatu i raznoliku organizaciju koja odražava društvo te ostvarivati istinsku uključenost. U Toyoti su svi važni, bez obzira na rodni identitet, rodno izražavanje, spolno opredjeljenje, dob, kulturu iz koje potječu, državljanstvo, rasu, nacionalnost, religiju ili sustav vjerovanja, status osobe s invaliditetom te fizičke ili mentalne sposobnosti.

Naš put različitosti, ravnopravnosti i uključenosti

Na svom smo putu različitosti, ravnopravnosti i uključenosti već dosta toga ostvarili. Provode se brojni projekti za poticanje uključenosti u preko 20 Toyotinih poslovnih subjekata u Europi. Tako primjerice, nastojimo svoje poslovne objekte učiniti uključivijima i pristupačnijima na način da provodimo edukacije na temu uključenosti i izrađujemo uključivija pravila. Zahvaljujući kolektivnim naporima naših zaposlenika, u 2021. godini održali smo našu prvu Europsku konferenciju o različitostima. Svake godine slavimo Međunarodni dan žena kroz tjedan aktivnosti, kao i Međunarodni dan borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije (IDAHOT), Mjesec ponosa te razne druge događaje.

Naše mreže zaposlenika

Podizanje glasa naše raznolike radne snage ključno je za našu strategiju. Mreže naših zaposlenika glavni su pokretač i katalizator promjene. Te mreže pružaju topao i gostoljubiv prostor za obespravljene skupine i saveznike, podižu svijest organiziranjem događaja te daju savjete za izradu politika na području različitosti, ravnopravnosti i uključenosti. Mreže su otvorene svima koji se žele priključiti, preuzeti aktivnu ulogu, volontirati ili tek povremeno pružati podršku.
 • Ženska mreža

  Naša je skupina najdugovječnija mreža koja predstavlja korporativno, tehničko i proizvodno područje. Nastojimo inspirirati i osnaživati Toyotine žene da zajedno ustanu, oslobode puni potencijal i unapređuju si karijere.

 • LGBTIQ+ mreža

  Našu je mrežu osnovala zajednica za zajednicu, a usmjerena je na edukaciju, podizanje svijesti i formiranje saveza. Za nas ponos znači da možete izraziti tko ste i bez straha se predstaviti u svom istinskom izdanju. 

 • Mreža različitih sposobnosti

  Ponosni smo na činjenicu da za svoje kupce izrađujemo uključiva rješenja za mobilnost, a ova skupina nastoji našu organizaciju učiniti maksimalno fizički i digitalno pristupačnom svim zaposlenicima s vidljivim ili skrivenim fizičkim ili mentalnim nedostacima. 

 • Mreža za kulturnu različitost

  Naši radnici diljem Europe potječu iz više od 70 država pa nam je jasno da naša snaga leži u različitosti. Naša mreža promiče osjećaj zajednice među zaposlenicima različitog kulturnog porijekla, jezika, narodnosti, rase, religije i vjere.

 • Generacijska mreža

  Naša skupina nastoji prihvatiti kolektivnu snagu različitih generacija i olakšati međugeneracijski dijalog. Težimo koristiti prednosti radne snage različitih dobnih skupina njegovanjem kulture međusobnog učenja koja promiče bogatstvo dijeljenja znanja za Jedinstvenu generaciju.