1. Discover Toyota
  2. Environmental sustainability
  3. 4 r's for a better earth
  4. Reuse
  5. How else do we reuse resources?
Odaberite

Kako još možemo oporabiti resurse?

Voda

 

Porast svjetskog stanovništva i povećanje poljoprivredne proizvodnje čine vodu vrednijim resursom nego ikada. Globalno, smatramo vodu ključnim pitanjem okoliša te se fokusiramo na načine na koje možemo postići da naše poslovanje troši manje vode, te oporablja, reciklira i hvata više kako bismo smanjili količinu koja nam je potrebna iz javne vodoopskrbe. 


Postavljamo ciljeve za vodu za naše poslovanje u cijelom svijetu, uzimajući u obzir različite uvjete okoliša za svaku zemlju i područje. U tom smislu stvaramo veliki broj inicijativa, od redovne štednje vode do načina oporabe otpadnih voda. U skladu s našom posvećenošću smanjivanja utjecaja naših pogona na okoliš na najmanju moguću mjeru, kanimo postići nultu potrošnju vode iz javne vodoopskrbe između 2030. i 2040.

Već pokrećemo učinkovite mjere, na primjer u Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) gdje se većina potreba za vodom rješava iz kišnice koja se pohranjuje u jezera u tvorničkom krugu i kroz učinkovito recikliranje otpadnih voda. Osim odgovornim korištenjem vode, vrlo nam je važno na koji način zbrinjavamo otpadne vode iz naših proizvodnih postupaka. Na primjer, u tvornici u Burnastonu, u UK, djeluje pametni sustav upravljanja vodom koji ne samo da se bavi otpadnim vodama koje tvornica stvara, nego i pomaže u zaštiti okoline od poplava. 

Ambalaža

Učinkovitosti naše proizvodnje u cijelom svijetu pridonosi sustav Kanban "just-in-time“ (točno na vrijeme), prema kojem mnogi različiti dobavljači dostavljaju dijelove koje trebamo u ispravnoj količini, na pravo mjesto i u pravo vrijeme. To se odvija uz korištenje posebnih, višekratnih, plastičnih kutija i drugih oblika ambalaže koji su konstruirani za pohranu posebnih dijelova kako bi ih se moglo prevoziti izravno do proizvodne linije na najučinkovitiji način. Te kutije su višekratne, pa ne postoji opasnost od otpada u vezi s kartonskom ambalažom.