1. Discover Toyota
  2. Quality
  3. Producing quality
  4. How do we develop the skills needed to deliver quality
Odaberite

Kako razvijamo vještine potrebne za pružanje kvalitete?

Europski globalni proizvodni centar

Naš Europski globalni proizvodni centar je ključan u pružanju izobrazbe za poboljšanje rada koji se obavlja u našim proizvodnim pogonima širom Europe.

Njegov zadatak je osigurati izobrazbu i razvijati rješenja koja su izravno primjenljiva u radu koji se obavlja na našim proizvodnim linijama, prenoseći učenje na radno mjesto putem coachinga.

Naukovanje

Pružajući mogućnost naukovanja pomaže stvaranju novog naraštaja s vještinama koje naše poslovanje, i cijela industrijska grana, trebaju kako bi osigurali budući rast i uspjeh. Toyota Motor Manufacturing (UK) Limited je bio pionir ove izobrazbe, radeći s lokalnim obrazovnim ustanovama na stvaranju Centra za razvoj naukovanja.

On pruža naukovanje ne samo za mlade ljude među vlastitim radnicima, nego i među dobavljačima i drugim malim i srednjim poduzećima na svom području. Odlična kvaliteta njihovog rada je prepoznata kroz nagrade nacionalnog savjeta za vještine u UK, SEMTA

Kvaliteta predvođena iskustvom – Takumi majstorstvo

Iako nam suvremeni, računalom upravljani proizvodni postupci pomažu u stvaranju kvalitete čija se preciznost mjeri u djelićima milimetra, uvijek iznova postoje područja našeg rada u kojima ljudska ruka i oko ostaju najbolji alat koji možemo koristiti.

Na primjer, naši takumi majstori su odgovorni za ručne završne radove i preciznu kontrolu kvalitete naših modela Lexus. Potrebne su godine iskustva za usavršavanje ovih vještina – vještina koje prenose na nove naraštaje kroz poduku i vođenje.

Međunarodno priznanje

Međunarodne svjetske vještine je događaj koji se održava svake dvije godine i okuplja najbolje šegrte svijeta, iz različitih industrijskih grana, u prijateljskom natjecanju. S ponosom bilježimo osvajanje 50 medalja, uključujući 23 zlatne, do zadnjeg takvog okupljanja održanog u Brazilu 2015. godine. Ovaj uspjeh nadahnjuje sljedeću skupinu šegrta da razvijaju i pokazuju vlastite vještine na najbolji mogući način.