1. Discover Toyota
  2. Quality
  3. Producing quality
  4. Kako razvijamo vještine
Odaberite

Kako razvijamo vještine potrebne za pružanje kvalitete?

Europski globalni proizvodni centar

Naš Europski globalni proizvodni centar je ključan u pružanju izobrazbe za poboljšanje rada koji se obavlja u našim proizvodnim pogonima širom Europe.

Njegov zadatak je osigurati izobrazbu i razvijati rješenja koja su izravno primjenljiva u radu koji se obavlja na našim proizvodnim linijama, prenoseći učenje na radno mjesto putem coachinga.

Naukovanje

Pružajući mogućnost naukovanja pomaže stvaranju novog naraštaja s vještinama koje naše poslovanje, i cijela industrijska grana, trebaju kako bi osigurali budući rast i uspjeh. Toyota Motor Manufacturing (UK) Limited je bio pionir ove izobrazbe, radeći s lokalnim obrazovnim ustanovama na stvaranju Centra za razvoj naukovanja.

On pruža naukovanje ne samo za mlade ljude među vlastitim radnicima, nego i među dobavljačima i drugim malim i srednjim poduzećima na svom području. Odlična kvaliteta njihovog rada je prepoznata kroz nagrade nacionalnog savjeta za vještine u UK, SEMTA

Kvaliteta predvođena iskustvom – Takumi majstorstvo

Iako nam suvremeni, računalom upravljani proizvodni postupci pomažu u stvaranju kvalitete čija se preciznost mjeri u djelićima milimetra, uvijek iznova postoje područja našeg rada u kojima ljudska ruka i oko ostaju najbolji alat koji možemo koristiti.

Na primjer, naši takumi majstori su odgovorni za ručne završne radove i preciznu kontrolu kvalitete naših modela Lexus. Potrebne su godine iskustva za usavršavanje ovih vještina – vještina koje prenose na nove naraštaje kroz poduku i vođenje.

Međunarodno priznanje

Međunarodne svjetske vještine je događaj koji se održava svake dvije godine i okuplja najbolje šegrte svijeta, iz različitih industrijskih grana, u prijateljskom natjecanju. S ponosom bilježimo osvajanje 50 medalja, uključujući 23 zlatne, do zadnjeg takvog okupljanja održanog u Brazilu 2015. godine. Ovaj uspjeh nadahnjuje sljedeću skupinu šegrta da razvijaju i pokazuju vlastite vještine na najbolji mogući način.