1. Discover Toyota
  2. Sustainability
  3. Society
Odaberite

Društvo

Pozitivan utjecaj na društvo putem aktivnosti sa zajedničkim vrijednostima u suradnji s partnerima

Za potrebe ostvarivanja naše misije „proizvodnje sreće za sve“, nastojimo postati „najbolja tvrtka u gradu“ i pritom poboljšavati živote i dobrobit drugih. Smatramo da je zdravoj kompaniji potrebno zdravo društvo i obratno. 

Naš pristup

Oslanjajući se na vrijednosti koncepta Toyotin način 2020., UN-ove Ciljeve održivog razvoja te Europski stup ljudskih prava, usmjereni smo na tri prioriteta:

Kvalitetno zapošljavanje

Počevši od temeljnih ljudskih prava kao osnove, zdravlje, sigurnost i dobrobit od najveće su važnosti za boljitak zaposlenika, prevladavanje prepreka i proizvodnju sreće za sve. Naš je cjeloviti pristup dobrobiti ključan za visoku razinu uspješnosti i inovativnosti. Usto pomažemo u utvrđivanju smisla i značaja na način da zaposlenike uključujemo u volonterske aktivnosti u zajednici. Volontiranje je dobro za društvo, za kompaniju te za dobrobit zaposlenika. Kako se društvo i Toyota razvijaju, usmjeravamo se na uključivu radnu snagu, pri čemu se programima dodatne edukacija i prekvalifikacije u kombinaciji s fleksibilnih radnim programima osigurava kvalitetno zapošljavanje za sve.

Različitost, ravnopravnost i uključenost

Raznolike kompanije od najvećeg su značaja. Stoga nastojimo odraziti različitost društva koje nas okružuje u radnom okruženju. Izrađujemo programe koji nam olakšavaju ostvarivanje te ambicije. Želimo pozitivno utjecati na društvo, a istovremeno težimo postati bolja kompanija. Jedan je od primjera tih ciljeva naš program „Girls STEM the Future“. Cilj mu je razbijati stereotipove na način da se uzori dovedu u kontakt s mladima. Priče o razvoju se dijele, zajedno s čitavim nizom karijernih prilika u društvu i u Toyoti.

Održiva inovativnost

Oslobađanje potencijala naših zaposlenika i društva u središtu je naše strategije održive inovativnosti. Potičemo internu inovativnost kako bismo na tržište stavljali inovativna rješenja za mobilnost te realizirali našu viziju „Mobilnost za sve“. Podupiremo start-up tvrtke koje žele doprinositi društvu putem kružnog gospodarstva, ugljične neutralnosti ili uključivih rješenja za mobilnost u fazi početnog rasta i razvoja. Svoju kulturu razvijamo u smjeru bržeg donošenja odluka te agilnog i inovativnog timskog rada. A s našim partnerima i ostalim dionicima surađujemo na promicanju inovativnosti i tehnološkog razvoja u društvu.