Besplatno isprobajte Toyotu
Sastavite svoju Toyotu
Cjenici i katalozi
Pronađite Toyotinog partnera
Moja Toyota

Drugi „hibridni dan“

Rotus Novosel, Zagreb

Nakon vrlo uspješnog i velikog iskazanog interesa na prvom „hibridnom danu“, organizirali smo i drugi „hibridni dan“ za sve one koji pobliže žele upoznati tehnologiju hibridnih automobila te iste ujedno isprobati.

Iako je natječaj za ostvarivanje državnih poticaja pri kupnji EKO vozila zatvoren, interes za hibridima i dalje ne jenjava. Štoviše, kada smo objavili datum i lokaciju održavanja drugog „hibridnog dana“, koji se još jednom održavao u Zagrebu, mnogi su nam se javili s upitima kada stižemo i u ostale gradove Hrvatske.
/
I na to imamo odgovor! Već 9. svibnja smo u Splitu, a samo tjedan dana kasnije u Puli – za sve koji žele konkretno upoznati princip rada hibrida te iste kroz višesatne vožnje doživjeti u prometu, sudjelovati u nagradnim igrama itd. Cilj nam je probuditi svijest o postojanju vozila koja su izuzetno ugodna i jednostavna za vožnju, posve nenametljiva i pri svemu tome vrlo štedljiva, jeftina za održavanje i pouzdana.
/
Dobrodošli time u „hibridni dan“, gdje su vam na raspolaganju ljudi kojima možete postaviti sva pitanja o kupnji i posjedovanju hibridnih vozila. Takvih je u subotu 18. travnja bilo gotovo deset, koliko smo imali predviđenih slobodnih mjesta. Kratka i zanimljiva prezentacija o povijesti razvoja hibridnih vozila, ponudi modela na tržištu i uvjetima kupnje bila je samo zagrijavanje u onaj zanimljiviji dio koji su svi čekali – testne vožnje.
/
I vi možete isprobati naše hibridne modele, a dovoljno je da ispunite obrazac za testnu vožnju i javite se najbližem Toyotinom trgovcu – imamo i nagradno natjecanje Hibridni izazov gdje možete osvojiti 7.500 kuna poklon bona Toyote.
Ukupno smo taj dan odradili oko 100 kilometara s tri automobila – dva hibridna Aurisa i jedan Yaris - prošli posve tiho kroz centar Samobora pa i Zagreba, pri brzinama do 35 km/h, a ponekad i 50 km/h bez ispuštanja emisija CO2 – u potpunosti na struju. Ugođaj vožnje i raspoloživa snaga nikoga nisu ostavili ravnodušnim, a samo osmjeh na licu vozača sve je govorio.
U konačnici, kao i sve što je dobro te kratko traje, tako su i naši „hibridni vozači“ nakon više od dva sata vožnje bili žedni za dodatnim kilometrima. Srećom, postoji prilika i za to, a gdje ujedno mogu svoje iskustvo s hibridima pretočiti u vrlo vrijednu nagradu od 7.500 kuna kao poklon bon Toyote – što je moguće osvojiti na Hibridnom izazovu. (ovdje ide link na drugi istoimeni članak).
Ovime vas također želimo pozvati na sljedeći „hibridni dan koji se održava 9. svibnja u Splitu, na prvom takvom događaju u Dalmaciji. Prijaviti se možete jednostavno preko Facebook stranice Toyota Hrvatska ili preko e-mail adrese info@toyota.hr, a mi vas dočekujemo s iznenađenjima i hibridnim automobilima.
/
/
Izjave nekih od sudionika drugog „hibridnog dana“:
Kristina Ercegović
„Godinama vozim Toyotu, no prvi puta sam u hibrid sjela upravo danas, i to s malom nervozom jer ga nisam nikad prije vozila pa promjena navika, nepoznato, otpori, klasika...Inače sam osoba kojoj auto služi da se prebaci od točke A do točke B i prije ću zadnji novac dati na neku edukaciju/putovanje, dakle iskustvo nego stvar. Smijala sam se frendicama koje se zaljube u auto, no danas se upravo to meni dogodilo. Nakon početnog otpora uspjela sam se opustiti i uživati u vožnji. I jedva čekam nastavak ovog hibridnog druženja.“
/
Dario Škegro
„Odlično proveden dan i sve pohvale za organizaciju. Prvi put sam vozio auto s CVT mjenjačem, a time je premašio sva moja očekivanja. Oduševljen sam principom rada, lakoćom vožnje i potrošnjom goriva – a kada se stisne gas zaista je poletan.“
Oleg Polanec
„Vozio sam sve automobile, a najviše me dojmio upravo Auris. Ukratko, čim do ljeta stigne novi model u Hrvatsku – postajemo sretni vlasnici jednog takvog hibrida!“
Dalibor Kovačić
„Hibridi su prije sveg ugodno iznenađenje. Iako vozim veliki automobil s automatskim mjenjačem, način vožnje hibridnog Yarisa, a još više Aurisa se nimalo ne razlikuje po pitanju ugode u vožnji. Jako dobro, a s bogatom opremom svakako opravdana kupnja. Razmišljam u tom vidu već neko vrijeme, što bi se moglo ostvariti već do kraja godine.“
Mario Sremec
„Dojam vožnje je neponovljiv. Vožnja je tiha, usklađen rad motora i elektromotora, s vrlo uglađenim CVT mjenjačem koji sve to povezuje s kotačima. Odziv kontrola je trenutan, ali i mekan te automobil kao da potiče laganiju, što štedljiviju vožnju – kao da se sami sa sobom natječete koliko ćete se dulje voziti na struju.“
Zanimljivosti sa drugog hibridnog dana
Kratka uvodna prezentacija na početku druženja, o razvoju hibridne tehnologije, principima rada i načinu vožnje, slušana s velikim interesom.
/
Pet hibridnih modela dočekalo je naše sudionike drugog „hibridnog dana“, a vozili su se Aurisi i Yaris.
/
Od Zagreba do Samobora, testna ruta trajala je više od dva sata i odvoženo je oko 100 kilometara. Na kraju svi su sve isprobali čak i više puta.
/
Interes za hibridnim vozilima nas uvijek iznova iznenadi, uz mnoštvo pitanja čiji odgovori se mogu dobiti upravo na „hibridnom danu“.
/
Hibridna ergela na jednoj od točaka zamjene vozača, gdje su se ispitivali prtljažnici automobila i praktičnost.
/

Pročitajte više o Toyota hibridima

Vaše postavke kolačića

Koristimo kolačiće na našim web stranicama kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako ste time zadovoljni, nastavite koristiti naše stranice na uobičajeni način ili saznajte kako možete mijenjati svoje postavke za kolačiće ovde.

OK