Besplatno isprobajte
Sastavite svoju Toyotu
Cjenici i katalozi
Pronađite Toyota partnera
Moja Toyota

Prius koji je uzdrmao

svijet

Kako je Toyota razvila prvi hibridni automobil u svijetu.

Uče nas u školi kako je povijest važna, kako je učiteljica života i sastavni dio opće kulture, a malo je proizvođača automobila koji su se uspjeli upisati u njene slavne stranice. Upravo iz toga postaje jasno koliko je zapravo Toyotina hibridna tehnologija, počevši s Priusom, utjecala na bližu povijest razvoja automobilske industrije i zapravo uzdrmala svijet u kojem živimo.
Vidjeli ste naslov i pomislili kako imamo opširan odgovor na gore navedeno pitanje – krivo! Ovime vam želimo predstaviti nešto čime se izuzetno mali broj proizvođača može pohvaliti, nešto čime je Toyota zauvijek upisana u slavnije trenutke automobilske povijesti i što će se prepričavati u godinama koje dolaze – iako je već aktualno 18 godina te dalje u stalnom razvitku i potrazi za održivošću.
Stoga, za sve vas koji dublje žele ući u filozofiju razmišljanja Toyote te kako je uopće došlo do ideje razvoja hibridne tehnologije, predstavljamo vam knjigu za koji su neki od vas možda i čuli, no svakako je vrijedi pročitati ukoliko do sada niste imali prilike – Prius koji je uzdrmao svijet: kako je Toyota razvila prvi hibridni automobil u svijetu.
/
Iza podužeg naslova krije se fascinantna priča iz perspektive tada Toyotinog inženjera Hideshija Itazakija, koji vrlo detaljno prepričava priču razvoja originalnog Priusa – od same ideje s početka devedesetih godina i predstavljanja učinkovitog automobila za 21. stoljeće, za kojeg se nije znalo kakvu će tehnologiju koristiti, preko brojnih inženjerskih problema i poteškoća s kojima su se susretali tijekom godina razvoja posve nove hibridne tehnologije do prvih testiranja, konačnog lansiranja i apsolutnog tržišnog uspjeha.

Razviti prvi hibridni automobil nije bilo nimalo lako, a pred inženjerima je bilo mnoštvo naočigled nerješivih problema za to razdoblje

Knjiga je također vrlo motivirajuća i odašilje snažnu poruku te vas iznova uči ono najvažnije – nikada nemojte odustati od svojih ciljeva, čak ni kada je najteže, jer problemi su sastavni dio svakog izazova, a kada ih konačno riješite – nagrada je nešto što zauvijek može biti upisano u stranice povijesti.
U konkretnom slučaju, to je Prius te uspješna i najprodavanija hibridna tehnologija koja danas čini bogatu ponudu Toyotinih i Lexusovih vozila.
Izvorni naziv knjige: The Prius that Shook the World: How Toyota Developed the World's First Mass-production Hybrid Vehicle

Pročitajte više o Toyota hibridima

Toyota Prius Plug-in  - savršen spoj mirne vožnje i snažnih performansi uz eko poticaje Toyota Prius Plug-in - savršen spoj mirne vožnje i snažnih performansi uz eko poticaje U okviru lansiranih poticaja u Toyotinoj gami Prius Plug-in je dostupan za iznos od oko 260.000 kn. Toyota Prius Plug-in je pravi „zeleni stroj” Toyota Prius Plug-in je pravi „zeleni stroj” Toyota Prius Plug-in Hibrid zasjao je na zadnjem usporednom testu ADAC EcoTest: jedini od pet plug-in modela na ispitivanju koji je osvojio pet zvjezdica. Potpuno novi Toyota Prius Plug-in Hybrid Potpuno novi Toyota Prius Plug-in Hybrid Gotovo pet godina nakon predstavljanja Toyotinog pionirskog prvog modela, scena je spremna za potpuno novi Prius Plug-in Hybrid da nanovo postavi mjerila za iskustvo vožnje plug-in hibrida. Otkrijte što čini iskustvo vožnje isključivo na električni pogon našeg novog hibrida doista posebnim. Toyota Prius studija Toyota Prius studija Istraživanje koje je naručilo Sveučilište u Rimu otkriva kako Prius u tipičnoj gradskoj dnevnoj migraciji najveći dio vremena radi uz nultu emisiju
Vaše postavke kolačića

Koristimo kolačiće na našim web stranicama kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako ste time zadovoljni, nastavite koristiti naše stranice na uobičajeni način ili saznajte kako možete mijenjati svoje postavke za kolačiće ovde.