Besplatno isprobajte
Sastavite svoju Toyotu
Cjenici i katalozi
Pronađite Toyota partnera
Moja Toyota

Prius koji je uzdrmao

svijet

Kako je Toyota razvila prvi hibridni automobil u svijetu.

Uče nas u školi kako je povijest važna, kako je učiteljica života i sastavni dio opće kulture, a malo je proizvođača automobila koji su se uspjeli upisati u njene slavne stranice. Upravo iz toga postaje jasno koliko je zapravo Toyotina hibridna tehnologija, počevši s Priusom, utjecala na bližu povijest razvoja automobilske industrije i zapravo uzdrmala svijet u kojem živimo.
Vidjeli ste naslov i pomislili kako imamo opširan odgovor na gore navedeno pitanje – krivo! Ovime vam želimo predstaviti nešto čime se izuzetno mali broj proizvođača može pohvaliti, nešto čime je Toyota zauvijek upisana u slavnije trenutke automobilske povijesti i što će se prepričavati u godinama koje dolaze – iako je već aktualno 18 godina te dalje u stalnom razvitku i potrazi za održivošću.
Stoga, za sve vas koji dublje žele ući u filozofiju razmišljanja Toyote te kako je uopće došlo do ideje razvoja hibridne tehnologije, predstavljamo vam knjigu za koji su neki od vas možda i čuli, no svakako je vrijedi pročitati ukoliko do sada niste imali prilike – Prius koji je uzdrmao svijet: kako je Toyota razvila prvi hibridni automobil u svijetu.
/
Iza podužeg naslova krije se fascinantna priča iz perspektive tada Toyotinog inženjera Hideshija Itazakija, koji vrlo detaljno prepričava priču razvoja originalnog Priusa – od same ideje s početka devedesetih godina i predstavljanja učinkovitog automobila za 21. stoljeće, za kojeg se nije znalo kakvu će tehnologiju koristiti, preko brojnih inženjerskih problema i poteškoća s kojima su se susretali tijekom godina razvoja posve nove hibridne tehnologije do prvih testiranja, konačnog lansiranja i apsolutnog tržišnog uspjeha.

Razviti prvi hibridni automobil nije bilo nimalo lako, a pred inženjerima je bilo mnoštvo naočigled nerješivih problema za to razdoblje

Knjiga je također vrlo motivirajuća i odašilje snažnu poruku te vas iznova uči ono najvažnije – nikada nemojte odustati od svojih ciljeva, čak ni kada je najteže, jer problemi su sastavni dio svakog izazova, a kada ih konačno riješite – nagrada je nešto što zauvijek može biti upisano u stranice povijesti.
U konkretnom slučaju, to je Prius te uspješna i najprodavanija hibridna tehnologija koja danas čini bogatu ponudu Toyotinih i Lexusovih vozila.
Izvorni naziv knjige: The Prius that Shook the World: How Toyota Developed the World's First Mass-production Hybrid Vehicle

Pročitajte više o Toyota hibridima

Toyota Prius Plug-in  - savršen spoj mirne vožnje i snažnih performansi uz eko poticaje Toyota Prius Plug-in - savršen spoj mirne vožnje i snažnih performansi uz eko poticaje U okviru lansiranih poticaja u Toyotinoj gami Prius Plug-in je dostupan za iznos od oko 260.000 kn. Toyota Prius Plug-in je pravi „zeleni stroj” Toyota Prius Plug-in je pravi „zeleni stroj” Toyota Prius Plug-in Hibrid zasjao je na zadnjem usporednom testu ADAC EcoTest: jedini od pet plug-in modela na ispitivanju koji je osvojio pet zvjezdica. Potpuno novi Toyota Prius Plug-in Hybrid Potpuno novi Toyota Prius Plug-in Hybrid Gotovo pet godina nakon predstavljanja Toyotinog pionirskog prvog modela, scena je spremna za potpuno novi Prius Plug-in Hybrid da nanovo postavi mjerila za iskustvo vožnje plug-in hibrida. Otkrijte što čini iskustvo vožnje isključivo na električni pogon našeg novog hibrida doista posebnim. Toyota Prius studija Toyota Prius studija Istraživanje koje je naručilo Sveučilište u Rimu otkriva kako Prius u tipičnoj gradskoj dnevnoj migraciji najveći dio vremena radi uz nultu emisiju