Često postavljana pitanja

Toyota hibrid

Pročitajte često postavljana pitanja o Toyota hibridima

Koliko često hibridna baterija zahtijeva promjenu?

Hibridne baterije u našim hibridima razvijene su da žive koliki je i životni vijek samog automobila. Danas, sve hibridne komponente stižu s pet godina jamstva ili 100 000 km*. Nakon tog perioda vaš hibrid će prolaziti hibridnu servisnu provjeru, čime ste u mogućnosti produžiti jamstvo za dodatnih godinu dana ili 15 000 km*. *Što prije nastupi

Može li hibridna bateriji biti reciklirana?

Da. Vaš najbliži TOYOTA ovlašteni partner vam može pomoći u uklanjanju i odlaganju hibridne baterije. Otkako je EU Direktiva 2006/66/EC na snazi od 2006. godine, subjekti odgovorni za recikliranje nikal-metal-hidridne baterije iz naših hibrida moraju zakonski zadovoljiti traženi postotak reciklažne vrijednosti od 50%.

Što će se dogoditi ukoliko se baterija u cijelosti isprazni?

Ne postoji mogućnost da se hibridna baterija u Toyota hibridu u cijelosti isprazni, jer se tijekom vožnje automatski nadopunjuje kada benzinski motor radi ili kada usporavate/kočite. Napredni sustav upravljanja hibridnim pogonom stalno nadzire bateriju i po potrebi ju nadopunjuje.

Je li skuplje servisirati hibrid?

Troškovi redovnog održavanja i servisiranja su isti kao i za bilo koji konvencionalni model automobila. Ustvari, dugoročno su troškovi i manje jer hibridni automobil ima manje pokretnih dijelova u odnosu na konvencionalni, ili se njegovi sporije troše – poput elemenata kočnica uslijed elektrodinamičkog usporavanja.

Može li se hibrid i dalje voziti na struju kada ostane bez goriva?

Ne. Iako su naši hibridi u mogućnosti voziti isključivo preko elektromotora, bez pomoći benzinskog motora, nisu razvijeni za rad bez goriva. Ukoliko nastavite vožnju nakon što automobil ostane bez goriva može doći do ozbiljnijih oštećenja hibridnog sustava.

Natrag na početnu stranicu o hibridima

Saznajte više o Toyoti

WWF i Toyota - sporazum o ubrzanom globalnom prijelazu na održivost WWF i Toyota - sporazum o ubrzanom globalnom prijelazu na održivost WWF i Toyota Motor Corporation sklopile su petogodišnji sporazum sa ciljem ubrzanog globalnog prijelaza na održivost. Sajam automobila u Frankfurtu Sajam automobila u Frankfurtu Obzirom da je jedan od najprestižnijih sajmova automobila na svijetu, ako želite premijerno predstaviti nešto novo i uzbudljivo, Frankfurt je najbolje mjesto za to – a u 2015. imali smo zaista mnogo novosti za pokazati. Toyota službeno vozilo dm green city projecta Toyota službeno vozilo dm green city projecta Na održanoj press konferenciji, 14. travnja 2015., najavljen je dm green city project kojem je cilj kroz niz aktivnosti za građane podići razinu svijesti o važnosti održivog razvoja. Toyota zauzima središnje mjesto u Ženevi Toyota zauzima središnje mjesto u Ženevi Za zaljubljenike u Toyotu, naš štand na 85. međunarodnom sajmu automobila u Ženevi ima sve: nove modele, inovativnu tehnologiju, trkaće automobile, pa čak i revolucionarni novi automobil koji emitira samo vodu!
Vaše postavke kolačića

Koristimo kolačiće na našim web stranicama kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako ste time zadovoljni, nastavite koristiti naše stranice na uobičajeni način ili saznajte kako možete mijenjati svoje postavke za kolačiće ovde.

OK