1. New Cars
  2. Off-road & Pick-up
Odaberite

Saznajte više o Toyota „offroad” i pickup vozilima

Tražite vozilo koje će biti jednako avanturističkog duha kao vi? Ne trebate tražiti dalje. Toyota proizvodi robusna i iznimno pouzdana vozila 4x4 od 1951. godine, kad je proizveden prvi Land Cruiser, koji se s punim pravom smatra pravim majstorom. Proizvedena da budu izdržljiva, vozila kao što su Land Cruiser i Hilux pickup i više su nego sposobna svladati svaki izazov svakodnevnog života, od obavljanja raznih poslova do obiteljskih zadataka. A što teže zadatke im zadate, to će se u boljem svjetlu pokazati. Sa snažnim motorima i pogonom 4x4 nezaustavljivi su u svim vremenskim uvjetima i na svim vrstama terena. Nema tereta koji je za njih pretežak (Hilux ima vučnu snagu do 3,5 tone) ni zadatka koji im je previše zahtjevan.

Saznajte više o našem proizvodnom programu „offroad” i pickup vozila

Često postavljana pitanja

Vozila 4x4 imaju izvanredne izvancestovne sposobnosti i vrlo su robusna. Zbog toga su savršena za radne zadatke i sva istraživanja daleko od asfaltiranih cesta. Premda su jednako sposobna u svim vremenski uvjetima i na svim vrstama terena, SUV vozila često su lakša, učinkovitija i više nalik na obične automobile pri vožnji.

SUV vozila na platformi kamioneta imaju čvrsti okvir na koji se montira karoserija. Zbog toga su izvrsni u izvancestovnim uvjetima i za vuču teških tereta. SUV vozila na platformi automobila imaju kombiniranu konstrukciju šasije i okvira za manju potrošnju goriva, veću udobnost i izvrsne performanse za vožnju po asfaltiranim cestama.

Da. Premda oba sustava omogućuju motoru da pogoni sva četiri kotača i 50 % veću vučnu snagu nego kod vozila s pogonom na dva kotača, ne rade na isti način. Pogon na četiri kotača blokira prednje i stražnje osovine za postizanje impresivne razine držanja ceste u otežanim uvjetima. Ali nije predviđen za upotrebu na cesti jer nije udoban ni jednostavan za rukovanje. Pogon na sve kotače pogoni sva četiri kotača, ali im dopušta da se okreću različitim brzinama za lakše, primjerice, skretanje u zavojima, pa je prikladniji za cestovnu upotrebu.

Ne nužno. Zbog istih kvaliteta zbog kojih su izvrstan izbor za izvancestovnu vožnju, mogu biti korisni i pri vožnji na asfaltu. Kiša, snijeg, led i blato mogu drastično smanjiti dostupnu razinu držanja ceste, čak i na normalnim cestama, pa u takvim uvjetima, zahvaljujući izvrsnoj razini držanja ceste i izvrsnoj trakciji, vozila 4x4 mogu biti nezaustavljiva. Isto tako, zahvaljujući povišenom položaju za vožnju i čvrstoj konstrukciji sigurni su na svim podlogama, od šumskih staza do gradskih ulica.

Ne nužno. Premda su vozila opremljena tim sustavom izrađena da budu čvrsta i otporna, upotrebljavaju najnovije tehnologije pri izradi pogonskih sklopova koje osiguravaju manju potrošnju goriva i manje emisije CO2. Troškovi servisiranja također su usporedivi s troškovima za obične automobile, a Toyota u ponudi ima razne fleksibilne i pristupačne servisne planove koji vam omogućuju da to bezbrižno riješite.

Za što ćete upotrebljavati vozilo? Land Cruiser, koji je dostupan u izvedbi s tri i pet vrata i u koji stane do sedam osoba, savršen je obiteljski automobil za sve vrste podloga i sve prigode. Legendarni Hilux dobro će vas čuvati kamo god krenuli, neovisno o tome je li zadatak koji vas čeka povezan s obitelji ili poslom.

Toyota Relax za bezbrižna putovanja:

Do 10 godina jamstva

Do 200.000 km

Redoviti servisi

10 godina jamstva na gume

Toyota Eurocare - 10 godina jamstva