1. New Cars
  2. SUV & Crossover
Odaberite

Saznajte više o modelima Toyota SUV i Crossover

SUV i crossover vozila postala su iznimno popularna u zadnjih nekoliko godina i to iz dobrog razloga. Savršeno su prikladna za zahtjevne uvjete modernog življenja. Sva vozila iz proizvodnog programa Toyota nude visok položaj za vožnju koji povećava samopouzdanje, izvrsnu vidljivost i zapanjujuće su svestrana i praktična. A osim toga, dostupna su s elegantnim i iznimno učinkovitim hibridnim pogonskim sklopom na struju, koji jamči puno snage, niske emisije i male troškove rada. Od nezaustavljivog modela Highlander do legendarnog modela RAV4, trenutačno dostupnog u petoj generaciji, Toyota već dugo proizvodi izvrsna vozila u ovoj klasi. Neovisno o tome koja vas nova avantura čeka, Toyota ima SUV ili crossover po vašoj mjeri.

Saznajte više o našem asortimanu SUV i crossover vozila

Često postavljana pitanja

SUV i crossover modeli donose brojne pogodnosti korisnicima. Zabavni su za vožnju, a svaku avanturu čine udobnom i praktičnom. Budući da su prostrani i nude visoku razinu sigurnosti, vrlo su funkcionalni. A ujedno svojim vlasnicima jamče uzbudljivu vožnju. Zapravo, donose ono najbolje iz oba svijeta.

SUV je kratica za engleski pojam Sports Utility Vehicle što bi u slobodnom prijevodu bilo sportsko terensko vozilo. Radi se o automobilima koji imaju veću visinu od tla od klasičnog hatchback modela ili nekog obiteljskog automobila. Često su robusniji, a mnogi imaju pogon na sva četiri kotača.

 

Crossover vozila su slična, ali više nalikuju običnom automobilu, kako po pitanju dimenzija tako i u pogledu voznih karakteristika.

Ne. Puno SUV vozila, uključujući RAV4, nude mogućnost izbora između pogona na sva četiri kotača i pogona na dva kotača. Svaki od sustava ima svoje prednosti. Pogon na sva četiri kotača jamči izvrsnu trakciju na površinama s niskom razinom prianjanja. Pogon na dva kotača je učinkovitiji.

SUV vozila nude više pogodnosti od klasičnih vozila 4x4, prikladnija su za gradske uvjete i vožnju po normalnim cestama, primjerice po gradskim cestama i autocestama. Vozila 4x4 iznimno su robusna vozila, namijenjena su za otežane uvjete i prikladna za sve vrste podloga.

Toyotin asortiman SUV vozila iznimno je velik, od elegantnog modela C-HR s pet sjedala do luksuznog modela Land Cruiser za sve vrste terena. A između ta dva modela nalaze se gradski bombon, Yaris Cross, iznimno popularni model RAV4 i RAV4 Plug-In Hybrid te potpuno električni model bZ4Y.

Razmislite malo o tome kamo se sve namjeravate voziti i koliko putnika obično vozite sa sobom. Highlander i Land Cruiser mogu prevoziti sedam putnika. Također, prikladni su za sve vrste terena, čak i one zahtjevne. S druge strane, CH-R i Yaris Cross idealni su za gradsku vožnju, dok su modeli RAV4 i bZ4X svestrani i spremni za sve.

Toyota Relax za bezbrižna putovanja:

Do 10 godina jamstva

Do 200.000 km

Redoviti servisi

10 godina jamstva na gume

Toyota Eurocare - 10 godina jamstva