Toyotini kočioni diskovi i kočione pločice

Sigurno vas zaustavljaju

Kočioni sustav mora izdržati puno toga, od svakodnevnog pritiska do izdržavanja povremenih snažnih udaraca njegov je život težak. Kao najvažniji sigurnosni sklop na vašoj Toyoti, sposobnost zaustavljanja i usporavanja, posebno u lošim uvjetima za vožnju ili slučajevima nužde, u potpunosti se oslanja na djelovanje vaših kočnica.

Kako vaš kočioni sustav djeluje?

Kada pritisnete papučicu kočnice vašeg automobila, kočiona tekućina pritišće klipove u čeljistima na glavčini svih kotača, pomičući kočione pločice na obje strane kočionih diskova, koji se okreću zajedno s kotačima vašeg vozila. Ovo trenje usporava automobil i konačno ga zaustavlja.

Vremenom se kočione pločice i diskovi troše zbog čega ih je potrebno zamijeniti jer nastavak vožnje s istrošenim kočnicama može biti izuzetno opasna. Postoji nekoliko znakova istrošenih kočnica koje trebate poznavati. Evo na što trebate obratiti pažnju:

  • Zanošenje prilikom kočenja može ukazivati na nejednoliko trošenje kočionih pločica
  • Cviljenje i grebanje
  • Smanjenje sposobnosti zaustavljanja
  • Kočione diskove čija je debljina ispod zadane minimalne vrijednosti nužno je zamijeniti
/
/

Ugradnja originalnih Toyotinih kočionih pločica i diskova u vaš automobil pružit će vam tako važan miran san i osjećaj sigurnosti kada krenete na cestu:

  • Sve Toyotine originalne kočione pločice i diskovi su izrađeni od visokokvalitetnih materijala te konstruirani i provjereni da bi osiguravali maksimalnu sigurnost i učinkovitost
  • Učinkovite kočnice ne cvile niti grebu, tišina Toyotinih kočnica govori vrlo glasno
  • Za svaki Toyotin model postoje odgovarajuće kočnice što osigurava brzu zamjenu i savršenu kompatibilnost
  • Razvijene su koristeći dubinsko poznavanje Toyotinih vozila koje imamo samo mi
  • Sve naše kočnice Optifir su povoljne cijenom

Radi osiguravanja sigurne vožnje ključno je da svoj automobil redovito vozite ovlaštenom Toyotinom serviseru radi provjere kočionih pločica i diskova.

Više Toyotinih originalnih dijelova

Toyotini originalni brisači Toyotini originalni brisači Kada je riječ o promatranju okoline, bez obzira je li riječ o uživanju u razgledavanju krajolika ili pažljivom praćenju prometa na cesti ispred vas, čisti prozori su više od luksuza, oni su ključni čimbenik sigurne vožnje u vašoj Toyoti. Toyotine originalne žarulje Toyotine originalne žarulje Lako je žarulje na svom vozilu uzeti zdravo za gotovo, ali ispravne, potpuno funkcionalne žarulje na vašoj Toyoti su ključni dio sigurne vožnje, posebno noću. Toyotin popravak karoserije i hladnjaka Toyotin popravak karoserije i hladnjaka Znajući kakve komplikacije u svakodnevnom životu može izazvati auto koji nije u voznom stanju, brz i kvalitetan popravak je izuzetno važan. Toyotini originalni dijelovi Toyotini originalni dijelovi Stići na vrijeme u školu, savladati tjednu nabavku ili čak prevesti vas na ljetovanje, vaša Tyotoa je u srcu vašeg života svaki dan. Imajući to na umu, razvili smo Toyotine originalne dijelove da bismo održali kvalitetu i zajamčili dugovječne performanse vašeg automobila.
Vaše postavke kolačića

Koristimo kolačiće na našim web stranicama kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako ste time zadovoljni, nastavite koristiti naše stranice na uobičajeni način ili saznajte kako možete mijenjati svoje postavke za kolačiće ovde.

OK