Naš Ekološki izazov 2050, najavljen 2015., sastoji se od šest odvojenih ”izazova” koji pokrivaju svaki aspekt našeg poslovanja, našeg istraživanja novih proizvoda i tehnologija, i naše uloge posrednika za individualce i zajednice u učenju o i poboljšanju prirodnog svijeta oko njih.

Povrh toga, 2018. godine smo ustanovili ciljeve za 2030. za svaki od šest ekoloških izazova. Ovi ciljevi se temelje na trenutnom stanju Toyote i društvenih trendova te će nam pomoći u ostvarivanju Ekološkog izazova 2050.

Otkrijte globalne ciljeve za 2030.

Izazov 1

Novo vozilo s nultom razinom CO2 emisija

Naš izazov Novog vozila s nultom razinom CO2 emisija, uključuje smanjenje CO2 emisija naših vozila za 90 posto do 2050., u usporedbi s razinama koje smo postigli u 2010.

Kako bismo to učinili, trudit ćemo se da naša konvencionalna vozila budu štedljivija i promovirat ćemo razvoj vozila sljedeće generacije s niskom ili nultom razinom emisije CO2, uključujući hibridna, plug-in hibridna, električna i vozila na gorive ćelije.

Automobili koji koriste čišća, alternativna goriva mogu imati utjecaj kada ih javnost prihvati u velikom broju, stoga ćemo raditi kako bi bili široko dostupni i potaknuti ćemo razvoj infrastrukture – na primjer, pumpnih stanica i točaka punjenja – potrebnih za podršku njihove uporabe.

Otkrijte Izazov 1

Izazov 2

Nulta razina CO2 emisija kroz radni vijek

S našim izazovom postizanja nulte razine CO2 emisija kroz radni vijek, želimo učiniti više od uklanjanja CO2 emisija tijekom proizvodnje i vožnje naših vozila.

Želimo ukloniti emisije ugljika iz proizvodnje materijala i dijelova koje koristimo, iz naših logističkih aktivnosti i iz metoda zbrinjavanja i recikliranja, koje se koriste kada vozila dosegnu kraj njihovog radnog vijeka.

Kako bi to učinili, radit ćemo na ekološki prihvatljivim konstrukcijama koje koriste sirovine s nižim udjelom ugljika i manje dijelova. Više ćemo koristiti biološke materijale iz obnovljivih izvora i učiniti da se naša vozila mogu lakše rastaviti i reciklirati.

Otkrijte Izazov 2

Izazov 3

Tvornica s nultom razinom CO2 emisija

Automobili ne proizvode CO2 emisije samo tijekom vožnje, one se generiraju i tijekom njihove proizvodnje.

Kako bi pomogli u ograničenju klimatskih promjena, imamo strategiju za postizanje nulte razine CO2 emisija u našim proizvodnim postrojenjima, fokusirajući se na poboljšanje tehnologija koje koristimo i prebacivanjem na alternativne izvore energije.

Racionalizirati ćemo naše proizvodne procese čineći ih kraćim, tako da se smanji proozvodnja CO2. Učinit ćemo da naša postrojenja budu energetski učinkovitija i koristit ćemo obnovljive izvore energije, kao što su energija sunca i vjetra, i izvori koji emitiraju nisku razinu CO2 , kao što je hidro energija.

Otkrijte Izazov 3

Izazov 4

Minimiziranje i optimiziranje uporabe otpada

Svjetske potrebe za vodom brzo rastu, stoga je od vitalne važnosti sačuvati vodne resurse, smanjivanjem količine vode koju koristimo za proizvodnju naših proizvoda, i recikliranjem vode što je više moguće.

U našim proizvodnim postrojenjima započinjemo sa prikupljanjem kišnice, kako bi se smanjile količine potrebne vode iz tla ili vodovoda. Također smo razvili metode pročišćavanja, tako da se voda koju koristimo može ponovo koristiti, ili sigurno vratiti u lokalnu vodovodnu mrežu.

Kako se vodna okolina značajno razlikuje u globalnim regijama u kojima djelujemo, obratiti ćemo pažnju na uvođenje mjera koje su osjetljive na lokalne potrebe.

Otkrijte Izazov 4

Izazov 5

Postavljanje društva i sustava na bazi recikliranja

Rastuća populacija, ekonomski rast i želja za praktičnim stilom života, povećali su pritisak na prirodne resurse i generiraju više otpada.

Želimo pomoći izgraditi idealno društvo bazirano na očuvanju resursa i recikliranju, djelujući u četiri ključna područja: većom uporabom ekološki prihvatljivih materijala; projektiranjem i uporabom dugotrajnijih dijelova; razvojem učinkovitijih i temeljitih tehnologija recikliranja; i iskorištavanjem više materijala nakon zbrinjavanja vozila, kako bi napravili nova.

U ovom području imamo više od 40 godina iskustva u kreiranju ideja i inovacija, te smo predani u budućnosti postići još bolje rezultate.

Otkrijte Izazov 5

Izazov 6

Kreiranje budućeg društva u skladu s prirodom

Kako bi očuvali i unaprijedili suživot s prirodom, moramo sačuvati naše šume i druge bogate eko sustave.

Provodimo projekte – velike i male – u cijelom svijetu, na svim razinama naše organizacije, kako bi podržali naš cilj ”obogaćivanja života zajednica”, organiziranjem pošumljavanja i sadnje drveća, zelenih gradskih površina i drugih ekoloških inicijativa na našim lokacijama i van njih.

Iskoristit ćemo iskustvo koje smo stekli kako bi igrali aktivnu ulogu u poboljšanju edukacije i podizanju svijesti o okolišu, kako bi izgradili društvo u kojem ljudi žive u harmoniji s prirodnim svijetom.

Otkrijte Izazov 6

Više informacija

Ichiban 2019: Najbolji Toyotini trgovci nagrađeni za svoj neprestanu posvećenost zadovoljstvu stranaka Ichiban 2019: Najbolji Toyotini trgovci nagrađeni za svoj neprestanu posvećenost zadovoljstvu stranaka Evian, Francuska – Ichiban na japanskom znači „broj jedan“. Toyotina nagrada Ichiban je isključivo namijenjena trgovcima iz cijele Europe koji postižu najbolje rezultate na području zadovoljstva stranaka. Novi Toyota Centar u Splitu Novi Toyota Centar u Splitu Svečano otvorenje novog Toyota prodajno servisnog centra ''Auto Čondić'' Novi Toyota RAV4 i Toyota Corolla osvojili 5 zvjezdica na ispitivanju sigurnosti Euro NCAP Novi Toyota RAV4 i Toyota Corolla osvojili 5 zvjezdica na ispitivanju sigurnosti Euro NCAP Toyota Corolla i RAV4 2019., su ostvarili najbolji mogući rezultat osvojivši maksimalnih 5 zvjezdica kao ocjenu sigurnosti vozila po najnovijem i strožem ispitivanju Euro NCAP za 2019. godinu. Nova Toyota C-HR Neon Lime. Powered by JBL Nova Toyota C-HR Neon Lime. Powered by JBL Od privlačnih obrisa do zadivljujućeg JBL audio sustava, nova Toyota C-HR Hybrid Neon Lime izgleda dojmljivo, zvuči predivno, a vozi se neodoljivo. Doista je poslastica za sva osjetila.
Vaše postavke kolačića

Koristimo kolačiće na našim web stranicama kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako ste time zadovoljni, nastavite koristiti naše stranice na uobičajeni način ili saznajte kako možete mijenjati svoje postavke za kolačiće ovde.

OK