PASIVNA SIGURNOST

Vaša zaštita u slučaju nesreće

Naše aktivnosti u sprečavanju i smanjenju ozljeda u slučaju nesreće naziva se 'pasivna sigurnost'.

Vodeći u svijetu

U sklopu naše želje da budemo prvi na svijetu u polju sigurnosti vozila, 1995. godine smo definirali proces Globalne izvanredne ocjene (GOA). Uz redovito nadopunjavanje, ova dobrovoljna interna ocjena sigurnosti omogućuje nam da se usmjerimo prema najvišim sigurnosnim rezultatima, uz zadovoljavanje i nadilaženje međunarodnih sigurnosnih standarda i ocjena.

/
Gdje je sve počelo

Od izgradnje našeg prvog postrojenja za testiranje sudara i odjela za ocjenu sigurnosti 1966. godine, proveli smo iscrpna istraživanja i razvoj u polju pasivne sigurnosti.

Kako bi u potpunosti razumjeli izuzetne sile koje se javljaju tijekom sudara i kako one doprinose ozljedama putnika i pješaka, testove sudara u našim postrojenjima provodimo cijelu godinu, dan i noć.

/
Virtualna stvarnost

Kao podrška razvoju napredne sigurnosti koristimo obitelj ljudskim modela s podrškom za virtualnu stvarnost, koje nazivamo THUMS: Od 1997., oni su nam pomogli analizirati ozljede uz puno više detalja od konvencionalnih lutaka: od oštećenja ligamenata, tetiva, mišića i čak kože, naša THUMS obitelj je skoro ljudska! Naša zadnja inačica 4 THUMS lutke iz 2012., sastoji se od više od 1 milijun elemenata.


Također simuliramo sudare iz podataka o stvarnim nesrećama kako bi stalno mogli unaprijediti značajke kao što su apsorbirajuća struktura karoserije, putnička ćelija, zračni jastuci, sigurnosni pojasevi i sjedala sa zaštitom od ozljeda istezanja vrata.

Saznajte više

Pomoć pri izbjegavanju pješaka Pomoć pri izbjegavanju pješaka U težnji za svijetom u kojem su sudari vozila i stradanje pješaka eliminirani, kompanija Toyota Motor Corporation (TMS) je učinila značajan korak s najavom sustava kontrole upravljanja radi izbjegavanja pješaka. Toyotin automatski sustav održavanja udaljenosti Toyotin automatski sustav održavanja udaljenosti U težnji za svijetom u kojem će sudari vozila biti eliminirani, kompanija Toyota Motor Corporation (TMC) učinila je značajan korak s najavom novo razvijene sigurnosne tehnologije. Toyotin sustav predviđanja sudara Toyotin sustav predviđanja sudara Koristeći milimetarski valni radar koji promatra cestu ispred vaše Toyote, kao pomoć naš sustav predviđanja sudara djeluje kao drugi par očiju. ISO 14001:2015 ISO 14001:2015 Zaštita okoliša jedan je od najvažnijih Toyotinih postulata, globalno i lokalno.