1. Buy & Offers
  2. Insurance
  3. Usage based insurance
Odaberite

Osiguranje na temelju korištenja

Osiguranje na temelju korištenja predstavlja nov, pametniji i pošteniji način nuđenja automobilskog osiguranja. U klasičnom osiguranju, vaše se premije osiguranja izračunavaju na temelju čimbenika kao što su vaša dob, mjesto gdje živite i vozačko iskustvo. Kod Osiguranja na temelju korištenja promatra se vaš stvarni način vožnje te se mirnija i sigurnija vožnja nagrađuje uštedama na premijama prilikom produljenja osiguranja.

Osiguranje na temelju korištenja

Poboljšajte svoju vožnju

Poboljšajte i usavršite svoj način vožnje po četiri kriterija: ubrzavanje, brzina, skretanje i kočenje.

Primajte personalizirana izvješća

Svaki put kad odradite vožnju svojom Toyotom, dostavit će vam se personalizirano izvješće o putovanju.

Ostvarujte uštede na premijama automobilskog osiguranja

Što sigurnije vozite, više ćete uštedjeti na premiji prilikom sljedećega produljenja osiguranja.

Na koji način to funkcionira?

Mnogi su najnoviji modeli Toyote opremljeni punom funkcijom DCM povezivanja. Vaš potpuno povezani automobil dijeli podatke o posljednjem putovanju s aplikacijom MyT u vašem telefonu pa vam se tim putem dostavlja personalizirana ocjena vožnje.

Na koji način to funkcionira?

  • Vaša se vožnja ocjenjuje po četiri kriterija: ubrzavanje, brzina, skretanje i kočenje.
  • Nakon svakog putovanja Toyotom, dostavit će vam se ukupna ocjena vožnje, ocjena po svakom kriteriji te personalizirano izvješće sa savjetima za dodatno poboljšanje načina vožnje.
  • Ta se ocjena zatim koristi za izračun popusta na premije osiguranja. Što je ocjena bolja, to ćete više uštedjeti.

FAQS

Posjetite svog lokalnog Toyota trgovca gdje će vas član našeg tima provesti kroz postupak sklapanja Osiguranja na temelju korištenja te odgovoriti na sva vaša eventualna pitanja.

Nakon što sklopite osiguranje, preuzmite aplikaciju MyT i registrirajte se (idealno bi bilo to obaviti prilikom primopredaje vaše Toyote kako bi vam se već prvo putovanje prikazalo). Zatim unutar aplikacije odaberite korištenje povezanih usluga. Kad ga odaberete, unutar aplikacije MyT pronaći ćete rubriku „Osiguranje na temelju korištenja“ za pristup nakon svakog putovanja, zajedno s kratkim objašnjenjem načina korištenja dostupnih funkcija.

Naše Osiguranje na temelju korištenja u pravilu se sklapa na razdoblje od 12 mjeseci, a po isteku tog razdoblja imate mogućnost produljiti osiguranje.

Osiguranje na temelju korištenja dostupno je za sve povezane Toyota automobile s funkcijom DCM 18 &amp, 19 ili VC DCM. Ukoliko niste sigurni je li vam vozilo opremljeno tim funkcijama, kliknite ovdje kako biste provjerili je li vam automobil uvršten među sve kompatibilne modele na MyT stranici.

Osiguranje na temelju korištenja je osiguranje koje se ugovara po načelu plaćanja ovisno o načinu vožnje (Pay How You Drive (PHYD)). Vaša se premija prilikom produljenja osiguranja utvrđuje ovisno o ocjeni vožnje za potrebe osiguranja na temelju korištenja. Ta se ocjena izračunava temeljem sljedećih parametara: kočenje, ubrzavanje, skretanje i brzina. Bolja ocjena vožnje znači da vozite na sigurniji način te da vam se odobrava veći popust na premiju osiguranja.

Ocjena vaše vožnje temelji se na sljedećim kriterijima: kočenje, ubrzavanje, skretanje i brzina. No, na ukupnu ocjenu vaše vožnje mogu utjecati i drugi čimbenici kao što su vrijeme u danu, vrsta ceste te vrijeme provedeno u vožnji.

Popust ostvarujete po isteku početnog razdoblja osiguranja, a primjenjuje se na premiju osiguranja za narednu godinu.

Osiguranje na temelju korištenja potražite na početnoj stranici aplikacije MyT na način da kliknete na ikonu „Osiguranje“.

U sklopu Osiguranja na temelju korištenja predviđeno je da se sigurna vožnja nagrađuje popustom na premiju osiguranja, s time da ukoliko iz bilo kojeg razloga zbog načina vožnje ne ostvarujete pravo na popust, premija vam se neće zaračunati iznad redovnog iznosa.

U Toyota osiguranju izrazito poštujemo vašu privatnost pa se stoga analitički podaci o vožnji generiraju u anonimnom obliku, a u načinu rada „Privatnost“ možete u bilo kojem trenutku sakriti bilo koje putovanje.