1. Company
  2. News, Stories and Events
  3. POČINJU ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE 2022. ČIJI JE GLOBALNI PARTNER TOYOTA
Odaberite

POČINJU ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE 2022. ČIJI JE GLOBALNI PARTNER TOYOTA

Svečanim otvaranjem na stadionu "Ptičje gnijezdo" u Pekingu 4. veljače 2022. godine počinju Zimske olimpijske igre čiji je globalni partner Toyota.

Toyota je postala službeni globalni partner za mobilnost Olimpijskog i Paraolimpijskog odbora radi dva dugoročna cilja: da putem sporta stvara inkluzivno društvo bez diskriminacije te da, putem svima dostupne mobilnosti, stvara održivo društvo. Olimpijske i Paraolimpijske igre spajaju ljude iz cijelog svijeta u prijateljstvu i solidarnosti te dijele Toyotine vrijednosti kontinuiranog usavršavanja i poštovanja. Igre su simbol savladavanja izazova i ostvarivanja snova pa tako Toyota olimpijske i paraolimpijske sportaše podržava pod geslom „Započni svoje nemoguće“ (Start your impossible).

 

Kako započeti i ostvariti svoje nemoguće

Zimske olimpijske igre u Pekingu će trajati do 20. veljače, a na njima će nastupiti ukupno 11 hrvatskih sportašica i sportaša. U alpskom skijanju Hrvatsku će predstavljati Zrinka Ljutić, Leona Popović i Andrea Komšić te Filip Zubčić, Matej Vidović i Samuel Kolega. Svi alpski skijaši nastupit će u veleslalomu i slalomu, osim Mateja Vidovića koji nastupa samo u slalomu.

Nordijsko skijanje predstavljat će Vedrana Malec kojoj je ovo treći nastup na Igrama te debitanti Marko Skender i Tena Hadžić. Djevojke će nastupiti u disciplinama: sprint slobodnim načinom, na 10 km klasičnim načinom, ekipnom sprintu, a Vedrana Malec okušat će se i u utrci na 30 km slobodnim načinom s grupnim startom. Marko Skender nastupit će u utrkama - sprint slobodnim načinom, na 15 km klasičnim načinom i u ski maratonu - 50 km slobodnim načinom / grupni start.

U snowboardu Hrvatsku će predstavljati Lea Jugovac, a nastupit će u disciplinama Big Air i Slopestyle, dok će premijerno naša predstavnica u brzom klizanju na kratkim stazama (short track) biti Valentina Aščić na 500 i 1500 metara.

Toyota svoju povezanost sa olimpijskim sportašima promovira putem slogana „Započni svoje nemoguće“ (Start your impossible) – snažne poruke savladavanja svih izazova i prepreka. U skladu s tim naši predstavnici su prije odlaska na Zimske olimpijske igre u Peking otkrili kako su oni uspjeli započeti i ostvariti svoje nemoguće – a njihove životne i sportske priče možete saznati na društvenim mrežama Toyota Hrvatska.

Facebook Toyota Hrvatska: www.facebook.com/toyotahrvatska

Instagram Toyota Hrvatska:  www.instagram.com/toyota_hr/

O povijesti Toyote i sporta

Toyota je sa sportom povezana od samih početaka postojanja. Godine 1937. osnovana je Toyota Motor Corporation, a već iste godine osnovan je i prvi sportski klub naše tvrtke. Bio je to atletski klub, a cilj osnivanja bio je poticanje timskog rada i osobnog razvoja zaposlenika uz pomoć iskustava koje proživljavaju sportaši. Akio Toyoda, predsjednik Toyota Motor Corporation, komentirao je razloge zbog kojih je osnivač Kiichiro Toyoda stvorio sportski odjel, rekavši: „Da bi stvari bile još bolje trebamo imati mentalitet „nema predaje“. Dok se borimo za nešto, shvaćamo da to radimo „za ekipu“. A posljedično sve se to očituje u našim opetovanim pokušajima da stvaramo sve bolje automobile.”