1. Company
  2. Počinju Zimske Olimpijske igre 2022. Čiji je globalni partner Toyota
Odaberite

Počinju Zimske Olimpijske igre 2022. Čiji je globalni partner Toyota

Svečanim otvaranjem na stadionu "Ptičje gnijezdo" u Pekingu 4. veljače 2022. godine počinju Zimske olimpijske igre čiji je globalni partner Toyota.

Toyota je postala službeni globalni partner za mobilnost Olimpijskog i Paraolimpijskog odbora radi dva dugoročna cilja: da putem sporta stvara inkluzivno društvo bez diskriminacije te da, putem svima dostupne mobilnosti, stvara održivo društvo. Olimpijske i Paraolimpijske igre spajaju ljude iz cijelog svijeta u prijateljstvu i solidarnosti te dijele Toyotine vrijednosti kontinuiranog usavršavanja i poštovanja. Igre su simbol savladavanja izazova i ostvarivanja snova pa tako Toyota olimpijske i paraolimpijske sportaše podržava pod geslom „Započni svoje nemoguće“ (Start your impossible).

 

Kako započeti i ostvariti svoje nemoguće

Zimske olimpijske igre u Pekingu će trajati do 20. veljače, a na njima će nastupiti ukupno 11 hrvatskih sportašica i sportaša. U alpskom skijanju Hrvatsku će predstavljati Zrinka Ljutić, Leona Popović i Andrea Komšić te Filip Zubčić, Matej Vidović i Samuel Kolega. Svi alpski skijaši nastupit će u veleslalomu i slalomu, osim Mateja Vidovića koji nastupa samo u slalomu.

Nordijsko skijanje predstavljat će Vedrana Malec kojoj je ovo treći nastup na Igrama te debitanti Marko Skender i Tena Hadžić. Djevojke će nastupiti u disciplinama: sprint slobodnim načinom, na 10 km klasičnim načinom, ekipnom sprintu, a Vedrana Malec okušat će se i u utrci na 30 km slobodnim načinom s grupnim startom. Marko Skender nastupit će u utrkama - sprint slobodnim načinom, na 15 km klasičnim načinom i u ski maratonu - 50 km slobodnim načinom / grupni start.

U snowboardu Hrvatsku će predstavljati Lea Jugovac, a nastupit će u disciplinama Big Air i Slopestyle, dok će premijerno naša predstavnica u brzom klizanju na kratkim stazama (short track) biti Valentina Aščić na 500 i 1500 metara.

Toyota svoju povezanost sa olimpijskim sportašima promovira putem slogana „Započni svoje nemoguće“ (Start your impossible) – snažne poruke savladavanja svih izazova i prepreka. U skladu s tim naši predstavnici su prije odlaska na Zimske olimpijske igre u Peking otkrili kako su oni uspjeli započeti i ostvariti svoje nemoguće – a njihove životne i sportske priče možete saznati na društvenim mrežama Toyota Hrvatska.

Facebook Toyota Hrvatska: www.facebook.com/toyotahrvatska

Instagram Toyota Hrvatska:  www.instagram.com/toyota_hr/

O povijesti Toyote i sporta

Toyota je sa sportom povezana od samih početaka postojanja. Godine 1937. osnovana je Toyota Motor Corporation, a već iste godine osnovan je i prvi sportski klub naše tvrtke.

Bio je to atletski klub, a cilj osnivanja bio je poticanje timskog rada i osobnog razvoja zaposlenika uz pomoć iskustava koje proživljavaju sportaši. Akio Toyoda, predsjednik Toyota Motor Corporation, komentirao je razloge zbog kojih je osnivač Kiichiro Toyoda stvorio sportski odjel, rekavši

: „Da bi stvari bile još bolje trebamo imati mentalitet „nema predaje“. Dok se borimo za nešto, shvaćamo da to radimo „za ekipu“. A posljedično sve se to očituje u našim opetovanim pokušajima da stvaramo sve bolje automobile.”