1. Discover Toyota
  2. Innovation
  3. Hydrogen-economy
  4. Toyota-fuel-cell
Odaberite

Toyotina tehnologija gorivnih ćelija

Dokazano rješenje s nultom razinom emisija za pokretanje vodikove ekonomije
Naše se poslovanje na području gorivnih ćelija ubrzano razvija. Želimo svoju dokazanu tehnologiju gorivnih ćelija staviti na raspolaganje u većem obimu s ciljem ostvarivanja ugljične neutralnosti i pokretanja daljnjeg rasta vodikove ekonomije u Europi i izvan Europe.  

Katalizator vodikove ekonomije

Toyota je još 2014. godine uvela tehnologiju gorivnih ćelija u osobne automobile, odnosno u model Mirai. Ista se osnovna tehnologija, pretvorena u višenamjenski sustav gorivnih ćelija, može koristiti za druge namjene. Među primjerima su autobusi, kamioni, vlakovi i agregati. Kao dobavljač sustava gorivnih ćelija već smo konkretnim primjerima pokazali što činimo s ciljem pokretanja razvoja vodikove ekonomije budućnosti. Pritom koristimo vlastite proizvode, no sustave gorivnih ćelija prodajemo i kupcima proizvoda na bazi gorivnih ćelija. Usto stimuliramo vodikovu ekonomiju na način da besplatno stavljamo na raspolaganje patente u vezi gorivnih ćelija. 

Dobavljač sustava gorivnih ćelija

Poslovanje na području gorivnih ćelija intenzivno raste, a naša se tehnologija danas dokazuje u raznim namjenama gdje uvelike doprinosi rješenjima za ugljičnu neutralnost. U raznim sektorima postoji jasno izražena potražnja mnogih kupaca za sustavom gorivnih ćelija koji se lako prilagođava njihovim proizvodima. Sukladno tim potrebama isporučujemo iznimno napredan sustav gorivnih ćelija u jednostavno upotrebljivom obliku. Istovremeno nastavljamo istraživati više tehnologija koje uvodimo u pravo vrijeme, na pravom mjestu te za prave namjene.