1. New Cars
  2. SUV & 4x4
Odaberite

Najbolja SUV vozila za svaku avanturu

Od gradske elegancije modela Toyota C-HR i robusnog modela za sve vrste terena RAV4 pa sve do talentiranog modela Land-Cruiser, koji je bez premca kad je u pitanju izvancestovna vožnja, postoji Toyota SUV prikladan za sve izazove.
01

Vožnja sa stilom

Stranica s asortimanom Toyota SUV vozila pravo je mjesto ako želite saznati sve o SUV vozilima, otkriti koje su sve pogodnosti posjedovanja takvog vozila, ali i gdje ćete pronaći odgovore na brojna česta pitanja.
02

Potpuno hibridni modeli

Budući da su sad dostupna i hibridna SUV vozila Toyota, možete maksimalno iskoristiti sav dodatni prostor koji se nudi uz manje emisije štetnih plinova i s većim dosegom, što podjednako godi okolišu i vašem novčaniku.
03

Asortiman

Od izvornog modela SUV RAV4 do modela Hilux avanturističkog duha, Toyota je neosporivi predvodnik u svijetu SUV vozila.

ZAŠTO VOZITI SUV?

Saznajte više

Nećete odmah znati koji je SUV pravi izbor za vas. Svakako uzmite u obzir zapremninu prtljažnika. Ako ste od onih koji uživaju u vikend avanturama, možda biste trebali razmisliti o prostranijem modelu kao što je Land Cruiser ili modelu Hilux zbog opreme koju nudi. Ako ste pak među onima koji žele uzbudljivu vožnju gradskim ulicama, idealnog suputnika pronaći ćete u modelima RAV4 Hybrid ili Toyota C-HR Hybrid.

Možete pogledati naš asortiman i saznati po čemu se naši modeli međusobno razlikuju i odabrati onaj koji najbolje odgovara vašem stilu života.

Mnoge obično brine veličina SUV vozila zbog koje se čini da sporije reagira pri vožnji, ali to ne mora biti tako. U današnje vrijeme SUV vozila često dolaze opremljena motorima s turbopunjačem i naprednim hibridnim sustavima, agilnošću pariraju hatchback modelima, a istovremeno nude svestranost i velike dimenzije karakteristične za SUV.

Budući da su SUV vozila često opremljena pogonom na sva četiri kotača, obično se pretpostavlja da svako SUV vozilo ima taj sustav. Međutim, premda brojna SUV vozila imaju pogon na sva četiri kotača, neka mogu imati i onaj na dva ili četiri kotača. Takve različite opcije omogućuju vam da odaberete model koji najbolje zadovoljava vaše potrebe.

Kao što smo već napomenuli, nemaju sva SUV vozila pogon na sva četiri kotača. Neka SUV vozila imaju pogon na dva kotača, što znači da se snaga motora raspodjeljuje isključivo na prednja dva ili stražnja dva kotača, dok neka SUV vozila imaju pogon na sva četiri kotača. Vozilo 4x4 je vozilo kod kojeg se snaga raspodjeljuje na sva 4 kotača.

Ima i puno Crossover modela i brojna SUV vozila su ujedno vozila 4x4, ali ne sva. SUV je pojam koji se obično više povezuje sa samim izgledom i dizajnom automobila, a ne brojem pogonjenih kotača.

SUV vozila čiji se oblik temelji na kamionu, primjerice Hilux, obično su robusniji i teži s jačim sposobnostima u izvancestovnoj vožnji i većim kapacitetom vuče.

Oni čiji se oblik temelji na automobilu imaju jednodijelnu karoseriju koja jamči kompaktnu, sigurnu i glatku vožnju koja je vrlo reaktivna i nalik na onu s modelom hatchback.

Dostupni su različiti tipovi i dimenzije SUV vozila: mini, kompaktna, normalne duljine i produljena. Premda su mini i kompaktna SUV vozila (ili kako ih često nazivamo Crossoveri) manje prostrana od svoje veće braće, troše i manje goriva.

Dodatni broj sjedećih mjesta u većim SUV vozilima kao što je Land Cruiser obično omogućuje prijevoz do sedam putnika, pa su popularan odabir onih s velikim obiteljima.

Saznajte više o našem asortimanu SUV vozila

POST https://dxp-webcarconfig.toyota-europe.com/v1/model-filter-results/hr/hr?model=CX%2Cc-hr%2Chighlander%2Cre%2Chilux%2Clandcruiser150%2Clandcruiser100%2Cra