1. Owners
  2. Parts & Accessories
  3. Parking Aids
Odaberite

Toyotini sustavi pomoći pri parkiranju

Nudimo tehnologiju koja vam daje dodatno samopouzdanje prilikom parkiranja, kao što su naši parkirni senzori i zaslon stražnje kamere, koji vam pomažu da bolje manevrirate i vidite.

Parkirni senzor

Parkirni senzor udaljenosti

Toyotini parkirni senzori koriste tehnologiju ultrazvučnih valova za utvrđivanje udaljenosti od drugih automobila i predmeta, lišavajući vas napetosti prilikom manevriranja vašom Toyotom na skučenim parkirnim mjestima. Diskretno ugrađeni u prednji i stražnji branik, senzori će vas jasno upozoriti zvučnim upozorenjem, kao i prikazom na zaslonu.

Prikaz slike sa stražnje kamere

Stražnja kamera djeluje kao dodatna sigurnosna mjera, a diskretno je smještena na stražnjem kraju vaše Toyote. Kada ubacite ručicu mjenjača u vožnju unatrag, na ploči s instrumentima će se prikazati velika, jasna slika u boji sa stražnjeg kraja vašeg automobila, na kojoj će biti vidljivo koliko su prepreke blizu automobila. Kako bi parkiranje bilo još jednostavnije, crte navođenja povezane s položaje upravljača, će prikazati predviđenu putanju ulaska na parkirno mjesto, kako biste znali točno koliko je potrebno zakrenuti upravljač.

Inteligentni sustav pomoći pri parkiranju (Simple IPA)

Naš inteligentni sustav pomoći pri parkiranju (Intelligent Parking Assist - IPA) vam pomaže u preciznom ulasku vaše Toyote u parkirno mjesto ili garažu, čak i ako vam nedostaje pouzdanja prilikom parkiranja. Nakon što ubacite u vožnju unatrag i pritisnete tipku IPA, odaberite slobodno parkirno mjesto na koje želite stati na prikazu slike sa stražnje kamere, a sustav IPA će vam pomoći u zakretanju upravljača dok ne parkirate – sve što trebate je upravljati papučicama gasa i kočnice.