1. Company
  2. Toyota Vijesti I Događanja
  3. 2020
  4. Toyota corolla sedan
Odaberite

TOYOTA COROLLA SEDAN

• Uz Hatchback - izvedbu s pet vrata, te Touring Sports - karavan, sada i Corolla Sedan ima verziju GR SPORT s dinamičnim dizajnerskim detaljima iznutra i izvana
• Vanjski detalji u sjajnoj crnoj boji i novo unutarnje uređenje u bojama TOYOTA GAZOO Racinga
• Ekskluzivna opcija dvobojnog izgleda
• Prvi GR SPORT model u ponudi je na Toyotinim istočnoeuropskim tržištima

Toyota Corolla Sedan je pojačala svoju privlačnost novim modelom GR SPORT koji će se pridružiti postojećoj paleti, nastavljajući uspjeh izvedbe s 5 vrata (Hatchback) i Touring Sports u verziji GR SPORT. Zajednički dizajnerski elementi, uključujući vanjske i unutarnje dodatke, aluminijske naplatke i oblik sjedala, nalaze se u sve tri karoserijske izvedbe, stvarajući snažno zajedništvo obitelji GR SPORT.

Izgledom nadahnutim Toyotinim modelima GR koji sasvim jasno pružaju performanse te noseći boje TOYOTA GAZOO Racinga, oprema GR SPORT donosi mladenački i dinamičniji izgled elegantnoj i prepoznatljivoj limuzinskoj izvedbi. Ova limuzina će ujedno biti GR SPORT model u ponudi na Toyotinim istočnoeuropskim tržištima.

Dodatnom vizualnom svježinom, Corolla Sedan postaje privlačnija mlađim kupcima. Krom ustupa mjesto sjajnim crnim detaljima izvana, uključujući masku hladnjaka, poklopce vanjskih retrovizora, srednje stupove i bočne letvice koje naglašavaju nizak stav automobila. Tu je i crna letvica koja čini uočljivi okvir u obliku slova C u kutovima prednjeg branika, pojačavajući osjećaj širokog stava automobila.

Aluminijski naplatci su crni s kontrastnim sjajem koji daje završna strojna obrada prema vrhovima krakova, te znameniti GR crveni prsten oko središnjeg poklopca. Na raspolaganju su dvije različite izvedbe naplataka s 10 krakova – 17“ koja se ugrađuje standardno te 18“ koja je dostupna kao opcija.

Dinamičan karakter se očituje i u diskretno integriranom spojleru poklopca prtljažnika, u boji karoserije, crna stražnja letvica iznad registarske pločice te značka GR SPORT straga.

Siva boja Dynamic je nova posebna boja za izvedbu GR SPORT, jedna od osam boja na raspolaganju. Sedam od njih, uključujući sivu Dynamic, je moguće kombinirati s crnim krovom što čini prvu dvobojnu izvedbu za Corolla Sedan.

Dinamično okruženje kabine naglašeno je crnom oblogom stropa, obručem upravljača presvučenim perforiranom kožom te prednjim letvicama praga od četkanog aluminija koje nose logo GR. Sportska prednja sjedala podjednako dobro izgledaju i drže tijelo, zahvaljujući izvrsnim bočnim osloncima i integriranim naslonima za glavu. Presvlake sjedala su u kombinaciji crne tkanine i visokokvalitetne umjetne kože, s kontrastnim vertikalnim šavovima u bijeloj i crnoj boji, u skladu s bojama TOYOTA GAZOO Racinga. Ista kombinacija boja je primijenjena i na stražnjoj klupi.

Kao opciju, kupci Corolle Sedan GR SPORT mogu naručiti ambijentalnu unutarnju rasvjetu, LED glavna svjetla te dvobojnu izvedbu karoserije.

Novi model će biti dostupan - ovisno o tržištu - s novim 1,8-litarskim hibridnim ili 1,6-litarskim benzinskim motorom. Prodaja će započeti, opet ovisno o tržištu, od siječnja 2021.