1. Company
  2. Toyota Mirai
Odaberite

500 Toyota MIRAI automobila u službenoj floti za Olimpijske

i Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine
  • Flota Toyote Mirai s nultim emisijama štetnih plinova prometovat će tijekom natjecanja u Parizu 2024.
  • Toyota ima zajednički cilj sa Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024. - smanjiti emisije ugljičnog dioksida igara za -50% u usporedbi s prethodnim igrama*, što je omogućeno flotom od 100% elektrificiranih osobnih automobila.
Kao svjetski partner Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, Toyota je predana pružanju rješenja održive mobilnosti kako bi pomogla u izgradnji dekarboniziranog i uključivog društva. Uoči Pariza 2024. Toyota najavljuje isporuku 500 vozila Mirai s gorivnim člancima kao dio svoje službene flote za ovaj veliki sportski događaj.

“Godine 2018. Akio Toyoda najavio je veliku prekretnicu za Toyota Grupu: transformaciju tvrtke iz proizvođača automobila u tvrtku za mobilnost. S ovim novim smjerom, cilj je ići izvan granica naše industrije izgradnjom boljeg društva, temeljenog na ugljičnoj neutralnosti.“

Frank Marotte, predsjednik i izvršni direktor Toyote Francuska.

U svom cilju postizanja ugljične neutralnosti, Toyota vjeruje u raznovrsni pristup mobilnosti kroz raznoliku ponudu električnih vozila na baterije, električnih vozila na gorive članke, potpuno hibridnih vozila i plug-in hibridnih vozila. Na taj način kupci u svim regijama mogu imati koristi od pristupa nizu vozila s nultom i niskom emisijom koja najbolje zadovoljavaju njihove potrebe.

Toyota Mirai najbolji je primjer predanosti tvrtke ponudi vozila s nultom emisijom. Ova limuzina s pogonom na vodikove gorive članke, kombinira prednosti električne mobilnosti s nenadmašnom udobnošću korištenja, autonomijom i brzim punjenjem, demonstrira Toyotinu odlučnost u dekarbonizaciji.

Vozni park Toyote Mirai punit će se vodikom iz obnovljivih izvora koje osigurava Air Liquide, službena podrška vodiku na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024.

“Na sajmu u Parizu 2024. Toyota se priprema pokazati svoje inovativne sposobnosti u razvoju rješenja mobilnosti na vodik. Ova predanost će se pokazati kroz Mirai, zajedno s drugim proizvodima. Imamo zajedničku ambiciju s Organizacijskim odborom Pariz 2024. da smanjimo utjecaj Igara na okoliš što je više moguće putem 100% elektrificiranog voznog parka osobnih automobila.“

Cédric Borremans, voditelj olimpijskog i paraolimpijskog odjela Toyota Motor Europe.