1. Discover Toyota
 2. Naši brendovi i usluge
 3. Toyota Gazoo Racing
 4. WRC
Odaberite

Svjetsko reli prvenstvo WRC

U WRC-u stalno težimo najvišim razinama performansi
Nepobjedivi Yaris WRC povlači se i neće sudjelovati u sjajnoj novoj eri FIA svjetskog reli prvenstva. Umjesto njega, u prve borbene linije sa svjetskim reli timom TOYOTA GAZOO Racing prelazi izvrsni hibridni GR Yaris Rally1, koji s timom nastavlja pomicati granice kroz najzahtjevnije etape relija.

Jari-Matti Latvala najiskusniji je vozač u povijesti WRC-a, a sa svjetskim reli timom TOYOTA GAZOO Racing surađuje od samih početaka, od 2017. godine. U ulozi voditelja tima s tvrtkom nastavlja istim putem i prema istom cilju – izradi sve boljih automobila.
Saznajte više

Osjetite uzbuđenje Toyote Gazoo Racing WRC na Croatia Rally.

WRC Croatia Rally 2024, četvrta utrka ovogodišnjeg FIA Svjetskog prvenstva u reliju 2024. (WRC), se vozi od 18. do 21. travnja. Ovogodišnje izdanje je isto tako i četvrto izdanje ovog relija, koji iako tek tri godine u službenom kalendaru, već poprima karakteristike prave triler utrke.

TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team posebno ima puno razloga da ovu stepenicu na putu do još jednog naslova svjetskih prvaka u sve tri kategorije – konstruktor, vozač i suvozač – smatra ujedno i 'svojom utrkom'. Naime, u sva tri dosadašnja izdanja slavile su posade TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team-a. I to s tri različite vozačke posade!.

Saznajte više

TOYOTA GAZOO Racing World Rally tim za sezonu 2024. FIA Svjetskog prvenstva u reliju (WRC) predstavlja svoju postavu sastavljenu od vrhunskih nagrađivanih vozača i suvozača.
Saznajte više

Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID za WRC sezonu 2024. je reli automobil osmišljen prema revolucionarnim tehničkim propisima FIA Rally1 iz 2022. godine. Ovo je treća WRC sezona kako automobili u najvišoj kategoriji relija voze na hibridni električni pogon.

GR YARIS Rally1 HYBRID se temelji na cestovnom proizvodnom modelu GR YARIS, koji je razvijen primjenom iskustva stečenog u natjecanjima s automobilom Yaris WRC prve generacije.

Saznajte više
 • GR Yaris. Iskusite uzbuđenje koje nikad ne prestaje

  Razvijen u suradnji sa stručnjacima iz svjetskog reli tima TOYOTA GAZOO Racing, GR Yaris na cestu donosi ono najbolje od vodećih tehnologija i znanja stečenih u motosportu. GR Yaris ima snažan 1,6-litreni motor s turbopunjačem i 3 cilindra, napredni sustav GR-FOUR 4WD i laganu karoseriju s 3 vrata, a rođen je u WRC-u pa vam uzbuđenja na cesti nikad neće nedostajati.

 • Najbolje performanse na svim cestama

  Makadam: Krivudave ceste koje ne dopuštaju greške i postojane, tvrde gume. Spušteni ovjes obavezan je za utrke kao što je reli u Estoniji.

  Šljunak: Već utrte ceste, šljunčane staze i velik broj različitih smjesa gume. Povišen ovjes prikladan za šljunčane podloge ključan je za utrke u podnebljima s visokim temperaturama kao što je reli u Novom Zelandu.

  Snijeg: Zaleđene ceste, nanosi snijega i gumi s čavlima. Labava postavka ovjesa ključna je za utrke u podnebljima gdje temperature često padaju ispod ništice kao što je reli u Švedskoj.