1. Discover Toyota
  2. Quality
  3. Assuring quality
Odaberite

Osiguranje kvalitete

Saznajte više o našem pristupu kvaliteti, usmjerenoj prema stranci

Odlučni smo u pružanju najkvalitetnije moguće podrške strankama. Osmislili smo učinkovite postupke kako bismo, kada se suočite s nekom poteškoćom s vašom Toyotom, mogli procijeniti poteškoću, te je ispraviti uz najmanje neugodnosti po vas. Naši uredi za kvalitetu širom svijeta provjeravaju naš rad i traže načine za uspješniji rad. Naša filozofija „stranka na prvom mjestu“ je dio Toyotinog DNK i znači da uvijek slušamo što nam želite reći i koristimo vaše mišljenje i iskustvo kako bismo provodili neprestana poboljšanja. 

Pristup pitanju kvalitete usmjeren na stranku

Naša posvećenost kvaliteti ne prestaje kada vam isporučimo vozilo. Kroz preventivne servisne kampanje vozila i naše postprodajne kampanje i kampanje za zadovoljstvo stranaka, osiguravamo prepoznavanje i rješavanje pitanja kvalitete kada i gdje je to potrebno. Od 2010. smo proveli globalnu reorganizaciju načina rada kako bismo zadržali i poboljšali kvalitetu naših proizvoda i usluga. U cijelom postupku, nastojim sagledati situaciju iz vašeg kuta gledanja.

Rano otkrivanje i rano rješavanje

Osmislili smo postupak korak po korak kojim osiguravamo da sve poteškoće s našim vozilima budu prepoznate i riješene čim je prije i temeljitije moguće. Rano otkrivanje i rano rješavanje (Early Detection & Early Resolution) je naš globalni postupak provjere, ocjene i rješavanja svih prijavljenih poteškoća. Informacije i pojedinosti o svim postupcima rješavanja se dijele radi sprečavanja njihovog pojavljivanja ili radi brzog rješavanja.

Misija programa EDER (rano otkrivanje i rano rješavanje) je izbjegavanje u čim većoj mjeri neugodnosti po vas, uz rješavanje svih poteškoća u najkraćem roku i poduzimanja koraka radi sprečavanja širenja ili njihovog prerastanja u nešto ozbiljnije. 

 

Uredi za kvalitetu

Stvorili smo mrežu regionalnih Ureda za kvalitetu (Customer Quality - CQ) čija je uloga globalna koordinacija kontrole kvalitete, povezivanjem poslovodstva u samom sjedištu kompanije i aktivnosti za osiguranje kvalitete koje se provode širom Europe.

U Europi je Ured za kvalitetu smješten u Bruxellesu. Misija Ureda za kvalitetu je osiguravanje suradnje raznih dijelova našeg poslovanja radi održavanja i neprekidnog poboljšanja kvalitete, uz transparentan rad, trenutačnu reakciju i aktivno slušanje komentara vlasnika Toyotinih vozila. 

Kako djeluje naša politika stavljanja stranke na prvo mjesto?

Saznajte više

ČESTO POSTAVLJENA PITANJA

Kada otkrijemo neku poteškoću koja bi mogla ugroziti sigurnost stranaka, odmah poduzimamo nužne korektivne korake. Akcije koje poduzimamo su predmet preventivnih servisnih kampanja vozila. Kontaktiramo vlasnike svih zahvaćenih vozila, a popravci ili podešavanja koja provodimo na njihovim vozilima su besplatna po stranke.

Kada moramo provesti preventivnu servisnu kampanju vozila, činimo sve što možemo kako bismo vam pružili sigurnost i izazvali čim manje neugodnosti. Kako biste čim bolje razumjeli naš postupak preventivne servisne kampanje, molimo vas da pročitate odgovore na najčešća pitanja.

Vlasnici automobila će primiti obavijest pismom ili telefonski. Kada utvrdimo da stranke nisu, iz bilo kojeg razloga dovezle svoje vozilo na provjeru ili popravak u okviru preventivne servisne kampanje, poslat ćemo podsjetnik.

U obavijesti će se nalaziti ime modela i registarska oznaka vašeg vozila.

Zamolit ćemo vas da dogovorite dolazak svojeg vozila lokalnom ovlaštenom Toyota partneru ili serviseru, u vrijeme koje vama odgovara, radi provjere i eventualnih radova u okviru kampanje.

U obavijesti će biti opisan prepoznati mogući kvar kao i moguća opasnost koju bi on mogao izazvati.

Bit će objašnjeni i simptomi koje možda možete uočiti, u smislu ponašanja vozila u vožnji, kao i žaruljica upozorenja koje možete vidjeti na ploči s instrumentima.

Bit će objašnjen i način na koji namjeravamo riješiti problem, kada će to rješenje biti dostupno te trajanje popravka.

Bit će navedeni i vaši naredni koraci te podaci za kontakt za slučaj da imate dodatnih pitanja.

U samoj obavijesti će biti sadržane upute za vaše sljedeće korake.

U većini slučajeva trebate se obratiti lokalnom ovlaštenom Toyota partneru ili serviseru kako biste dogovorili termin za provjeru, i eventualni popravak, vozila.

Dobit ćete obavijest o tome kako i gdje možete pronaći dodatne informacije za slučaj nejasnoća.

Ako ne dobijete obavijest, ali vjerujete da je vaše vozilo obuhvaćeno nekom preventivnom servisnom kampanjom, možete se obratiti svom lokalnom ovlaštenom Toyota partneru za savjet.

Preporučujemo vam da odvezete svoje vozilo na pregled, i po potrebi, popravak, čim je prije moguće. U malo vjerojatnom slučaju utvrđivanja nekog problema koji predstavlja neposrednu i ozbiljnu opasnost, poduzet ćemo dodatne korake kako bismo upozorili vlasnike vozila.

Ne, sve provjere u okviru opoziva i svi povezani popravci koje obave ovlašteni Toyota partneri ili serviseru, besplatni su po stranku.