1. Discover Toyota
  2. Sustainability
Odaberite

Održivost

U srcu svih naših aktivnosti
U Toyoti se smatramo da smo više od kompanije koja pruža kompletna rješenja za mobilnost. Građani smo svijeta i stoga imamo odgovornost prema planetu – moramo ga ostaviti u stanju boljem od stanja u kojem smo ga zatekli.

Održivost u Toyoti

Održivost je od temeljne važnosti za način na koji poslujemo. Održivosti zemlje i društvenom razvoju doprinosima poslovnim aktivnostima u suradnji s globalnim društvom. Toyota se nastoji pobrinuti da javne politike, potrebe društva, tehnološki razvoj i potrebe potrošača budu maksimalno usklađeni. Vedrija budućnost i pomaganje drugima načela su na kojima se temelji naša filozofija. Time podupiremo naše stalne napore za ostvarivanje Ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda kako bismo se pobrinuli da „nitko ne bude izostavljen“.

Toyotin Okolišni izazov za 2050. godinu

Dužnost nam je čuvati resurse i upravljati našim ekološkim otiskom u interesu budućih generacija. Inicijative za zaštitu okoliša provodimo još od 60-ih godina prošlog stoljeća. 1992. godine izradili smo Toyotinu Povelju za Zemlju, a 2015. smo pokrenuli globalne inicijative u sklopu Toyotinog Okolišnog izazova za 2050. godinu. Obvezali smo se do 2050. godine smanjivati emisije CO2 i ostvariti ugljičnu neutralnost naših vozila i poslovanja. Preuzeli smo i obveze unapređivanja potrošnje vode, promicanja tehnologija zbrinjavanja vozila na kraju vijeka trajanja i recikliranja te uspostave društva u skladu s prirodom.  

Naš pristup usmjeren na čovjeka

Toyotina je osnovna vrijednost još od osnivanja davanje smislenog doprinosa društvu i olakšavanje rada. To proizlazi iz motivacije osnivača kompanije da kreira automatski tkalački razboj i tako rastereti majku u radu. Toyota još uvijek primjenjuje tu filozofiju usmjerenu na čovjeka. U središtu je ideja da tehnologija mora doprinositi sreći i zdravlju ljudi. Posvećeni smo promicanju i razvoju kvalitetnog zapošljavanja, raznolikog i uključivog radnog okruženja te unapređivanju društva putem održivih inovacija.