Besplatno isprobajte Toyotu
Cjenici i katalozi
E-novosti
Sastavite svoju Toyotu
Moja Toyota

Toyota službeno predstavila novi

Auris i Avensis

U ORYX Centru za sigurnu vožnju Toyota predstavila nove modele s naprednim sustavima aktivne sigurnosti.

Večer koja se u mnogočemu razlikovala od klasične prezentacije protekla je u znaku dobrog raspoloženja i vatrene atmosfere, za što su se pobrinuli članovi plesne skupine Funkadelik, izvevši kroz svoj performans svaki od Toyota Safety Sense sustava.
Time su i brojni gosti te predstavnici medija imali priliku premijerno u Hrvatskoj isprobati mogućnosti naprednih sustava aktivne sigurnosti, a ujedno se detaljno upoznati s novim modelima Aurisa i Avensisa.
/
Za tu priliku idealno je poslužio ORYX Centar za sigurnu vožnju, s najnaprednijim poligonom u ovom dijelu Europe, gdje su svi okupljeni za upravljačem novog Avensisa mogli testirati mogućnosti Sustava automatskog kočenja kod opasnosti od sudara (Pre-Collision System), koji mono-kamerom i laser-senzorom tzv. LiDarom detektira objekte ispred vozila, zvučnim signalom alarmira vozača te – ukoliko vozač ne uspije pravodobno zakočiti – pokreće potpuno samostalno kočenje sprječavajući ili umanjujući udar u vozilo ispred (ovisno o brzini kojom se vozilo kreće u trenutku aktiviranja sustava).
/
Istovremeno na cestama u okolici ORYX centra za sigurnu vožnju, u novim modelima Aurisa testirale su se mogućnosti ostalih naprednih sustava aktivne sigurnosti iz Toyota Safety Sense paketa, koji uključuju Sustav prepoznavanja prometnih znakova (Road Sign Assist), Sustav upozorenja prilikom napuštanja  prometne trake (Lane Departure Alert) i Sustav automatskog prebacivanja dugih i kratkih svjetala (Automatic High Beam).

Video

Toyota Safety Sense
Predana sigurnoj mobilnosti, Toyota smatra izuzetno važnim promovirati pristup koji uključuje ljude, vozila i prometnu okolinu, kao i stavku sigurnosti u “svakodnevnoj praksi”, učeći iz dosadašnjih prometnih nesreća i objedinjujući svo to znanje u razvoj budućih proizvoda.
Time je ove godine lansiran sustav Toyota Safety Sense, potpuno iznova razvijeni napredni aktivni sigurnosni sustavi uvedenih kako bi se spriječile ili znatno umanjile posljedice prometnih nesreća, kroz širok dijapazon prometnih situacija.
Zahvaljujući smanjenom riziku od sudjelovanja u prometnim nesrećama, vozila opremljena Toyota Safety Sense tehnologijom nude dodatnu vrijednost koja proizlazi iz manjih troškova osiguranja vozila.
Novi paket sigurnosnih sustava prvotno je dostupan na novim modelima Auris i Avensis, kao i na manjim modelima AYGO i Yaris. Ovisno o modelu, Toyota Safety Sense nudit će se kao dio serijske opreme, ili kao opcija po vrlo pristupačnim cijenama.
/
Novi Auris
Kombinirajući kompaktni i karavanski (Touring Sports) stil karoserije s izborom dizelskih i benzinskih motora te hibridnim pogonom, kao i osvježenom razinom opremljenošću s novom sigurnosnom opremom – nova gama Aurisa dizajnirana je kako bi udovoljila svim potrebama kupca zahtjevnog C-segmenta.
Potpuno novi 1,2-litreni turbo motor s izravnim ubrizgavanjem goriva pridružuje se ponudi dosadašnjih benzinskih motora. S druge strane, 2,0-litreni turbo dizel je zamijenjen novim 1,6-litrenim D-4D motorom, dok je provjereni 1,4-itreni D-4D turbo dizel unaprijeđen, nudeći najbolju u klasi CO2 emisiju, u kategoriji do 90 KS. Svaki motor u ponudi sada zadovoljava EURO 6 normu.
/
Novi Avensis
Sa svojim prestižnim stilom, novim motorima te inovativnom tehnologijom, novi Avensis svakom će kupcu omogućiti lak izbor. Bez obzira na izvedbu ili razinu opremljenosti, dizajniran je kako bi bio prestižan, siguran i udoban na svakom putovanju. 
Ponuda od pet motora donosi izbor između dva dizelska, a oba su potpuno nova: 1,6-litreni D-4D sa 112 KS koji stiže i u novom Aurisu, te emitira 11 g/km manje CO2 od većeg 2,0-litrenog dizelaša kojeg zamjenjuje – ukupno 108 g/km.
S druge strane, premijerno se pojavljuje u Toyotinoj ponudi i novi 2,0-litreni D-4D motor sa 143 KS, koji zamjenjuje dosadašnji 2,2-litreni dizelski motor uz 24 g/km manje CO2, ukupno 119 g/km.
/

Saznajte više o Toyoti

Vaše postavke kolačića

Koristimo kolačiće na našim web stranicama kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako ste time zadovoljni, nastavite koristiti naše stranice na uobičajeni način ili saznajte kako možete mijenjati svoje postavke za kolačiće ovde.

OK