Besplatno isprobajte Toyotu
Cjenici i katalozi
E-novosti
Sastavite svoju Toyotu
Moja Toyota

Trening hibridne vožnje

Toyota unosi revoluciju u brigu o kupcima

S početkom 2016. godine, Toyota je pokrenula kampanju s ciljem educiranja vlasnika Toyota hibridnih automobila. Nakon prvih provedenih treninga u Zadru i Splitu sredinom siječnja, dojmovi vozača su iznad svih očekivanja.

Kod većine proizvođača automobila, uobičajena briga o kupcima podrazumijeva SMS obavijest na skorašnji servisni termin i možda posebne uvjete pri kupnji dodatne opreme u ovlaštenom servisnom centru. Toyota se, međutim, već godinama ističe iznimnom brigom o kupcima, a sada odlazi korak dalje i zaista unosi revoluciju u postprodajne odnose, kroz inovativan i jednostavan trening hibridne vožnje.
Zamišljen kao edukacija svih postojećih i budućih vlasnika Toyota hibridnih automobila, trening hibridne vožnje je posve besplatan i prilagođava se individualnom stilu svakog vozača hibridnog automobila, te kroz praktičnu polusatnu vožnju – ovlašteni Toyotin trener upoznaje vozača sa svim kontrolama i principom funkcioniranja hibridnog automobila.
/

Cilj treninga hibridne vožnje je maksimalno iskoristiti potencijal hibrida, smanjiti potrošnju u vožnji te povećati ugođaj bez smanjena brzine.

Trening hibridne vožnje upravo ima za cilj razbiti mit o hibridima: štedljiva hibridna vožnja može biti samo spora vožnja – što nije točno. 
Upravo iz tog razloga, svi vlasnici koji se odazovu treningu hibridne vožnje, isti odrađuju na svome hibridnom automobilu u prisustvu ovlaštenog Toyotinog trenera, kroz polusatnu vožnju u različitim uvjetima prometa, pri čemu dobivaju mnoštvo informacija o pravilnom upravljanju automobila te odgovore na sva moguća pitanja.
/
/
Toyota će provoditi treninge hibridne vožnje diljem cijele Hrvatske, odnosno u gradovima gdje su prisutni Toyotini ovlašteni partneri, a prvi treninzi odrađeni dolaskom Toyotinog trenera u Zadar, kod ovlaštenog Toyota partnera Trofej Auto, te u Split kod ovlaštenog Toyota partnera Auto Čondić. 
Treningu u Dalmaciji pristupilo je više od 20 kupaca Toyota hibridnih automobila, a sudeći prema njihovim reakcijama nakon treninga – ova kampanja je ono što su vlasnici Toyota hibridnih vozila upravo tražili!
/
Toyota je time otišla korak dalje od svih ostalih proizvođača automobila, jer zaista brine da kupci Toyota hibrida maksimalno iskoriste mogućnosti hibridne tehnologije i pri tome smanje potrošnju – a da nisu ništa sporiji u prometu. Na taj način svi vlasnici Toyota hibrida dobivaju vrijednost više odabirom i posjedovanjem hibridnog automobila.
/
Trening hibridne vožnje, nakon Zadra i Splita, provodit će se u Varaždinu, Osijeku, Rijeci, Puli i Zagrebu, a svi polaznici treninga u mogućnosti su nakon više mjeseci zatražiti ponovni trening hibridne vožnje kako bi testirali primijenjeno znanje i napredak u periodu između dva treninga.
Toyota će također u periodu prije održavanja treninga u određenom gradu kontaktirati sve vlasnike hibridnih automobila te ih obavijestiti o održavanju treninga, pri čemu se ugovaraju individualni termini treninga.
/
Dojmovi sudionika treninga hibridne vožnje
Darije Marušič, Auris HSD (Zadar):
Potrošnja prije treninga: 5,0 l/100 km
Potrošnja nakon treninga: 4,3 l/100 km
 
U relativno kratkom periodu dobio sam mnoštvo korisnih i odličnih informacija o vožnji hibridnog Aurisa, za koje prije nisam znao niti bih sam ikako došao. Hvala vam!
Jasenka Perinčić, Yaris HSD (Zadar):
Potrošnja prije treninga: 5,5 l/100 km
Potrošnja nakon treninga: 4,7 l/100 km

Trening mi je bio veoma koristan! Do sada uopće nisam znala za većinu dobivenih informacija i totalno sam pogrešno upravljala automobilom. Nastojat ću i dalje koristiti savjete s treninga.
Aleksandar Jović, Auris TS HSD (Zadar):
Potrošnja prije treninga: 4,4 l/100 km
Potrošnja nakon treninga: 3,8 l/100 km
 
Jako korisno za upoznavanje vozača s mogućnostima hibridnih automobila. Iako sam većinu informacija otprije znao te vjerovao da štedljivo vozim, saznao sam nekoliko vrlo zanimljivih i korisnih trikova u vožnji automobila za još veću uštedu goriva, odnosno da se duže vozim na struju.
Nenad Dvronik, Yaris HSD (Split):
Potrošnja prije treninga: 5,8 l/100 km
Potrošnja nakon treninga: 4,5 l/100 km
 
Mnoštvo korisnih savjeta za vožnju hibrida o kojima prije nisam imao pojma. Veoma sam zadovoljan i vjerujem da ću sada lako spustiti potrošnju na svome Yarisu. Hvala vam.
Joško Belas, Auris HSD (Split):
Potrošnja prije treninga: 6,4 l/100 km
Potrošnja nakon treninga: 4,0 l/100 km
 
Dosta novih saznanja o EV načinu vožnje naročito, o čemu nisam znao, a vozim Aurisa hibrida već 3 godine. Vrlo jednostavno, a opet stručno objašnjavanje i vrlo korisne informacije za dalje. Odličan trening!

Pročitajte više o Toyota hibridima

Vaše postavke kolačića

Koristimo kolačiće na našim web stranicama kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako ste time zadovoljni, nastavite koristiti naše stranice na uobičajeni način ili saznajte kako možete mijenjati svoje postavke za kolačiće ovde.

OK