Besplatno isprobajte Toyotu Cjenici i katalozi E-novosti Sastavite svoju Toyotu Moja Toyota

Trening hibridne vožnje

Toyota unosi revoluciju u brigu o kupcima

S početkom 2016. godine, Toyota je pokrenula kampanju s ciljem educiranja vlasnika Toyota hibridnih automobila. Nakon prvih provedenih treninga u Zadru i Splitu sredinom siječnja, dojmovi vozača su iznad svih očekivanja.

Kod većine proizvođača automobila, uobičajena briga o kupcima podrazumijeva SMS obavijest na skorašnji servisni termin i možda posebne uvjete pri kupnji dodatne opreme u ovlaštenom servisnom centru. Toyota se, međutim, već godinama ističe iznimnom brigom o kupcima, a sada odlazi korak dalje i zaista unosi revoluciju u postprodajne odnose, kroz inovativan i jednostavan trening hibridne vožnje.
Zamišljen kao edukacija svih postojećih i budućih vlasnika Toyota hibridnih automobila, trening hibridne vožnje je posve besplatan i prilagođava se individualnom stilu svakog vozača hibridnog automobila, te kroz praktičnu polusatnu vožnju – ovlašteni Toyotin trener upoznaje vozača sa svim kontrolama i principom funkcioniranja hibridnog automobila.
/

Cilj treninga hibridne vožnje je maksimalno iskoristiti potencijal hibrida, smanjiti potrošnju u vožnji te povećati ugođaj bez smanjena brzine.

Trening hibridne vožnje upravo ima za cilj razbiti mit o hibridima: štedljiva hibridna vožnja može biti samo spora vožnja – što nije točno. 
Upravo iz tog razloga, svi vlasnici koji se odazovu treningu hibridne vožnje, isti odrađuju na svome hibridnom automobilu u prisustvu ovlaštenog Toyotinog trenera, kroz polusatnu vožnju u različitim uvjetima prometa, pri čemu dobivaju mnoštvo informacija o pravilnom upravljanju automobila te odgovore na sva moguća pitanja.
/
/
Toyota će provoditi treninge hibridne vožnje diljem cijele Hrvatske, odnosno u gradovima gdje su prisutni Toyotini ovlašteni partneri, a prvi treninzi odrađeni dolaskom Toyotinog trenera u Zadar, kod ovlaštenog Toyota partnera Trofej Auto, te u Split kod ovlaštenog Toyota partnera Auto Čondić. 
Treningu u Dalmaciji pristupilo je više od 20 kupaca Toyota hibridnih automobila, a sudeći prema njihovim reakcijama nakon treninga – ova kampanja je ono što su vlasnici Toyota hibridnih vozila upravo tražili!
/
Toyota je time otišla korak dalje od svih ostalih proizvođača automobila, jer zaista brine da kupci Toyota hibrida maksimalno iskoriste mogućnosti hibridne tehnologije i pri tome smanje potrošnju – a da nisu ništa sporiji u prometu. Na taj način svi vlasnici Toyota hibrida dobivaju vrijednost više odabirom i posjedovanjem hibridnog automobila.
/
Trening hibridne vožnje, nakon Zadra i Splita, provodit će se u Varaždinu, Osijeku, Rijeci, Puli i Zagrebu, a svi polaznici treninga u mogućnosti su nakon više mjeseci zatražiti ponovni trening hibridne vožnje kako bi testirali primijenjeno znanje i napredak u periodu između dva treninga.
Toyota će također u periodu prije održavanja treninga u određenom gradu kontaktirati sve vlasnike hibridnih automobila te ih obavijestiti o održavanju treninga, pri čemu se ugovaraju individualni termini treninga.
/
Dojmovi sudionika treninga hibridne vožnje
Darije Marušič, Auris HSD (Zadar):
Potrošnja prije treninga: 5,0 l/100 km
Potrošnja nakon treninga: 4,3 l/100 km
 
U relativno kratkom periodu dobio sam mnoštvo korisnih i odličnih informacija o vožnji hibridnog Aurisa, za koje prije nisam znao niti bih sam ikako došao. Hvala vam!
Jasenka Perinčić, Yaris HSD (Zadar):
Potrošnja prije treninga: 5,5 l/100 km
Potrošnja nakon treninga: 4,7 l/100 km

Trening mi je bio veoma koristan! Do sada uopće nisam znala za većinu dobivenih informacija i totalno sam pogrešno upravljala automobilom. Nastojat ću i dalje koristiti savjete s treninga.
Aleksandar Jović, Auris TS HSD (Zadar):
Potrošnja prije treninga: 4,4 l/100 km
Potrošnja nakon treninga: 3,8 l/100 km
 
Jako korisno za upoznavanje vozača s mogućnostima hibridnih automobila. Iako sam većinu informacija otprije znao te vjerovao da štedljivo vozim, saznao sam nekoliko vrlo zanimljivih i korisnih trikova u vožnji automobila za još veću uštedu goriva, odnosno da se duže vozim na struju.
Nenad Dvronik, Yaris HSD (Split):
Potrošnja prije treninga: 5,8 l/100 km
Potrošnja nakon treninga: 4,5 l/100 km
 
Mnoštvo korisnih savjeta za vožnju hibrida o kojima prije nisam imao pojma. Veoma sam zadovoljan i vjerujem da ću sada lako spustiti potrošnju na svome Yarisu. Hvala vam.
Joško Belas, Auris HSD (Split):
Potrošnja prije treninga: 6,4 l/100 km
Potrošnja nakon treninga: 4,0 l/100 km
 
Dosta novih saznanja o EV načinu vožnje naročito, o čemu nisam znao, a vozim Aurisa hibrida već 3 godine. Vrlo jednostavno, a opet stručno objašnjavanje i vrlo korisne informacije za dalje. Odličan trening!
Naša politika E-privatnosti

Kolačiče na našoj stranici koristimo kako bi vam osigurali bolju uslugu. Ako ste s time zadovoljni nastavite normalno koristiti ovu stranicu, ili saznajte kako upravljati kolačićima.