TOYOTA AURIS

Auris Touring Sports Freestyle

Predstavljanje novog Aurisa Touring Sports Freestyle i palete Aurisa modelske godine 2018.

Pet godina nakon predstavljanja Toyota Auris se prodaje u većim količinama nego ikada, pri čemu hibridne izvedbe preuzimaju sve veći udio u prodaji. Auris pojačava svoju privlačnost novom izvedbom karavana Touring Sports, Freestyle koja će se proizvoditi u ograničenoj seriji, uz izmjene boja i unutrašnjih obloga za modelsku godinu 2018.

Od svog predstavljanja 2012. godine, aktualna – druga – generacija Aurisa ima ključnu ulogu za Toyotu u srcu europskog tržišta. Kao model koji je konstruiran i proizvodi se u Europi, on nastavlja zadovoljavati visoka očekivanja kupaca u segmentu C. Redovna poboljšanja su usredotočena na kvalitetu, izgled i performanse radi održavanja njegove privlačnosti i popularnosti.

Toyota predstavlja daljnje izmjene palete Aurisa na salonu u Frankfurtu koje će ojačati i proširiti njegovu privlačnost na vrlo zahtjevnom tržištu kompaktnih automobila s 5 vrata i karavana. Predstavljanje će obuhvaćati novu izvedbu Auris Touring Sports Freestyle kao i paletu Aurisa za modelsku godinu 2018.

/
Hibrid predvodi uspjeh Aurisa

Toyotina hibridna tehnologija benzinskog i elektromotora je uvedena u paletu prve generacije Aurisa 2010. godine, a otada stalno povećava svoj udio u prodaji. Sve više kupaca se odlučuje upravo za tu izvedbu umjesto konvencionalnih benzinskih ili dizelskih motora. Toyotina hibridna tehnologija je uvijek bila poznata po maloj emisiji ispušnih plinova i maloj potrošnji goriva, ali korisnici osim toga uživaju i u pogodnostima tihe i opuštene vožnje.

Godine 2016. hibridne izvedbe Aurisa s 5 vrata i Touring Sports nosila je gotovo 60 posto ukupne prodaje ovog modela u Europi. Ove godine rast se dodatno povećao jer gotovo dvije trećine kupaca Aurisa odabire hibrid.

/

Toyota je prodala preko 1,26 milijuna Aurisa u Europi, u dvije dosadašnje generacije ovog modela, od čega su oko 400.000 bile hibridne izvedbe. Značajno je da aktualni model povećava svoju ukupnu prodaju svake godine od uvođenja na tržište 2012. godine, dosegavši 2016. godine 144.000 vozila.

Izvedba Auris Touring Sports Freestyle

Dovitljivi dodaci urbanog izgleda odlika su Aurisa Freestyle, nove interpretacije uspješnog karavana Auris Touring Sports.

Ova posebna izvedba se odlikuje crnim pokrovima lukova kotača i bočnim letvicama, prednjom i stražnjom zaštitom donjeg postroja s aluminijskim obrubom. Promišljen izgled uključuje i crnu masku hladnjaka, zatamnjeno stražnje staklo i svijetlo-srebrne pokrove vanjskih retrovizora, te aluminijske naplatke od 17“ s pet dvostrukih krakova u kombinaciji crne i srebrne boje.

U drugim aspektima izvedba Freestyle nudi strankama sve potvrđene prednosti Aurisa Touring Sports, uključujući izvanrednu paletu hibridnih, benzinskih i dizelskih pogona te izdašni tovarni prostor koji se pruža sve do dojmljivih 1.685 litara uz preklopljena stražnja sjedala – idealno za one kojima treba puno prostora za sportske rekvizite i druge potrebe.

Izvedba Freestyle će se proizvoditi u ograničenoj seriji, a na europskim tržištima će biti u prodaji od prosinca.

/
Auris modelske godine 2018.

Salon u Frankfurtu nudi prvi pogled na izmjene palete Aurisa za modelsku godinu 2018. Ove izmjene naglašavaju već potvrđenu kvalitetu i izgled Aurisa, uz dodatnu suvremenost i sportsku notu vanjskog izgleda.

Izbor boja je proširen novom plavom bojom koja je dostupna za popularne izvedbe Auris Bi-tone. Bit će tu i moderna opcija Manhattan Grey, nova metalizirana nijansa koja ima profinjeniju, dublju notu umjesto sjajne kao do sada.

Ova opcija će biti dostupna kao boja cijele karoserije, ali će biti dodana i kao mogućnost za izvedbe Bi-tone, u upečatljivoj kombinaciji kontrasta s crnim krovom, perajastom antenom, krovnim spojlerom, kućištima vanjskih retrovizora i maskom hladnjaka. Crne bočne letvice će biti dostupne kao opcija, a nova crna maska hladnjaka će postati dio paketa opreme Auris Style.

Saznajte više o Toyoti

Potpuno nova obitelj hibrida Toyota Corolla. Izbor je vaš. Potpuno nova obitelj hibrida Toyota Corolla. Izbor je vaš. Za Corollu Hybrid započinje uzbudljivo novo razdoblje. Izgrađene na revolucionarnoj novoj Toyotinoj globalnoj arhitekturi (TNGA), Corolla u sve svoje tri izvedbe: limuzinska, 5 vrata i Touring Sports uvodi nove hibridne pogonske sklopove radi neodoljivog užitka u vožnji. Toyota na Salonu automobila u Parizu 2018. Toyota na Salonu automobila u Parizu 2018. Kako automobilska industrija ulazi u razdoblje promjena kakve se događaju jednom u stoljeću, Toyota prelazi od čistog proizvođača automobila prema pružatelju ukupne mobilnosti - nudeći sve bolju mobilnost za sve. Uzbudljivo novo razdoblje za Corollu Uzbudljivo novo razdoblje za Corollu Nova generacija Toyotinog automobila u segmentu C će, u sve tri karoserijske izvedbe (4 i 5 vrata te karavan) nositi u cijelom svijetu ime Corolla Nova Toyota Auris - Sljedeća generacija hibridne vožnje Nova Toyota Auris - Sljedeća generacija hibridne vožnje Treća generacija Aurisa se odlikuje dinamičnijim vanjskim izgledom i, uz potpuno novi hibridni pogonski sklop s motorom od 2,0 litre koji se pridružuje dosadašnjoj ponudi, označava početak Toyotine strategije dvostrukog hibrida.