Besplatno isprobajte
Cjenici i katalozi
E-novosti
Sastavite svoju Toyotu
Moja Toyota

50 godina

Toyote Corolle

Ove, 2016. godine, obilježava se 50 godina modela Toyota Corolla, najprodavanijeg automobila na svijetu.

11. generacija
Sada, kada je na tržištu 11. generacija, Corolla je i dalje zadržala poziciju kao najpopularnije vozilo među kompanijskim automobilima i čini 20% ukupne Toyotine globalne prodaje, s više od 44 milijuna primjeraka prodanih u 150 zemalja.
/
Dizajn
S naglaskom na dizajn, kvaliteta koja se osjeća i naglašenu sigurnost, nova Corolla predstavlja novi i napredni stil, uključujući i potpuno redizajnirani prednji dio koji sada sadrži sve važne elemente Toyotinih dizajnerskih smjernica Under Priority i Keen Look.
/
Unutrašnjost
Unutrašnjost nove Corolle je također redizajniran s ciljem da se kupcima ponudi ne samo viša razina tehnologije, nego i viša kvaliteta završne obrade. Iz tog razloga izvršene su sveobuhvatne izmjene putničke kabine, s velikom pažnjom koja je posvećena svakom detalju, kako bi se unutrašnjost u većoj mjeri dopao europskim kupcima.

Osim toga, multimedijski sustav Toyota Touch 2 je dobio novi, brži softver s bogatijim sadržajem navigacijskog uređaja. U vožnji pomažu i unapređeni sustav pomoći pri kretanju na strmini (Hill-start Assist Control - HAC) kao i Simple-Intelligent Parking Assist System (S-IPA).
/
Toyota Safety Sense
Skup sigurnosnih sustava, Toyota Safety Sense, koji obrađuje podatke koje automobil prikuplja laserom i kamerom, standardna je oprema (od paketa Luna) na svim modelima Corolle. Toyota Safety Sense sprečava sudar ili smanjuje posljedice sudara u brojnim opasnim situacijama u kojima se vozač u prometu može naći.

Toyota Safety Sense u sebi sadrži sustav predsudarne zaštite (Pre-Collision System - PCS), upozorenje za nenamjerno prestrojavanje (Lane Departure Alert - LDA), čitanje prometnih znakova (Road Sign Assist - RSA), kao i automatska duga svjetla (Automatic High Beam - AHB).
/
Nova Corolla
Nova Corolla se odlikuje i izmjenama na ovjesu i upravljaču kojima je postignuto poboljšanje udobnosti i stabilnosti. Osim toga, veliki trud je uložen u znatno smanjenje prenošenja buke i vibracija u kabinu. Nova Corolla prodajne salone širom Europe stiže ovog ljeta.
/
Novi vanjski izgled i unaprijeđena kvaliteta unutrašnjosti
  • Novi prestižni vanjski izgled
  • Novi izgled unutrašnjosti s unaprijeđenom razinom kvalitete
  • Novi ekran od 7“ s elektrostatskim upravljanjem
/
Vanjski izgled
Glavni elementi izgleda 11. generacije Corolle su primijenjeni s ciljem da se Toyotinom sedanu da prestižan izgled i upečatljiva pojava. Radi naglašavanja upravo takvog dojma, potpuno je izmijenjen cijeli prednji kraj vozila.

U skladu s razvojem Toyotine dizajnerske smjernice Under Priority, na prednjem dijelu više prostora zauzima donji dio maske hladnjaka, zajedno s novom trapezoidnom strukturom prednjeg branika i novim prednjim svjetlima Keen Look. Naglašavajući šire rubove poklopca motora, centralni dio maske hladnjaka je kromiran i proteže se do prednjih svjetala, koja su vrlo tanka, što sve zajedno naglašava dojam izuzetno širokog vozila.
/
Prednja svjetla
Prednja svjetla mogu biti opremljena halogenim svjetlima ili Bi-Beam LED svjetlima (kratka i duga LED svjetla), koji doprinose Corollinom jedinstvenom vizualnom potpisu. Donji dio prednjeg kraja vozila, obrubljen svjetlima za maglu, isto tako naglašava širinu vozila i njenu upečatljivu pojavu.

Bočni obris Corolle naglašava dugu fluidnu eleganciju dugačke limuzine. Doprinos takvom dojmu daju kromirani detalji brava na vratima, kao i aluminijski naplatci koji mogu biti 16“ ili 17“.

Velika LED svjetla dominiraju stražnjim krajem vozila, s naglašenim trodimenzionalnim presjekom. Također, stražnjim krajem se proteže kromirana linija, spajajući stražnja svjetla i vizualno čineći stražnji kraj nižim i širim.
/
Boje
Nova Corolla će nuditi izbor od devet boja, od kojih su tri nove: brončana Platinum, crvena Tokyo i brončana Earth.
/
Izgled unutrašnjosti
Unutrašnjost nove Corolle je redizajnirana tako da bi kupcima nudila višu razinu tehnoloških novina, ali i sveukupan skok kvalitete. Ploča s instrumentima je redizajnirana i sada sadrži novu trodimenzionalnu strukturu, čime je postignuto da se teže zamjećuju crte spajanja osnovnih elemenata unutrašnjosti. Na taj način se poboljšava prvi dojam za promatrača. U skladu sa tim, središnja konzola sadrži ravan dodirni ekran multimedijskog sustava od 7“ s elektrostatskim upravljanjem. Ispred vozača je sada veći ekran putnog računala od 4,2“.

Mnogi dijelovi unutrašnjosti su sada izrađeni od mekših materijala, nježnijih na dodir, kao što su dijelovi središnje konzole, ručica mjenjača, otvori za prozračivanje, kao i obruč upravljača, koji se na tržištima istočne Europe nudi s mogućnošću grijanja.

Plavo noćno osvjetljenje instrumenata je završni detalj koji naglašava vrhunski doživljaj unutrašnjosti. U ponudi će biti tri razine opreme, uključujući i vrh ponude koji će sadržavati obilje elemenata od vrhunske kože.
/
Viša razina tehnologije u vozilu
  • Pojednostavljeno rukovanje multimedijskim sustavom Toyota Touch 2 s unaprijeđenim softverom za Toyota Touch 2 s Go
  • Toyota Safety Sense sa sustavom predsudarne zaštite (Pre-Collision System - PCS), upozorenjem za nenamjerno prestrojavanje (Lane Departure Alert - LDA), automatskim dugim svjetlima (Automatic High Beam - AHB) i čitanjem prometnih znakova (Road Sign Assist - RSA)
  • Unaprijeđeni sustav pomoći pri kretanju na strmini (Hill-start Assist Control - HAC) i Simple-Intelligent Parking Assit System (S-IPA) s mogućnošću podešavanja
/

Saznajte više o Toyoti

Nova Toyota Corolla GR SPORT i Corolla TREK Nova Toyota Corolla GR SPORT i Corolla TREK Dvije nove verzije Toyota Corolle imati će svoj svjetski debi na sajmu automobila u Ženevi 2019. godine – Corolla GR SPORT i Corolla TREK. Potpuno nova obitelj hibrida Toyota Corolla. Izbor je vaš. Potpuno nova obitelj hibrida Toyota Corolla. Izbor je vaš. Za Corollu Hybrid započinje uzbudljivo novo razdoblje. Izgrađene na revolucionarnoj novoj Toyotinoj globalnoj arhitekturi (TNGA), Corolla u sve svoje tri izvedbe: limuzinska, 5 vrata i Touring Sports uvodi nove hibridne pogonske sklopove radi neodoljivog užitka u vožnji. Novi sedan se pridružuje obitelji Toyota Corolla Hybrid Novi sedan se pridružuje obitelji Toyota Corolla Hybrid Nakon predstavljanja izvedbe s 5 vrata na Salonu automobila u Ženevi 2018. godine, odnosno izvedbe Touring Sports na Pariškom salonu automobila kasnije ove godine, sedan je treća karoserijska izvedba koja čini ponudu 12. generacije Corolle. Toyota na Salonu automobila u Parizu 2018. Toyota na Salonu automobila u Parizu 2018. Kako automobilska industrija ulazi u razdoblje promjena kakve se događaju jednom u stoljeću, Toyota prelazi od čistog proizvođača automobila prema pružatelju ukupne mobilnosti - nudeći sve bolju mobilnost za sve.