Nova Corolla

Touring Sports

Nova Toyota Corolla Touring Sports će biti prvi put prikazana na Pariškom salonu automobila 2018

Nakon novog modela s 5 vrata koji je predstavljen u Ženevi ranije ove godine, nova Toyota Corolla Touring Sports će biti prvi put prikazana na Pariškom salonu automobila 2018. Potpuno nova Corolla se odlikuje dinamičnim dizajnom koji razlikuje sportsku, kompaktnu i dinamičnu izvedbu s pet vrata od elegantne, profinjene i praktične izvedbe Touring Sports.

Osmišljen i razvijen u Europi, oblik karoserije Touring Sports čini ključnim modelom za ljude koji traže praktičnost i izgled bez kompromisa.

S potpuno novim hibridnim pogonom s motorom od 2,0 litre koji se pridružuje ponudi motora, paleta izvedbi nove Corolle 2018. isto tako označava početak Toyotine strategije dvostrukih hibrida.

/

Ocrtavajući kontinuirani fokus Toyote na hibridnu tehnologiju, Corolla Touring Sports će kupcima nuditi samo jedan konvencionalni motor – turbobenzinski motor od 1,2 litre i 116 KS – te izbor hibridnih pogona od 122 KS, s motorom 1,8 litara ili 180 KS i motorom od 2,0 litre. Ovaj potonji predstavlja jedinstvenu ponudu u ovom segmentu jer niti jedan drugi konvencionalni pogonski sklop ne nudi takvu kombinaciju performansi i niskih emisija ispušnih plinova.

Poboljšani hibridni pogonski sklop od 1,8 litara odlikuje se tihim radom, odličnim odzivom te tehnologijom samostalnog punjenja baterije uz niske troškove vlasništva. Nastavljajući pružati sve navedene pogodnosti svojim kupcima, sustav s motorom od 2,0 litre uživa dodatne pogodnosti udobnosti u vožnji, stabilnosti, upravljivosti i užitka u vožnji koji su usađeni u novousvojenu platformu Toyota New Global Architecture (TNGA) GA-C.

Nova Corolla se odlikuje dokazanim prednjim ovjesom s MacPhersonovom nogom, potpuno novim multilink stražnjim ovjesom, novom tehnologijom ventila u amortizerima i, po prvi put, dostupnošću sustava prilagodljivog promjenljivog ovjesa (Adaptive Variable Suspension - AVS).

/

Upravljivost i okretnost su izvanredni zahvaljujući niskom položaju motora, niskom položaju sjedenja u sjedalima i smještaju hibridne baterije ispod stražnjih sjedala. Kombinacijom svih ovih mjera, Corolla Touring Sports ima nisko težište.

Sveobuhvatna ponuda vrhunskih tehnologija za udobnost i praktičnost (kao što su prva 3D ploča s instrumentima na svijetu, vrhunski virtualni ekran, JBL GreenEdge ozvučenje, bežično punjenje mobilnog telefona ili multimedijski sustav Toyota Touch), koja se kao standardna ugrađuje u izvedbe visoke razine opreme, a dostupna je kao opcija kroz cijelu paletu nove Corolle, podiže razinu komfora prilikom boravka u vozilu, vozaču i svim putnicima.

DIZAJN
Vanjština

Novi Touring Sports je oblikovan u Europi u nedavno otvorenom Dizajnerskom centru u Zaventemu. Zahvaljujući usvajanju platforme TNGA, novi karavan više nije samo izvedenica modela s 5 vrata, nego je postao prepoznatljivi zasebni model.

Nova Corolla Touring Sports ima međuosovinski razmak od 2.700 mm te najizdašniji prostor za noge putnika na stražnjim sjedalima.

Karavan ima profinjen izgled uz izduženu liniju krova elegantnog, ali robusnog i brzog obiteljskog automobila. Ovaj sportski profil je pojačan širokim lukovima kotača sa zaobljenim rubovima koji omogućavaju izvlačenje kotača prema van radi naglašavanja širokog stava Corolle i njenog niskog težišta.

Na stražnjem kraju, Touring Sports se odlikuje mišićavim stražnjim ramenima, široko razmaknutima, potpuno LED sklopovima stražnjih svjetala i nakošenim stražnjim staklom.

Izgled stražnjeg branika isto tako prenosi prednji dizajn Under Priority Catamaran.

Ekskluzivno u ovom segmentu, dinamični dizajn Corolle Toruing Sports je dodatno naglašen paletom od četiri opcijska dvobojna izgleda karoserije. Te sheme kombiniraju boju karoserije s crnim krovom, stupovima i okvirom donje prednje maske.

Unutrašnjost

Nova Corolla Touring Sports se odlikuje potpuno novim dizajnom unutrašnjosti koji stvara prostranu, suvremenu i povezanu putničku kabinu u kojoj nove teksture, boje i obloge svojom kombinacijom nude najvišu razinu vizualne i taktilne kvalitete.

Posebna je pažnja posvećena ovoj verziji, koja je posebno krojena za europsko tržište, nudeći kupcima najvišu razinu osjetilne kvalitete.

Ključna prednost nove platforme GA-C je mogućnost niže visine sjedenja radi spuštanja težišta automobila i postizanja položaja za vožnju koji omogućava bolji osjećaj za vozilo.

Nova Corolla Touring Sports se odlikuje i udaljenošću od prednjeg do stražnjeg naslona od 928 mm što omogućava veliki prostor za putnike straga, te izdašnim prtljažnikom od 598 litara po VDA u kojem se nalaze i brojne sitnice koje pomažu u praktičnosti i pogodnosti.

/

Saznajte više o Toyoti

Toyota Gazoo Racing na Goodwood Speedweek Toyota Gazoo Racing na Goodwood Speedweek TOYOTA GAZOO Racing je potvrdio dolazak više automobila i vozača na prvi Goodwood Speedweek, koji će se održati za vikend 16.-18. listopada na Goodwood Race Circuit u zapadnom Sussexu. Toyota predstavlja novi dizajn marke u cjelokupnoj svojoj komunikaciji Toyota predstavlja novi dizajn marke u cjelokupnoj svojoj komunikaciji Toyota predstavlja novi dizajn marke u Cjelokupnoj svojoj komunikaciji Toyota Corolla Sedan  moćna i privlačna u novoj izvedbi GR Sport Toyota Corolla Sedan moćna i privlačna u novoj izvedbi GR Sport Uz Hatchback - izvedbu s pet vrata, te Touring Sports - karavan, sada i Corolla Sedan ima verziju GR SPORT s dinamičnim dizajnerskim detaljima iznutra i izvana Fernando Alonso testirao novu Toyotu Hilux 2020. Fernando Alonso testirao novu Toyotu Hilux 2020. Trenirajući za Reli Dakar 2020. prošle godine u Španjolskoj, legende motosporta Fernando Alonso i Marc Coma dobili su jedinstvenu priliku testirati i prototip nove Toyota Hilux 2020.