Nova Corolla

Touring Sports

Nova Toyota Corolla Touring Sports će biti prvi put prikazana na Pariškom salonu automobila 2018

Nakon novog modela s 5 vrata koji je predstavljen u Ženevi ranije ove godine, nova Toyota Corolla Touring Sports će biti prvi put prikazana na Pariškom salonu automobila 2018. Potpuno nova Corolla se odlikuje dinamičnim dizajnom koji razlikuje sportsku, kompaktnu i dinamičnu izvedbu s pet vrata od elegantne, profinjene i praktične izvedbe Touring Sports.

Osmišljen i razvijen u Europi, oblik karoserije Touring Sports čini ključnim modelom za ljude koji traže praktičnost i izgled bez kompromisa.

S potpuno novim hibridnim pogonom s motorom od 2,0 litre koji se pridružuje ponudi motora, paleta izvedbi nove Corolle 2018. isto tako označava početak Toyotine strategije dvostrukih hibrida.

/

Ocrtavajući kontinuirani fokus Toyote na hibridnu tehnologiju, Corolla Touring Sports će kupcima nuditi samo jedan konvencionalni motor – turbobenzinski motor od 1,2 litre i 116 KS – te izbor hibridnih pogona od 122 KS, s motorom 1,8 litara ili 180 KS i motorom od 2,0 litre. Ovaj potonji predstavlja jedinstvenu ponudu u ovom segmentu jer niti jedan drugi konvencionalni pogonski sklop ne nudi takvu kombinaciju performansi i niskih emisija ispušnih plinova.

Poboljšani hibridni pogonski sklop od 1,8 litara odlikuje se tihim radom, odličnim odzivom te tehnologijom samostalnog punjenja baterije uz niske troškove vlasništva. Nastavljajući pružati sve navedene pogodnosti svojim kupcima, sustav s motorom od 2,0 litre uživa dodatne pogodnosti udobnosti u vožnji, stabilnosti, upravljivosti i užitka u vožnji koji su usađeni u novousvojenu platformu Toyota New Global Architecture (TNGA) GA-C.

Nova Corolla se odlikuje dokazanim prednjim ovjesom s MacPhersonovom nogom, potpuno novim multilink stražnjim ovjesom, novom tehnologijom ventila u amortizerima i, po prvi put, dostupnošću sustava prilagodljivog promjenljivog ovjesa (Adaptive Variable Suspension - AVS).

/

Upravljivost i okretnost su izvanredni zahvaljujući niskom položaju motora, niskom položaju sjedenja u sjedalima i smještaju hibridne baterije ispod stražnjih sjedala. Kombinacijom svih ovih mjera, Corolla Touring Sports ima nisko težište.

Sveobuhvatna ponuda vrhunskih tehnologija za udobnost i praktičnost (kao što su prva 3D ploča s instrumentima na svijetu, vrhunski virtualni ekran, JBL GreenEdge ozvučenje, bežično punjenje mobilnog telefona ili multimedijski sustav Toyota Touch), koja se kao standardna ugrađuje u izvedbe visoke razine opreme, a dostupna je kao opcija kroz cijelu paletu nove Corolle, podiže razinu komfora prilikom boravka u vozilu, vozaču i svim putnicima.

DIZAJN
Vanjština

Novi Touring Sports je oblikovan u Europi u nedavno otvorenom Dizajnerskom centru u Zaventemu. Zahvaljujući usvajanju platforme TNGA, novi karavan više nije samo izvedenica modela s 5 vrata, nego je postao prepoznatljivi zasebni model.

Nova Corolla Touring Sports ima međuosovinski razmak od 2.700 mm te najizdašniji prostor za noge putnika na stražnjim sjedalima.

Karavan ima profinjen izgled uz izduženu liniju krova elegantnog, ali robusnog i brzog obiteljskog automobila. Ovaj sportski profil je pojačan širokim lukovima kotača sa zaobljenim rubovima koji omogućavaju izvlačenje kotača prema van radi naglašavanja širokog stava Corolle i njenog niskog težišta.

Na stražnjem kraju, Touring Sports se odlikuje mišićavim stražnjim ramenima, široko razmaknutima, potpuno LED sklopovima stražnjih svjetala i nakošenim stražnjim staklom.

Izgled stražnjeg branika isto tako prenosi prednji dizajn Under Priority Catamaran.

Ekskluzivno u ovom segmentu, dinamični dizajn Corolle Toruing Sports je dodatno naglašen paletom od četiri opcijska dvobojna izgleda karoserije. Te sheme kombiniraju boju karoserije s crnim krovom, stupovima i okvirom donje prednje maske.

Unutrašnjost

Nova Corolla Touring Sports se odlikuje potpuno novim dizajnom unutrašnjosti koji stvara prostranu, suvremenu i povezanu putničku kabinu u kojoj nove teksture, boje i obloge svojom kombinacijom nude najvišu razinu vizualne i taktilne kvalitete.

Posebna je pažnja posvećena ovoj verziji, koja je posebno krojena za europsko tržište, nudeći kupcima najvišu razinu osjetilne kvalitete.

Ključna prednost nove platforme GA-C je mogućnost niže visine sjedenja radi spuštanja težišta automobila i postizanja položaja za vožnju koji omogućava bolji osjećaj za vozilo.

Nova Corolla Touring Sports se odlikuje i udaljenošću od prednjeg do stražnjeg naslona od 928 mm što omogućava veliki prostor za putnike straga, te izdašnim prtljažnikom od 598 litara po VDA u kojem se nalaze i brojne sitnice koje pomažu u praktičnosti i pogodnosti.

/

Saznajte više o Toyoti

Sportski auto godine u Hrvatskoj je Nova Toyota GR SUPRA Sportski auto godine u Hrvatskoj je Nova Toyota GR SUPRA Toyota GR Supra osvojila je titulu najboljeg sportskog auta za 2020.godinu. Nagradu je Toyoti GR Supra dodijelila redakcija novinara i stručnih suradnika TV automagazina. Tänak je osvojio povijesnu prvu titulu s Toyotom Yaris WRC Tänak je osvojio povijesnu prvu titulu s Toyotom Yaris WRC TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team i njihov vozač Ott Tänak sa suvozačem Martinom Järveojom su ispisali povijest osiguravanjem svojih prvih titula u FIA Svjetskom prvenstvu u reliju zahvaljujući zadivljujućem drugom mjestu na Španjolskom reliju. Toyota Yaris Challenge kup 2020. –  2022. Toyota Yaris Challenge kup 2020. – 2022. Još od 1957. godine Toyota je uspješan natjecatelj u području auto-moto sportova uključujući FIA World Rally prvenstvo (WRC) te Svjetsko prvenstvo izdržljivosti (WEC). Fernando Alonso se priprema za Dakar s TOYOTA GAZOO Racingom Fernando Alonso se priprema za Dakar s TOYOTA GAZOO Racingom Nakon uspješne sezone u sezoni 2018./19. u FIA Svjetskom prvenstvu u utrkama izdržljivosti, Fernando Alonso i TOYOTA GAZOO Racing će ponovno udružiti snage u nadolazećim mjesecima u nizu testova s Toyotom Hilux, automobilom za kojeg se očekuje da će se natjecati u sljedećem Reliju Dakar.
Vaše postavke kolačića

Koristimo kolačiće na našim web stranicama kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako ste time zadovoljni, nastavite koristiti naše stranice na uobičajeni način ili saznajte kako možete mijenjati svoje postavke za kolačiće ovde.