Uzbudljivo novo razdoblje

za Corollu

Nova generacija Toyotinog automobila u segmentu C će, u sve tri karoserijske izvedbe (4 i 5 vrata te karavan) nositi u cijelom svijetu ime Corolla

• Ime Corolla je globalno usvojeno za novu generaciju Toyotinog automobila u segmentu C, u sve tri karoserijske izvedbe (4 i 5 vrata te karavan) koji kreće u prodaju u Europi početkom 2019. i zamijenit će ime Auris.
• Ovaj odabir imena se poklapa s usvajanjem Toyotine nove globalne arhitekture (Toyota New Global Architecture - TNGA) za Corollu, pa će TNGA zamijeniti trenutne tri različite platforme.
• Sve tri karoserijske izvedbe Corolle će se odlikovati najnovijom hibridnom tehnologijom.
• Corolla je najprodavaniji model automobila u povijesti, s prodanih preko 45 milijuna vozila od predstavljanja 1966. godine.

Nova generacija Toyotinog automobila u segmentu C će, u sve tri karoserijske izvedbe (4 i 5 vrata te karavan) nositi u cijelom svijetu ime Corolla, nadovezujući se na svjetsku reputaciju najprodavanijeg modela u povijesti automobila. Ime Auris se više neće koristiti nakon uvođenja nove generacije Corolle početkom 2019.

Ovaj odabir imena se poklapa s usvajanjem zajedničke Toyotine nove globalne arhitekture (Toyota New Global Architecture - TNGA), koja će zamijeniti trenutne tri različite platforme.

„Proizvodna i konstrukcijska filozofija TNGA donosi potpuno novu dimenziju našoj sljedećoj generaciji modela u segmentu C. Povrh slavne kvalitete, trajnosti i pouzdanosti Corolle, novi model se odlikuje i stanovitim emotivnim vrijednostima koje naši kupci žele, kao što je dojmljivi izgled, profinjenost unutrašnjosti, zadivljujuća dinamičnost u vožnji i snažni, ali štedljivi hibridni pogonski sklopovi” rekao je dr Johan van Zyl, Predsjednik i CEO Toyota Motor Europe. „Nema boljeg trenutka nego što je pokretanje prodaje nove generacije za ponovno uvođenje imena Corolla izvedbama s 5 vrata i karavanu našeg modela u segmentu C.”

Nova Corolla Touring Sports će imati svoju svjetsku premijeru na Salonu automobila u Parizu, kao i izvedba s 5 vrata, obje u svojim hibridnim izvedbama.

Saznajte više o Toyoti

Vaše postavke kolačića

Koristimo kolačiće na našim web stranicama kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako ste time zadovoljni, nastavite koristiti naše stranice na uobičajeni način ili saznajte kako možete mijenjati svoje postavke za kolačiće ovde.

OK