1. Electrified
  2. Hybrid landing
Odaberite

Hybrid electric vozila

Električni pogon preko 50% vremena, bez utičnice

Toyota hibridi su hibridna električna vozila koja dnevno prelaze više od 50% električnih kilometara, te s ponosom predvode ulazak u svijet elektrifikacije.
U ponudi nudimo 10 hibridno-električnih modela četvrte generacije, od kojih svaki pruža potpuno električni pogon uz nultu emisiju u većini gradskih vožnji, što može potvrditi preko 15 milijuna zadovoljnih vozača Toyota hibrida.

Toyota Hibridi zauzimaju prvo mjesto.


• 1. hibridni automobil na svijetu
• 25 godina iskustva
• 4. generacija hibrida
• 10 snažnih hibridnih modela
• 15 milijuna vozača

PREDNOSTI HIBRIDA

Toyotini hibridni automobili su dobri za okoliš, novčanik i iskustvo vožnje. Time su oni koji voze naše hibride, naše najzadovoljnije stranke.

Električni pogon 50% vremena

Toyota hibridi voze u potpuno električnom načinu rada više od 50% vremena. Nezamjetno se prebacujući između električnog pogona i benzinskog motora kada je najučinkovitiji, naši samopunjivi hibridi nude brojne pogodnosti električnog pogona bez potrebe za uključivanjem u utičnicu.

Ušteda novca

Napredna hibridna tehnologija inteligentno spaja električni i benzinski motor, tako što koristi prednosti oba i vozilu daje tih i pouzdan pogon uz najmanju moguću potrošnju goriva.
• Ušteda goriva, u proseku 30%.
• Automatski e-CVT mjenjač u cijeni vozila
• Niži troškovi održavanja
• Eko poticaji

Bez utičnice

Toyota hibride nije potrebno puniti vanjskim izvorom električne energije, odnosno priključivati u struju. Baterija se puni sama tijekom vožnje i prilikom kočenja. Iz tog razloga nikad nećete imati potrebu tražiti stanicu za napajanje.

Opuštena i tiha vožnja

Vožnjom u našim hibridima čuti ćete puno više zvukova iz okoline nego iz motora hibridnog automobila. Upravo takav dojam ostavlja učinkovita hibridna tehnologija, s automatskim e-CVT mjenjačem i trenutnom isporukom snage kada vam zatreba.

Pouzdanost i sigurnost

10 godina jamstva na hibridnu bateriju* i do 10 godina bezbrižnosti uz Toyota Relax**.

Produženo jamstvo možete obnavljati svake godine, do desete godine starosti automobila, što znači da možete mnogo godina uživati u bezbrižnoj i ekonomičnoj vožnji, jer znate da sve radi kako treba.

Čišći zrak

Toyotini hibridi imaju rekordno nisku emisiju CO2, dušikovih oksida i ostalih ispušnih plinova. Velik dio puta, naročito u gradskoj i prigradskoj vožnji, hibridno vozilo prijeđe na električni pogon i bez ispušnih plinova.

BEYOND ZERO

NIŠTA nas ne može zaustaviti. Uz hibridna … električna … i vozila na vodik iza kojih sutra neće ostajati NIŠTA osim vode, a ispred nas NIŠTA osim čistog zraka!
Krenimo dalje zajedno!
Toyota

Saznajte više

VRSTE HIBRIDA

Postoji nekoliko vrsta hibrida, podijeljenih u 3 glavne kategorije: blagi hibrid (Mild Hybrid) - puni hibrid (Full Hybrid) - hibrid s vanjskim punjenjem (Plug-in Hybrid). Toyota proizvodi dvije od njih: plug-in hibride i pune hibride.

Mild Hybrid

Blagi hibridi / 48 V, su hibridi konkurentnih proizvođača kod kojih elektromotor u stvarnosti djeluje samo kao pomoć benzinskom motoru. Taj elektromotor nije dovoljno snažan da sam pogoni automobil na većim udaljenostima, a baterija ima niži napon i manji kapacitet. Mogu prikupiti dio energije kočenja i isključiti benzinski motor pri nižim brzinama / u mirovanju. Prosječna ušteda goriva im je između 5 i 20%, ovisno o elektromotoru i bateriji.

Full Hybrid

Kod naših punih hibrida/ 200 V, baterija je snažnija i ima veći kapacitet, benzinski motor i elektromotor djeluju zajedno i automatski se mijenjaju sukladno načinu na koji vozite. Elektromotor radi sam kada automobil treba manje energije, primjerice u mirovanju/ kočenju/nižim brzinama/ nizbrdici, dok se benzinski motor priključuje pri većim brzinama /na uzbrdicama. Pametno punjenje baterije se događa tijekom kočenja. Prosječna ušteda goriva je oko 30%. Izraženo vremenski to je oko 50% električne vožnje.

Plug-in Hybrid

Kod plug-in hibrida, spajate se na izvor punjenja koristeći vanjski kabel za punjenje. Kada je napunjen, on se kreće isključivo na električni pogon. Kada je baterija prazna, pretvara se u uobičajeni puni hibrid. Ako kod kuće i na poslu raspolažete odgovarajućom mogućnošću punjenja, a uobičajene udaljenosti vožnje su uglavnom unutar dosega na električni pogon, ušteda goriva plug-in hibrida može dosegnuti i do 90%.

NAJČEŠĆA PITANJA

Ovdje ćete naći odgovore na učestala pitanja o hibridima, kao što su: Mogu li imati povjerenja u hibridnu tehnologiju? Je li održavanje hibrida skupo? Koliko su izdržljive hibridne baterije?

Pronađite hibrid koji vam najviše odgovara

Zaboravite na stari način vožnje

Doživite jedinstveno iskustvo s Toyota hybrid electric vozilima.

Besplatno isprobajte

Osiguranje za hibride

Osiguranje za hibride ne samo da vam pruža dodatnu zaštitu vašeg vozila, nego vas potiče i da na najbolji način koristite svoj hibrid i nagrađuje vas za sigurnu vožnju na električni pogon uz uštedu na premiji prilikom obnove osiguranja.

Saznajte više

Poduka o hibridu

Kroz aplikaciju MyT, Poduka o hibridu vam daje prikladnu poduku o tome kako možete poboljšati svoju vožnju hibrida, na temelju vaših prethodnih vožnji. Na taj način ćete najbolje koristiti električni pogon (EV) kako biste smanjili svoju potrošnju goriva i sveli utjecaj na okoliš na minimum.

Saznajte više

Servis i održavanje hibrida

Toyota automobili zaslužuju Toyota servis. Toyotin program servisa hibridnih vozila pruža vam bezbrižnost da će vaš automobil biti pravilno održavan prema najvišim standardima.

Saznajte više
*10 godišnje jamstvo vrijedi s redovitim provjerama hibridne baterije (HHC) jedanput godišnje ili nakon prijeđenih 15.000 km (ovisno koji od uvjeta nastupi prvi) kod ovlaštenog Toyota partnera.
** Nakon isteka tvorničkog jamstva nudimo mogućnost uključivanja u Toyota Relax program. Kao potvrdu kvalitete, pouzdanosti i trajnosti naših vozila, nakon svakog redovnog servisa nudimo vam besplatan popravak vozila u slučaju potencijalnog kvara (sve do 10 godina starosti vozila ili 185.000km, što prije nastupi), pod uvjetom da svoj automobil održavate u ovlaštenom Toyota servisu.