Besplatno isprobajte
Cjenici i katalozi
E-novosti
Sastavite svoju Toyotu
Moja Toyota

Saharom u prolazu

s Toyotom RAV4

Pročitajte priču o Saši i Toyoti RAV4 koji su proputovali 2.000 km vrlo zahtjevnih terenskih dionica kroz Saharu, od Varaždina preko Maroka, Sahare, Malija, Mauritanije sve do Bamaka.

/
Kao jedna od dvije službene hravtske posade na 11. izdanju najvećeg je amatersko-humanitarnog relija na svijetu Budimpešta-Bamako 2016., sudjelovali smo Damir Filipović, Azur Dervišagić i ja, Saša Pjanić u vozilu Toyota RAV4. Posade, kojih je ovaj put bilo stotinjak, osim doživljaja prave oktanske pustolovine sa sobom dopremaju i pomoć u vidu sanitarnog materijala, higijenskih potrepštna, školskog pribora, odjeće, računala i lijekova te ih, prema itineraru dopremaju takoreći na kućni prag, po siromašnim i zabačenim selima Sahare i Sahela, kuda itinerar relija prolazi.

Cijelu je zamisao prije 11 godina pokrenuo mađarski poduzetnik, radijski dj i entuzijast Andrew G. Szabo.
toyota rav4
/
Naš tim zvao se My Life 4 Kids. Važno je još reći i da se reli vozio u 4 kategorije: touring, spirit (oldtimer), 4x4 offroad i race. Mi smo Toyotom prošli veći dio itinerara u kategoriji 4x4 offroad što znači da smo izvezli oko 2 000 km vrlo zahtjevnih terenskih dionica kroz Saharu u Mauritaniji i Maliju.

Možda Toyota RAV4 nije izbor nekog ozbiljnog ljubimca prave terenske vožnje no mi smo dokazali da ona i to prolazi.

U tijeku su pripreme za Budimpešta-Bamako 2018. koji se vozi kroz Senegal i Gambiju.
toyota rav4
Više o ovom nevjerojatnom pothvatu pročitajte ovde.
/

Saznajte više o Toyoti

Potpuno nova Toyota RAV4 Potpuno nova Toyota RAV4 Vozite bilo kuda i svukuda, od gradskih središta do zahtjevnih krajolika, potpuno novi RAV4 se odlikuje robusnim, a ipak profinjenim izgledom uz prostranu i komfornu kabinu. Toyota na Salonu automobila u Parizu 2018. Toyota na Salonu automobila u Parizu 2018. Kako automobilska industrija ulazi u razdoblje promjena kakve se događaju jednom u stoljeću, Toyota prelazi od čistog proizvođača automobila prema pružatelju ukupne mobilnosti - nudeći sve bolju mobilnost za sve. Toyota u New Yorku otkrila novi RAV4 Hibrid Toyota u New Yorku otkrila novi RAV4 Hibrid Potpuno novi RAV4 Hibrid s pogonom na sva 4 kotača (AWD) predstavlja novu razinu Toyotinog prepoznatljivog ugođaja u vožnji hibrida.