Toyota na Ženevskom salonu automobila 2018.

Sve bolja mobilnost za sve

Nakon 20 godina predvodničke uloge u hibridnoj tehnologiji, posvećeni smo tome da načinimo Toyota hibride sve privlačnijima našim kupcima. Novi Auris predstavlja potpuno novi hibridni pogonski sklop s motorom od 2,0 litre koji pruža dinamičnije iskustvo vožnje. Zabavna vožnja je definitivno naš cilj s novim Aygom, zahvaljujući upečatljivom novom izgledu prednjeg kraja i poboljšani performansama koje pružaju veću okretnost u gradskom prometu. GR Supra Racing Concept je ispunjenje obećanja o vraćanju legendarne Supre.

geneva motorshow
Start your impossible

Na ovogodišnjem Ženevskom salonu Toyota osnažuje svoju posvećenost izrastanja u kompaniju ljudskog kretanja, snažno povezana partnerstvom s olimpijskim i paraolimpijskim pokretom što je utjelovljeno u našoj poruci "Start your impossible" (Započnite svoje nemoguće). Naš cilj pružanja sve bolje mobilnosti svima očituje se u trima električnim vozilima s baterijom: Concept-i, Concept-i RIDE i Concept-i WALK.

Concept-i koristi umjetnu inteligenciju i napredno povezivanje radi razumijevanja vozačevih navika i preferencija. Njegove funkcije automatizirane vožnje učinit će putovanja lakšima, sigurnijima i udobnijima. Concept-i RIDE je vozilo potpuno pristupačno osobama s ograničenom osobnom mobilnošću, kao što su osobe u invalidskim kolicima. Concept-i WALK je kompaktan, prilagodljiv i lako upravljiv te zbog toga sjajan za kretanje u pješačkim zonama.

Povrh toga, Toyota radi na sljedećoj generaciji tehnologije vodika, koja je primijenjena u Fine-Comfort Ride. Ovo vozilo s gorivnim ćelijama okrenuto je budućnosti dizajna premium limuzina, uz doseg od preko 1.000 km, brzim dolijevanjem goriva i nultom emisijom.

Sljedeća generacija hibridne vožnje

Toyota se uvijek ponosila time što sluša kupce i reagira na to što imaju za reći. Nakon 20 godina pionirske uloge u hibridnoj tehnologiji i preko 11 milijuna vozila prodanih u cijelom svijetu, želja nam je nastaviti poboljšavati naše hibride i učiniti ih atraktivnijima za nove tipove kupaca. Zbog toga, počevši s novim Aurisom, Toyota je odlučila nuditi svoje najprodavanije modele s ponudom od dva hibridna pogonska sklopa: standardni sustav s motorom od 1,8 litara, te potpuno novi s motorom od 2,0 litre koji uživa sve pogodnosti dodatne udobnosti u vožnji, stabilnosti, upravljivosti i užitka koji su usađeni u novu platformu Toyota New Global Architecture (TNGA).

Duži i niži od svog prethodnika, novi Auris se odlikuje dinamičnijim dizajnom i dojmljivijim izgledom prednjeg kraja. Ukupna dužina je povećana za 40 mm, visina smanjena za otprilike 20 mm, što je rezultiralo izduženijim oblikom i poboljšanom preglednošću prema naprijed.

Više zabave u vožnji nego ikada

Nova Toyota AYGO doživjet će svjetsku premijeru na Salonu automobila u Ženevi 2018. uz ojačani mladenački imidž i poboljšane performanse što će najmanji model u našoj paleti učiniti još zabavnijim za vožnju.

Ovaj model zadržava svoj legendarni prednji potpis 'X' koji je sada pretvoren iz dvodimenzionalnog pečata u snažniji, trodimenzionalni arhitektonski element. Novi AYGO je krojen da bi se dopao ukusima i potrebama različitih kupaca. x-play je u biti novog Aygoa te je temelj za sve naknadne prilagodbe. Nova visoka razina opreme x-clusiv se temelji na standardnim specifikacijama za x-play uz istaknutu dvobojnu opciju uz mogućnost odabira između 3 boje. K tome, dvije posebne edicije, x-cite i x-me, će redovito osvježavati paletu modela AYGO.

Novi AYGO se odlikuje poboljšanjima performansi i unaprijeđenom dinamikom vožnje što rezultira još većom okretnošću u gradskom prometu uz održavanje najmanje potrošnje goriva u tom segmentu.

TOYOTA GAZOO Racing: proizvodnja sve boljih automobila

TOYOTA GAZOO Racing je pokrenut prošle godine s misijom natjecanja u motosportovima, ali i kako bismo pred sebe postavili izazov proizvodnje sve boljih cestovnih automobila. GS Supra Racing Concept, osmišljen u TOYOTA GAZOO Racing, savršeno izražava odliku "zabavan za vožnju" koja je u srži Toyotine posvećenosti proizvodnje sve boljih automobila.

Koncept GR, koji će imati svoju premijeru na Ženevskom salonu, ima zadatak oživjeti ime i duh najslavnijeg modela u Toyotinom bogatom nasljeđu sportskih automobila i demonstrirati Toyotinu posvećenost vraćanju legendarne Supre na tržište. Ovaj koncept isto tako pokazuje budući potencijal za automobil koji pruža visoke performanse i na cesti i na stazi. Kompaktan automobil s dvoja vrata, GR Supra Racing Concept ima čistu konfiguraciju motor sprijeda/stražnji pogon i u punoj mjeri koristi prednosti naprednih laganih materijala korištenih u njegovoj konstrukciji.

Više od Toyota Motor Shows

AYGO FUN ROOF AYGO FUN ROOF U Toyota ponudu stiglo je ljetno osvježenje, AYGO FUN ROOF otvoreni krov za više sunca Novi Toyota RAV4 i Toyota Corolla osvojili 5 zvjezdica na ispitivanju sigurnosti Euro NCAP Novi Toyota RAV4 i Toyota Corolla osvojili 5 zvjezdica na ispitivanju sigurnosti Euro NCAP Toyota Corolla i RAV4 2019., su ostvarili najbolji mogući rezultat osvojivši maksimalnih 5 zvjezdica kao ocjenu sigurnosti vozila po najnovijem i strožem ispitivanju Euro NCAP za 2019. godinu. Nova Toyota Corolla u prodaji Nova Toyota Corolla u prodaji Na jučer održanoj press konferenciji u Zagrebu, predstavnici hrvatskih medija upoznali su najnoviju generaciju Corolle, predstavljenu kroz 3 različite karoserijske inačice. Nova Toyota Corolla GR SPORT i Corolla TREK Nova Toyota Corolla GR SPORT i Corolla TREK Dvije nove verzije Toyota Corolle imati će svoj svjetski debi na sajmu automobila u Ženevi 2019. godine – Corolla GR SPORT i Corolla TREK.