Toyota na Ženevskom salonu automobila 2018.

Sve bolja mobilnost za sve

Nakon 20 godina predvodničke uloge u hibridnoj tehnologiji, posvećeni smo tome da načinimo Toyota hibride sve privlačnijima našim kupcima. Novi Auris predstavlja potpuno novi hibridni pogonski sklop s motorom od 2,0 litre koji pruža dinamičnije iskustvo vožnje. Zabavna vožnja je definitivno naš cilj s novim Aygom, zahvaljujući upečatljivom novom izgledu prednjeg kraja i poboljšani performansama koje pružaju veću okretnost u gradskom prometu. GR Supra Racing Concept je ispunjenje obećanja o vraćanju legendarne Supre.

geneva motorshow
Start your impossible

Na ovogodišnjem Ženevskom salonu Toyota osnažuje svoju posvećenost izrastanja u kompaniju ljudskog kretanja, snažno povezana partnerstvom s olimpijskim i paraolimpijskim pokretom što je utjelovljeno u našoj poruci "Start your impossible" (Započnite svoje nemoguće). Naš cilj pružanja sve bolje mobilnosti svima očituje se u trima električnim vozilima s baterijom: Concept-i, Concept-i RIDE i Concept-i WALK.

Concept-i koristi umjetnu inteligenciju i napredno povezivanje radi razumijevanja vozačevih navika i preferencija. Njegove funkcije automatizirane vožnje učinit će putovanja lakšima, sigurnijima i udobnijima. Concept-i RIDE je vozilo potpuno pristupačno osobama s ograničenom osobnom mobilnošću, kao što su osobe u invalidskim kolicima. Concept-i WALK je kompaktan, prilagodljiv i lako upravljiv te zbog toga sjajan za kretanje u pješačkim zonama.

Povrh toga, Toyota radi na sljedećoj generaciji tehnologije vodika, koja je primijenjena u Fine-Comfort Ride. Ovo vozilo s gorivnim ćelijama okrenuto je budućnosti dizajna premium limuzina, uz doseg od preko 1.000 km, brzim dolijevanjem goriva i nultom emisijom.

Sljedeća generacija hibridne vožnje

Toyota se uvijek ponosila time što sluša kupce i reagira na to što imaju za reći. Nakon 20 godina pionirske uloge u hibridnoj tehnologiji i preko 11 milijuna vozila prodanih u cijelom svijetu, želja nam je nastaviti poboljšavati naše hibride i učiniti ih atraktivnijima za nove tipove kupaca. Zbog toga, počevši s novim Aurisom, Toyota je odlučila nuditi svoje najprodavanije modele s ponudom od dva hibridna pogonska sklopa: standardni sustav s motorom od 1,8 litara, te potpuno novi s motorom od 2,0 litre koji uživa sve pogodnosti dodatne udobnosti u vožnji, stabilnosti, upravljivosti i užitka koji su usađeni u novu platformu Toyota New Global Architecture (TNGA).

Duži i niži od svog prethodnika, novi Auris se odlikuje dinamičnijim dizajnom i dojmljivijim izgledom prednjeg kraja. Ukupna dužina je povećana za 40 mm, visina smanjena za otprilike 20 mm, što je rezultiralo izduženijim oblikom i poboljšanom preglednošću prema naprijed.

Više zabave u vožnji nego ikada

Nova Toyota AYGO doživjet će svjetsku premijeru na Salonu automobila u Ženevi 2018. uz ojačani mladenački imidž i poboljšane performanse što će najmanji model u našoj paleti učiniti još zabavnijim za vožnju.

Ovaj model zadržava svoj legendarni prednji potpis 'X' koji je sada pretvoren iz dvodimenzionalnog pečata u snažniji, trodimenzionalni arhitektonski element. Novi AYGO je krojen da bi se dopao ukusima i potrebama različitih kupaca. x-play je u biti novog Aygoa te je temelj za sve naknadne prilagodbe. Nova visoka razina opreme x-clusiv se temelji na standardnim specifikacijama za x-play uz istaknutu dvobojnu opciju uz mogućnost odabira između 3 boje. K tome, dvije posebne edicije, x-cite i x-me, će redovito osvježavati paletu modela AYGO.

Novi AYGO se odlikuje poboljšanjima performansi i unaprijeđenom dinamikom vožnje što rezultira još većom okretnošću u gradskom prometu uz održavanje najmanje potrošnje goriva u tom segmentu.

TOYOTA GAZOO Racing: proizvodnja sve boljih automobila

TOYOTA GAZOO Racing je pokrenut prošle godine s misijom natjecanja u motosportovima, ali i kako bismo pred sebe postavili izazov proizvodnje sve boljih cestovnih automobila. GS Supra Racing Concept, osmišljen u TOYOTA GAZOO Racing, savršeno izražava odliku "zabavan za vožnju" koja je u srži Toyotine posvećenosti proizvodnje sve boljih automobila.

Koncept GR, koji će imati svoju premijeru na Ženevskom salonu, ima zadatak oživjeti ime i duh najslavnijeg modela u Toyotinom bogatom nasljeđu sportskih automobila i demonstrirati Toyotinu posvećenost vraćanju legendarne Supre na tržište. Ovaj koncept isto tako pokazuje budući potencijal za automobil koji pruža visoke performanse i na cesti i na stazi. Kompaktan automobil s dvoja vrata, GR Supra Racing Concept ima čistu konfiguraciju motor sprijeda/stražnji pogon i u punoj mjeri koristi prednosti naprednih laganih materijala korištenih u njegovoj konstrukciji.

Više od Toyota Motor Shows

Novi Toyota RAV4 i Toyota Corolla osvojili 5 zvjezdica na ispitivanju sigurnosti Euro NCAP Novi Toyota RAV4 i Toyota Corolla osvojili 5 zvjezdica na ispitivanju sigurnosti Euro NCAP Toyota Corolla i RAV4 2019., su ostvarili najbolji mogući rezultat osvojivši maksimalnih 5 zvjezdica kao ocjenu sigurnosti vozila po najnovijem i strožem ispitivanju Euro NCAP za 2019. godinu. Nova Toyota Corolla u prodaji Nova Toyota Corolla u prodaji Na jučer održanoj press konferenciji u Zagrebu, predstavnici hrvatskih medija upoznali su najnoviju generaciju Corolle, predstavljenu kroz 3 različite karoserijske inačice. Nova Toyota Corolla GR SPORT i Corolla TREK Nova Toyota Corolla GR SPORT i Corolla TREK Dvije nove verzije Toyota Corolle imati će svoj svjetski debi na sajmu automobila u Ženevi 2019. godine – Corolla GR SPORT i Corolla TREK. Potpuno nova obitelj hibrida Toyota Corolla. Izbor je vaš. Potpuno nova obitelj hibrida Toyota Corolla. Izbor je vaš. Za Corollu Hybrid započinje uzbudljivo novo razdoblje. Izgrađene na revolucionarnoj novoj Toyotinoj globalnoj arhitekturi (TNGA), Corolla u sve svoje tri izvedbe: limuzinska, 5 vrata i Touring Sports uvodi nove hibridne pogonske sklopove radi neodoljivog užitka u vožnji.