Priča o Priusu

Ispunjavajuće i ugodno iskustvo vožnje u novo stoljeće

Konvencionalni motor s unutarnjim izgaranjem revolucionirao je naš svijet tijekom prošlog stoljeća. Nažalost, kako se obujam korištenja automobila i fosilnih goriva povećavao, tako je i negativni učinak na okoliš bio sve izraženiji. Stoga je u 1993. godini Toyota postavila novi zadatak pred svoje inženjere - izraditi učinkoviti automobil s niskim emisijama CO2 za čišću budućnost.

U kratke četiri godine razvoja proizveden je automobil koji će promijeniti sve: hibridni Prius

/


Očekivano, u svijetu koji je navikao na vožnju automobila s benzinskim i dizelskim motorima, Priusov revolucionarni benzinsko-električni pogon izazvao je pravu pomutnju. Do tog trenutka, proizvođači su desetljećima nastojali iskoristiti dva izvora energije za pogon u istom automobilu – i desetljećima nisu uspijevali u svome naumu. U 1997. godini, Toyota je prvi proizvođač automobila koji je uspješno nadišao brojne inženjerske izazove i time uspješno lansirao Priusa – prvog u svijetu velikoserijskog hibridnog automobila.

Spreman za 21. stoljeće


Kao inovacija u automobilskoj industriji, prva generacija Priusa dizajnirana je kako bi se isticala – filozofija koju su tijekom narednih godina primjenjivale i sljedeće generacije. Kalifornijski studio, odgovoran za dizajn, podario je ekološkom automobilu upadljiv izgled kakav je i zasluživao: istaknuti profil s visoko izvučenom linijom krova, izražajne bočne linije i iznimno nizak koeficijent otpora zraka od 0,29 Cd.

Ispod karoserije male limuzine nalazio se novorazvijeni hibridni sustav sastavljen od učinkovitog VVT-i 1,5-litrenog benzinskog motora i elektromotora. Taj pogonski paket stizao je uparen s generatorom i snažnim nikal-metal-hidridnim baterijama, skladno postavljenim iza stražnjih sjedala.

/

Hibridni sustav Priusa imao je mnoštvo pametnih rješenja za uštedu goriva: od inteligentnog upravljanja snagom motora i elektromotora s ciljem što ugodnije i učinkovitije vožnje, do isključivanja benzinskog motora u slučaju praznog hoda kada je vozilo zaustavljeno. Ali kao 'šlag na kraju' ipak je bio njegov sustav regenerativnog kočena: tu se kinetička energija kočenja – koja bi se inače odbacila kao toplina – iskorištavala za proizvodnju električne energije i potom punila bateriju, što je izniman pothvat 'recikliranja' energije u pokretu.

Stvara futuristički dojam


Za vozače, navedeno se odnosi na pružanje jedinstvenog i ugodnog iskustva vožnje. Pri malim brzinama, Prius omogućuje kretanje urbanim sredinama u posve smirujućem električnom načinu vožnje, a kako brzina raste, u kombinaciju uskače raspoloživa benzinska snaga – sve uz intuitivnost i jednostavnost korištenja konvencionalnog automobila.

Performanse Priusa bile su ravnopravne ostalim konvencionalnim automobilima s benzinskim motorima tog vremena, dok su u većini slučajeva potrošnja goriva i emisije CO2 prepolovljene – što je bilo više od prvotnih očekivanja novog hibridnog automobila.

/

Boravak u kabini stvarao je prikladan futuristički dojam. Instrument ploča koje je smještalo važne informacije, poput brzine i signalnih lampica, postavljeno je centralno ispod vjetrobranskog stakla. Ispod se nalazio veliki LED ekran s pokazateljem toka energije, koji je svim putnicima omogućavao jasan pogled na iskorištavanje hibridnog sustava u danom trenutku.

Marketinške poruke tog vremena proglasile su Prius “pretečom konvencionalnih automobila u 21. stoljeću”, i, gledajući danas, pokazale se u potpunosti ispravnima. Izvoz iz Japana započeo je 2000. godine, a prvenstveno su se ekološki osviješteni Amerikanci u najvećem broju odlučivali za revolucionarni Prius, među kojima je bilo i mnogo slavnih osoba koje su lansirale Toyotin hibridni automobil pod svjetla reflektora.

Cijeli svijet je s velikim nestrpljenjem promatrao kako Toyota zapravo može poboljšati takav radikalan koncept pogona.

/
Uvod u novu eru osobnog prijevoza


Kada je u 2003. godini stigao trenutak za otkrivanje novog modela, cijeli svijet je s velikim nestrpljenjem promatrao kako Toyota zapravo može poboljšati takav radikalan koncept pogona. Za inženjere je to bio izazovan projekt i zapravo nevjerojatna prilika. Već do tada etabliran kao ekološki osviješten proizvođač, pred Toyotom je bio zadatak proširiti privlačnost Priusa kroz izraženije ekološke značajke, bolje performanse i još manju potrošnju goriva.

Jedina mogućnost poboljšanja bila je započeti s posve novi dizajnom, predvođenim naprednijim hibridnim sustavom druge generacije i s ukupno 530 novih patentiranih tehnologija.

/
Kao što se očekivalo, novi hibridni sustav – od tada poznat kao Hybrid Synergy Drive (HSD) – unio je niz promjena. Poboljšanja u segmentu motora, hibridnih baterija, kao i korištenje 50 % snažnijeg elektromotora značilo je da novi Prius nije samo brži i agilniji od prethodnika, već i daleko štedljiviji – istaknuvši se vodećom potrošnjom goriva, povećanim električnim dosegom (2 km) i smanjenjem emisija CO2 (104 g/km).
/
Limuzinski stil karoserije izlaznog modela zamijenjen je dužim, širim i ujedno dinamičnijim oblikom. Nova iznimno aerodinamična karoserija (koeficijent otpora zraka 0,26 Cd) isticala se i svojom krutošću i time maksimalnom ocjenom na Euro NCAP sigurnom testu sudara od 5 zvjezdica, čime je Prius postigao najbolji ikad rezultat u klasi.
Tehnološki 'Tour de Force'


Ne samo da je novi Prius jasno predstavio Toyotin vodeći know-how u vidu ekologije, već je postavljen na pijedestal tehnoloških inovacija u automobilskoj industriji, a tu je poziciju zadržao i do danas.

Prius je po mnogočemu prepoznat kao prvi automobil koji je unio: Inteligentni sustav parkiranja (IPA) razvijen kako bi pomogao vozačima u sigurnom manevriranju kod uskih parkirnih mjesta; Sustav aktivne kontrole stabilnosti s korekcijama upravljača (S-VSC) – napredni sigurnosni sustav koji objedinjuje kontrolu servo-upravljača i kontrolu proklizavanja; automatski klima uređaj s elektro kompresorom koji radi i dok je benzinski motor isključen.

/

U kabini je bilo još više slobodnog prostora za čak peteročlanu obitelj. Centralno postavljena instrument ploča narasla je u širinu, a novi multimedijski ekran u boji zauzeo je središnje mjesto na velikoj i futurističkoj upravljačkoj konzoli. Svi modeli u ponudi stizali su s bogatom serijskom opremom, koja bi se u to vrijeme teško pronašla i kod nekih premium modela automobila. Dodaci poput tempomata, premium audio sustava, satelitske navigacije, Bluetooth telefonske povezivosti i kamere s prikazom vožnje unatrag stvarali su dojam automobilske nirvane.

Postalo je jasno tijekom pet godina prodaje druge generacije Priusa da je naša hibridna tehnologija budućnost. Istraživanja zadovoljstva kupaca u cijelom svijetu, poput prestižnog JD Power, dokazala su da kupci zaista uživaju u životu s hibridnim automobilom, a najbolja potvrda toga bile su konstantno rastuće brojke prodaje.

Nevjerojatno, narudžbe u prvih pet mjeseci premašile su sva očekivanja i prodaja je dosegla brojku od 180.000 primjeraka (planirani cilj bio je 10.000 primjeraka), dok su se liste čekanje protezale i do sedam mjeseci.

/
Hibridni prvijenac postaje još bolji


U 2009. godini na cestu je stigla treća generacija Priusa. Nevjerojatno, narudžbe u prvih pet mjeseci premašile su sva očekivanja i prodaja je dosegla brojku od 180.000 primjeraka (planirani cilj bio je 10.000 primjeraka), dok su se liste čekanje protezale i do sedam mjeseci. Novi automobil u cijelosti je zarobio ljudsku maštu, a eko-poticaji koje su u istoj godini pokrenule brojne države samo su pomogle u popularizaciji najpoznatijeg hibrida na svijetu.

Iako je profilna silueta automobila ostala identična, zaobljene linije druge generacije su u potpunosti zamijenjene uvjerljivijim novim stavom i oštrim linijama s istaknutim površinama – rekli bismo, izgled koji će pogoniti najprodavaniji u svijetu hibridni automobil u novo desetljeće.

Pogled ispod lima jasno otkriva kako su Priusovi inženjeri itekako bili zaposleni: svaki aspekt automobila bio je ili iznova razvijen ili znatno poboljšan. Za još bolju uštedu goriva pri većim brzinama te izraženiji okretni moment pri nižim brzinama, iskorišten je veći benzinski motor obujma 1,8-litara, dok je čak 90 % sklopova hibridnog sustava potpuno iznova razvijeno, s ciljem uštede na masi i prostoru.

/
Kao što smo navikli s prethodnicima, novi je Prius također demonstrirao brojne originalne i vrlo inovativne tehnologije; ispod poklopca motora, Toyota je ugradila prvu električnu vodenu pumpu i EGR ventil za recirkulaciju ispušnih plinova koji je smanjio trenje unutar motora i time omogućio još manju potrošnju goriva; a zaljubljenici u tehnologiju bez sumnje će se oduševiti krovom od solarnih panela, koji omogućuju rad klima uređaja dok je Prius parkiran na suncu i čak ugašen – zaista cool!
/
Potrošnja električne energije smanjena je za čak 30 % zahvaljujući korištenju LED osvjetljenja izvana i unutar Priusa, a nova generacija ujedno je prvi automobil koji je konstruiran koristeći eko-plastiku dobivenu iz organskog materijala (za razliku od naftnog porijekla), čime samo dodatno pridonosimo našim nastojanjima u smanjenju emisija i promicanju održivog poslovanja.
/
/
Rastuća Prius obitelj U 2012. godini, Prius obitelj čine ukupno tri modela, s dodatkom dviju varijacija: Prius+ i Prius Plug-in. Profitirajući od još snažnijih litij-ionskih baterija, novo poglavlje u priči o Priusu ima za cilj proširiti njegovu publiku, a time omogućiti svima jedinstveno iskustvo i kvalitetu Toyota hibrida.
/
Prius Plug-in Estetski, novi Prius Plug-in bio je vrlo blizak svom dobro poznatom blizancu, ali velike novosti bile su baterije koje su se mogle napuniti iz vanjskog izvora, kao i korištenje provjerenog hibridnog sustava. Za sve koji uživaju u vožnji elektromotorom na veće udaljenosti – bez straha od gubitka autonomije – Prius Plug-in stigao je kao najbolje rješenje. Njegove veće baterije omogućuju posve električnu autonomiju od 25 kilometara, do brzina od 80 km/h – bez ikakve tjeskobe oko ostanka bez električne energije ili promjenama u stilu vožnje.
/
Prius+ Nudeći mnogo veći prtljažni prostor i sasvim dovoljno prostora za čak sedam putnika, novi Prius+ unio je više obiteljski izgled s produljenom karoserijom i četvrtasto dizajniranim stražnjim krajem, uz ostale manje skromne estetske promjene. Privlačan rastućim obiteljima koji su tražili više prostora, a bez žrtvovanja ekoloških značajki, Prius+ stigao je kao dobrodošlo osvježenje u ponudu, bez žrtvovanja performansi zbog dodatne mase – zahvaljujući jačim baterijama.
Pogled u budućnost


Vjerujemo da je sasvim pošteno reći kako je u relativno kratkih 18 godina prodaje, Prius učinio i više nego dovoljno da se njegovo ime upiše u povijesne knjige automobilske industrije, kao jedan od ključnih modela automobila u zadnjih 100 godina. U početku, mnogi nisu dijelili našu vjeru da hibridi mogu učiniti promjenu i utjecati na budućnost mobilnosti te ekološko očuvanje našeg planeta, ali sada su mnogi uvjereni da upravo Prius – i cjelokupna hibridna tehnologija – uvelike pridonosi sljedećem koraku, mobilnosti s nultim emisijama.

S uvođenjem svake sljedeće generacije, Prius je znatno pomogao u smanjenju emisija, potrošnji goriva, predstavljanju novih vodećih tehnologija i, najvažnije, pružio uzbudljivu platformu za užitak u vožnji u godinama koje dolaze.

/

Saznaj više informacija

Novi Prius Plug-in hibrid Novi Prius Plug-in hibrid Druga generacija Toyotine revolucionarne PHEV tehnologije ima svjetsku premijeru na Međunarodnom sajmu automobila u New Yorku. Prius koji je uzdrmao svijet Prius koji je uzdrmao svijet Kako je Toyota razvila prvi hibridni automobil u svijetu. Novi Prius - ponovno rođenje pionira Novi Prius - ponovno rođenje pionira Na predstojećem IAA sajmu automobila u Frankfurtu novi Prius imat će svoje premijerno prikazivanje javnosti. Prodaja hibrida u prvom tromjesečju 2018. Prodaja hibrida u prvom tromjesečju 2018. 45% prodaje Toyota Motor Europe (TME) u prvom tromjesečju su hibridna električna vozila Toyota i Lexus na Zagreb Auto Show 2018. Toyota i Lexus na Zagreb Auto Show 2018. Toyota kao lider u razvoju i implementaciji hibridne tehnologije na ovogodišnjem će sajmu pokazati da ima hibrid za svakoga, predstavljajući ponudu svojih hibridnih modela. Prodaja Toyota Motor Europe (TME) 2017. dosegnula 1 milijun vozila uz preko 40% hibridnih vozila Prodaja Toyota Motor Europe (TME) 2017. dosegnula 1 milijun vozila uz preko 40% hibridnih vozila Toyota Motor Europe je objavila prodaju u 2017. godini 1.001.700 Toyotinih i Lexusovih vozila, što je povećanje od 8% u odnosu na 2016. Ukupni tržišni udio grupe narastao je na 4,8%. Mobilnost za sve Mobilnost za sve Predstavljamo Toyotinu viziju za budućnost Mirai: 0 % emisije. 100% vizije. Mirai: 0 % emisije. 100% vizije. Toyota je ponosna na svoju povijest razornog i vizionarskog razmišljanja: pionirskom konstrukcijom prvog ikada hibridnog vozila masovne proizvodnje 1997. i nastavljajući dalje uvođenjem futurističkog modela Mirai pogonjenog vodikom 2014. TOYOTA GAZOO Racing ekipa osvojila prva dva mjesta u utrci TOYOTA GAZOO Racing ekipa osvojila prva dva mjesta u utrci Ekipa TOYOTA GAZOO Racing osvojila je prva dva mjesta na domaćem terenu nakon sadržajem bogatog, kišnog natjecanja 6 Hours of Fuji, sedme runde natjecanja FIA World Endurance Championship (WEC) 2017. Hybrid Event Hybrid Event Slavimo 20. rođendan Toyota hibrida. Posjetite nas na hibridnim danima i iskusite sve čari hibridnih vozila. Postolje u Teksasu za Toyota Gazoo Racing Postolje u Teksasu za Toyota Gazoo Racing TOYOTA GAZOO Racing je završio na postolju u utrci 6 sati Circuit of the Americas nakon borbe za pobjedu koja je trajala cijelu utrku u 6. krugu FIA Svjetskog prvenstva u utrkama izdržljivosti (WEC) 2017. Toyota Prius Plug-in je pravi „zeleni stroj” Toyota Prius Plug-in je pravi „zeleni stroj” Toyota Prius Plug-in Hibrid zasjao je na zadnjem usporednom testu ADAC EcoTest: jedini od pet plug-in modela na ispitivanju koji je osvojio pet zvjezdica. Toyota edukacija Vatrogasne postrojbe Hrvatskih autocesta Toyota edukacija Vatrogasne postrojbe Hrvatskih autocesta Na poziv Vatrogasne postrojbe Hrvatskih autocesta, odazvali smo se educiranju vatrogasnog osoblja o načinima postupanja s hibridnim vozilima u neželjenim slučajevima prometne nesreće 40% prodaje Toyota Motor Europe (TME) u prvoj polovici ove godine su hibridi 40% prodaje Toyota Motor Europe (TME) u prvoj polovici ove godine su hibridi Toyota Motor Europe je danas objavila da je u prvoj polovici 2017. godine prodala 527.000 vozila Toyota i Lexus, što predstavlja povećanje od 11% u odnosu na 2016. Ukupni tržišni udio grupe povećan je za 0,3 postotna boda i doseže 4,9%. Toyota zazelenila budućnost - sadnja sadnica u dječjem vrtiću Jarun Toyota zazelenila budućnost - sadnja sadnica u dječjem vrtiću Jarun Toyota je u petak 07.07.2017. u sklopu projekta „Jedan hibrid jedno stablo“ zazelenila dvorišta 3 objekta dječjeg vrtića Jarun. Toyota – put u zelenu budućnost Toyota – put u zelenu budućnost Ove godine Toyota slavi 20 godina od predstavljanja svog prvog hibridnog vozila – Toyota Prius, čija je popularnost vremenom dovela do stvaranja novih standarda pri izboru automobila na temelju njihovog utjecaja na okoliš. Trening hibridne vožnje Trening hibridne vožnje Toyota je započela s edukacijom vlasnika svojih hibridnih vozila početkom 2016. godine, čemu je kroz cijelu godinu pristupilo više od 400 kupaca diljem Hrvatske. Toyotinih 10 milijuna hibrida Toyotinih 10 milijuna hibrida Stopama legendarnog Priusa koji je pokrenuo cijelu stvar, Toyota danas prodaje 33 različita hibridna modela u preko 90 zemalja i područja širom svijeta. 2016 YUKÕ 2016 YUKÕ Toyota prva ekskluzivno nudi hibridna vozila u pilot projektu car sharinga Nova Toyota C-HR u Hrvatskoj Nova Toyota C-HR u Hrvatskoj Započela prodaja atraktivnog crossovera. Potpuno novi Toyota Prius Plug-in Hybrid Potpuno novi Toyota Prius Plug-in Hybrid Gotovo pet godina nakon predstavljanja Toyotinog pionirskog prvog modela, scena je spremna za potpuno novi Prius Plug-in Hybrid da nanovo postavi mjerila za iskustvo vožnje plug-in hibrida. Otkrijte što čini iskustvo vožnje isključivo na električni pogon našeg novog hibrida doista posebnim. Pariški Salon automobila 2016. Pariški Salon automobila 2016. Kada se automobilski svijet skupi u Gradu svjetla, s njegovom velikom poviješću kulture i inovacija, nema boljeg mjesta od pariškog Salona automobila da Toyota predstavi svoju viziju budućnosti vožnje. Toyotina vizija budućnosti u Parizu Toyotina vizija budućnosti u Parizu Za nekoliko tjedana slijedi Mondial de l'Automobile u Parizu, gdje će Toyota s medijima i posjetiteljima podijeliti svoju viziju budućnosti, te mobilnosti koja nam već za nekoliko mjeseci stiže na prometnice. Toyota Prius studija Toyota Prius studija Istraživanje koje je naručilo Sveučilište u Rimu otkriva kako Prius u tipičnoj gradskoj dnevnoj migraciji najveći dio vremena radi uz nultu emisiju 9 milijuna prodanih Toyota hibrida 9 milijuna prodanih Toyota hibrida Toyota Motor Corporation s ponosom objavljuje kumulativne podatke globalne prodaje svojih hibridnih vozila, koja je do 30. travnja premašila brojku od 9.000.000 primjeraka1 . Posljednjih milijun primjeraka prodano je u samo devet mjeseci. WWF i Toyota - sporazum o ubrzanom globalnom prijelazu na održivost WWF i Toyota - sporazum o ubrzanom globalnom prijelazu na održivost WWF i Toyota Motor Corporation sklopile su petogodišnji sporazum sa ciljem ubrzanog globalnog prijelaza na održivost. Toyota Hibridni dani Toyota Hibridni dani Mala škola hibridne vožnje u Osijeku Toyota C-HR Toyota C-HR Coupé koji unosi revoluciju u svijet crossovera. Trening hibridne vožnje Trening hibridne vožnje Toyota unosi revoluciju u brigu o kupcima. Toyota zadržava titulu najvrjednije automobilske marke Toyota zadržava titulu najvrjednije automobilske marke Vrijednost Toyota marke porasla je za 16%, a time Toyota četvrti put zaredom zadržava titulu najvrjednije automobilske marke. Sajam automobila u Frankfurtu Sajam automobila u Frankfurtu Obzirom da je jedan od najprestižnijih sajmova automobila na svijetu, ako želite premijerno predstaviti nešto novo i uzbudljivo, Frankfurt je najbolje mjesto za to – a u 2015. imali smo zaista mnogo novosti za pokazati. Toyota u Frankfurtu Toyota u Frankfurtu Toyota na predstojećem IAA sajmu automobila u Frankfurtu (press dani su 15. i 16. rujna, a dani za posjetitelje od 19. do 27. rujna). 8 milijuna prodanih Toyota hibrida 8 milijuna prodanih Toyota hibrida S 8 milijuna prodanih primjeraka, Toyota dokazuje da su hibridni modeli budućnost. Toyota i Lexus hibridi vlasnicima štede novac Toyota i Lexus hibridi vlasnicima štede novac Studija provedena od strane Tec-RMI instituta u Njemačkoj dokazuje da Toyota i Lexus hibridi vlasnicima štede novac. Budućnost je stigla u Europu Budućnost je stigla u Europu Europa je dočekala novu Toyotu Mirai, prvi u svijetu serijski automobil pogonjen vodikovim ćelijama. Toyota Off Road Show Daruvar Toyota Off Road Show Daruvar U sklopu turneje Hibridnih dana po čitavoj Hrvatskoj organizirali smo Toyota Off Road Show u Daruvaru. Toyota na 1. Izložbi električnih i hibridnih vozila u Sisku Toyota na 1. Izložbi električnih i hibridnih vozila u Sisku U petak 5. lipnja održana je 1. Izložba električnih i hibridnih vozila u Sisku. Edukacija Javne vatrogasne postrojbe u Osijeku Edukacija Javne vatrogasne postrojbe u Osijeku Toyota educira o hibridima. Toyotini Hibridni dani Toyotini Hibridni dani Tijekom svibnja održani su hibridni dani u Splitu, Puli i Osijeku. Toyota proširuje preventivnu servisnu kampanju Toyota proširuje preventivnu servisnu kampanju Toyota Motor Corporation proširuje preventivnu servisnu kampanju na vozilima s ugrađenim Takata zračnim jastucima. Isprobajte Toyota hibride u Splitu, Puli i Osijeku Isprobajte Toyota hibride u Splitu, Puli i Osijeku Educirajte se o hibridnoj tehnologiji. Drugi „hibridni dan“ Drugi „hibridni dan“ Nakon vrlo uspješnog i velikog iskazanog interesa na prvom „hibridnom danu“, organizirali smo i drugi „hibridni dan“. Toyota službeno vozilo dm green city projecta Toyota službeno vozilo dm green city projecta Na održanoj press konferenciji, 14. travnja 2015., najavljen je dm green city project kojem je cilj kroz niz aktivnosti za građane podići razinu svijesti o važnosti održivog razvoja. Nova era za svjetske prvake Nova era za svjetske prvake TOYOTA Racing započinje novu sezonu u Svjetskom prvenstvu utrka izdržljivosti spremna obraniti svoja dva naslova. Hrvatska voli japansku tehnologiju Hrvatska voli japansku tehnologiju Toyota predstavila svoja hibridna vozila u sklopu događanja „Hrvatska voli japansku tehnologiju“. Toyota u New Yorku otkrila novi RAV4 Hibrid Toyota u New Yorku otkrila novi RAV4 Hibrid Potpuno novi RAV4 Hibrid s pogonom na sva 4 kotača (AWD) predstavlja novu razinu Toyotinog prepoznatljivog ugođaja u vožnji hibrida. Na tržište dolazi RAV4 hibrid Na tržište dolazi RAV4 hibrid Novi hibrid pridružuje se Toyota obitelji - RAV4 hibrid. Toyota Mirai Toyota Mirai Mirai predstavlja početak nove ere u automobilskoj industriji. Koristeći vodik kao pogonsko gorivo kojim generira električnu energiju, Mirai postiže superiorne ekološke performanse. Toyota zauzima središnje mjesto u Ženevi Toyota zauzima središnje mjesto u Ženevi Za zaljubljenike u Toyotu, naš štand na 85. međunarodnom sajmu automobila u Ženevi ima sve: nove modele, inovativnu tehnologiju, trkaće automobile, pa čak i revolucionarni novi automobil koji emitira samo vodu! Najbolji hibridni automobil – Toyota Yaris HSD Najbolji hibridni automobil – Toyota Yaris HSD U 13 kategorija VidiAuto portal je proglasio najbolje automobile u 2014. godini. Toyota Motor Europe želi natrag svoje baterije Toyota Motor Europe želi natrag svoje baterije Cilj je prikupiti apsolutno sve hibridne baterije (100%) Toyotinih i Lexusovih vozila na kraju životnog ciklusa ili u slučaju prometne nesreće i totalne štete. Toyotin tim planira u Brazilu osvojiti titulu Toyotin tim planira u Brazilu osvojiti titulu Tim TOYOTA Racing ovaj vikend putuje u Brazil, gdje ga samo korak dijeli od titule na Svjetskom prvenstvu. TOYOTA Racing dominira u Kini TOYOTA Racing dominira u Kini Tim TOYOTA Racing je pobjedom na utrci Šest sati Šangaja dva puta uzastopno osvojio prvo i drugo mjesto. 7 milijuna prodatih Toyota hibrida 7 milijuna prodatih Toyota hibrida Toyota je objavila je da ukupna globalna prodaja hibridnih Toyota i Lexus vozila premašuje brojku od 7 milijuna. Često postavljana pitanja Često postavljana pitanja Ovdje možete pronaći neka često postavljana pitanja i odgovore koji će vam pomoći u odluci o prebacivanju na hibrid.
Vaše postavke kolačića

Koristimo kolačiće na našim web stranicama kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako ste time zadovoljni, nastavite koristiti naše stranice na uobičajeni način ili saznajte kako možete mijenjati svoje postavke za kolačiće ovde.

Poboljšava sigurnost na Toyotinim stranicama i pružaju vam minimalnu uslugu.

Poboljšava razinu usluge koju vam pružamo koristeći analitiku, iskočne upitnike, ukupne performanse i praćenje.

Prati vaše pristupne podatke i poboljšava vaše korisničko iskustvo pamteći određene odabire.

Omogućava potpuno iskustvo, prati stranice koje ste posjetili ili vam pruža lokalne usluge u vašoj blizini. Može dovesti do ciljanih oglasa na Toyotinim stranicama ili izvan njih.